Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паркинги и гаражи - въпроси

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Паркинги и гаражи - въпроси

Колеги,имаме голям проблем в нашия блок. Накратко - от години до блока паркират всякакви коли от всички блокове наоколо. Дотук сигурно изглежда, че няма нищо нередно, но паркират върху покривите на подземните гаражи, а покривите от своя страна вече поддават и се рушат. Вече долу тече при всеки дъжд, наводнява се и пада цимент отвсякъде. Площадката отгоре е собственост на собствениците на гаражи, защото напрактика е покрив. Още повече, че по скица (и в общината също го водят така) този имот е МС (масивна сграда), не е паркинг и паркирането върху него е забранено. То не е общинска, а частна собственост!Направихме опит да сложим бариера, но се оказва, че не можем, защото по някакъв нов и ТЪП закон бариерата се води строителен обект??? ( Била продължене на ограда???). Това е промяна отпреди месец. Оттук натам разходи за архитект, документи, разправии - няма смисъл. Решихме просто да сложим колчета на входа и да спрем достъпа до покрива. така всички ще са недоволни заради откровената идиотия на някой чиновник или недоучен архитект, но поне покрива ще спре да се руши.При така изложената ситуация - от Паркинги и гаражи могат ли да съдействат за извозването на автомобилите от покрива? Питам, защото те по закон са неправилно паркирани и би следвало да могат да се репатрират? Говорим за тези, които си мислят, че поставените уведомителни писма не се отнасят за тях и си мислят, че са над закона?Поздрави!Слави
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

гаражи

За такъв случай да вдигнат кола искат пари който ги повика с колчета става ли
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Става, но колите преди това трябва да ги разкараме оттам. Затова питам

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Интересно ми стана, защото от едно време си задавам точно този въпрос:Кому са нужни подземни гаражи, ако пространството над тях остава неизползваемо?!?Няма никаква логика от какъвто и да е характер, да не се направи надземна сграда с гаражи (което ще е в пъти по-евтино), а да се правят подземни такива???Единстената логика на подземните гаражи е пространството над тях да се използва - дори и като тревна площ. Или за паркиране на други автомобили.Аз не съм строителен инженер, но си мисля, че таваните ви се рушат и текат не заради автомобилите отгоре.Просто са направени некачествено.Но щом е ваша частна собственост - не виждам проблем дори да си го заградите. А за извозването ще трябва да платите вие.чл.171 .... 5. преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач, когато превозното средство е: а) паркирано правилно, но обстоятелствата налагат неговото преместване; за новото местоположение на превозното средство се уведомява районното полицейско управление, а разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство, са за сметка на лицето или организацията, поискала преместването;В случая тези автомобили от гледна точка на ЗДвП са паркирани правилно - няма знак, забраняващ паркиране. Не са и в тревна площ.

Коментар

Най-добре звънни и ги питай,че и те не са наясно какво правят и какво не.Аз имах случай когато един ми каза едно,а друг друго само след час. :D
          Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
          Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

Практически и теоритично са паркирали неправилно, защото това не е паркинг. Същото е като да паркираш неправилно на улицата - може, но си в нарушение. По проект тази площ не е паркинг и в общината изрично е отбелязана като МС и се води покрив на сграда. Още повече, че на скицата ясно се вижда, че няма вход отникъде за МПС. Този вход е направен незаконно след изкъртване на колчетата и премахване на тротоара БЕЗ знанието (още по-малко разрешението) на общината.Като цяло може и детска площадка да се направи. Още се обмисля, но идеята е да не се налага плочата да понася тежести. Днес ще звънна да видя какво ще ми измънкат по телефона служителите.П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??

