Дойде време за наливане на антифриз. Колата съм я взел преди 3 месеца и въобще си нямам на представа какво има в охладителната система. Сигурно е вода.Изчетох повечето теми за антифриз, но това не ми помага при избора. Днес набарах един пекан сервиз, дето поне имаха богат избор. В Метро, Практикер, Бриколаж и т.н. се предлага само българския.Та значи в тоя сервиз ми предложиха няколко марки, като тези които запомних са: Somax, Motul, Texaco и PristaOil. Чудя се коя от тях да взема а и какъв цвят да е антифриза. Твърдят че розовия бил най-подходящ защото съм бил с алуминиев радиатор. Така ли е
Освен това ме плашат че ако преди съм бил с вода можело водната помпа да почне да изпуска.Та въпросите ми са:1. Имате ли препоръки относно марка антифриз2. Имате ли препоръки относно цвят3. Препоръки относно съотношение на разреждане4. Може ли да изпусне водната помпа, как може да се избегне, или ако не може да се избегне какво трябва да се ремонтира.Сори за въпросите, ама съм малко бос, та се допитвам до мъдри глави

Коментар