Коментар

Слав написа:
              Практически и теоритично са паркирали неправилно, защото това не е паркинг. Същото е като да паркираш неправилно на улицата - може, но си в нарушение. По проект тази площ не е паркинг и в общината изрично е отбелязана като МС и се води покрив на сграда. Още повече, че на скицата ясно се вижда, че няма вход отникъде за МПС. Този вход е направен незаконно след изкъртване на колчетата и премахване на тротоара БЕЗ знанието (още по-малко разрешението) на общината.Като цяло може и детска площадка да се направи. Още се обмисля, но идеята е да не се налага плочата да понася тежести. Днес ще звънна да видя какво ще ми измънкат по телефона служителите.П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??
              Не са паркирали неправилно. Както сам каза това си е частна собственост. Като такава в нея всеки може да си прави каквото си иска. Ако искаш може и 20 коли една върху друга да сложиш. Там органите на реда не могат да се намесват защото си е частна собственост.За това и паяците няма да направят нищо.Ама ако е такава драма, то може да се разберете собствениците да направите хайка и всеки един да има на пост по 2 часа за 2 дни и да не пускате да влезне никой. Ако все пак остане кола, 10 човека и колата на улицата. Така паяка ще си свърши работата безплатно. Пробвано и работещо предложение.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами просто възстановете колчета и тротоара, а това далие частна собственост много зависи от учреденото право на стореж.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Ами просто възстановете колчета и тротоара, а това далие частна собственост много зависи от учреденото право на стореж.
                  Частна собственост е. Нали и аз имам нотариален акт, както и другите собственици и там ясно е записано. Значи някой ми спира на покрива и аз не мога да викна паяк? Оф...абе само да намеря малко време днес за дълъг и изнервящ разговор и ще им звънна на ПГ да видим какво ще измътят.Колчетата са лесни, но нали първо трябва да го опразним ?

Коментар

Слав написа:
                    S_BANKOV написа:
                    Частна собственост е. Нали и аз имам нотариален акт, както и другите собственици и там ясно е записано. Значи някой ми спира на покрива и аз не мога да викна паяк? Оф...абе само да намеря малко време днес за дълъг и изнервящ разговор и ще им звънна на ПГ да видим какво ще измътят.Колчетата са лесни, но нали първо трябва да го опразним ?
                    Слагате културно написани бележки и молите да се махнат колите защото е частна собственост и давате няколко дена срок. Ако не стане после собствениците почвате да действате по кореняк софиянски.

Коментар

Бележките са ясни. Въпроса е, че някои хора (то хора ли са въобще) от бележки и думи не разбират и ще трябва да играе твърдата ръка на закона. Исках просто да знам доколко мога да се опра именно на закона или да си знам, че нищо не ме подпира и да си се подпра сам. И понеже първата ми мисъл беше за паркинги и гаражи реших да проверя дали има някой компетентен колега, но явно няма...

Коментар

Слав написа:
                        П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??
                        Не. Върни се нагоре на цитата. Там пише, че разходите по преместването са за твоя сметка ако колите са паркирали правилно. В примера, който даваш, паркирана кола пред гараж е в нарушение, ако гаражът е ясно означен като такъв. В този случай все едно го вдигат от синя/зелена/бембена зона и си разходът го плаща водачът в нарушение.

Коментар

Аз пак твърдя, че течовете и рушенето не са от колите отгоре. Една кола заема около 6 кв.м площ и тежи около 1.3 т. 1 м натрупан сняг на същата площ тежи 6 тона.Тоз покрив ако една кола не може да издържи, не знам как не пада зимата.

Коментар

Immortal написа:
                            1 м натрупан сняг на същата площ тежи 6 тона.
                            Посмали малко, че стана нова физика. Но като цяло - така е, при обилен снеговалеж - може да натрупа и 30-40 см, което е доста тежест и със сигурност е повече от една кола на същата площ. Само че колата тежи само върху гумите си, а не на всичките 6 квадратни метра.

Коментар

ogi28b написа:
                              Слав написа:
                              П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??
                              Не. Върни се нагоре на цитата. Там пише, че разходите по преместването са за твоя сметка ако колите са паркирали правилно. В примера, който даваш, паркирана кола пред гараж е в нарушение, ако гаражът е ясно означен като такъв. В този случай все едно го вдигат от синя/зелена/бембена зона и си разходът го плаща водачът в нарушение.
                              Теренът нали е частен - на мен пък ми се вижда, че е като да платя, за да изведе полицията натрапник от вкъщи.
                              Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                              X