Колеги,имаме голям проблем в нашия блок. Накратко - от години до блока паркират всякакви коли от всички блокове наоколо. Дотук сигурно изглежда, че няма нищо нередно, но паркират върху покривите на подземните гаражи, а покривите от своя страна вече поддават и се рушат. Вече долу тече при всеки дъжд, наводнява се и пада цимент отвсякъде. Площадката отгоре е собственост на собствениците на гаражи, защото напрактика е покрив. Още повече, че по скица (и в общината също го водят така) този имот е МС (масивна сграда), не е паркинг и паркирането върху него е забранено. То не е общинска, а частна собственост!Направихме опит да сложим бариера, но се оказва, че не можем, защото по някакъв нов и ТЪП закон бариерата се води строителен обект??? ( Била продължене на ограда???). Това е промяна отпреди месец. Оттук натам разходи за архитект, документи, разправии - няма смисъл. Решихме просто да сложим колчета на входа и да спрем достъпа до покрива. така всички ще са недоволни заради откровената идиотия на някой чиновник или недоучен архитект, но поне покрива ще спре да се руши.При така изложената ситуация - от Паркинги и гаражи могат ли да съдействат за извозването на автомобилите от покрива? Питам, защото те по закон са неправилно паркирани и би следвало да могат да се репатрират? Говорим за тези, които си мислят, че поставените уведомителни писма не се отнасят за тях и си мислят, че са над закона?Поздрави!Слави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Паркинги и гаражи - въпроси
Collapse
X
-
Интересно ми стана, защото от едно време си задавам точно този въпрос:Кому са нужни подземни гаражи, ако пространството над тях остава неизползваемо?!?Няма никаква логика от какъвто и да е характер, да не се направи надземна сграда с гаражи (което ще е в пъти по-евтино), а да се правят подземни такива???Единстената логика на подземните гаражи е пространството над тях да се използва - дори и като тревна площ. Или за паркиране на други автомобили.Аз не съм строителен инженер, но си мисля, че таваните ви се рушат и текат не заради автомобилите отгоре.Просто са направени некачествено.Но щом е ваша частна собственост - не виждам проблем дори да си го заградите. А за извозването ще трябва да платите вие.чл.171 .... 5. преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач, когато превозното средство е: а) паркирано правилно, но обстоятелствата налагат неговото преместване; за новото местоположение на превозното средство се уведомява районното полицейско управление, а разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство, са за сметка на лицето или организацията, поискала преместването;В случая тези автомобили от гледна точка на ЗДвП са паркирани правилно - няма знак, забраняващ паркиране. Не са и в тревна площ.
Коментар
-
Практически и теоритично са паркирали неправилно, защото това не е паркинг. Същото е като да паркираш неправилно на улицата - може, но си в нарушение. По проект тази площ не е паркинг и в общината изрично е отбелязана като МС и се води покрив на сграда. Още повече, че на скицата ясно се вижда, че няма вход отникъде за МПС. Този вход е направен незаконно след изкъртване на колчетата и премахване на тротоара БЕЗ знанието (още по-малко разрешението) на общината.Като цяло може и детска площадка да се направи. Още се обмисля, но идеята е да не се налага плочата да понася тежести. Днес ще звънна да видя какво ще ми измънкат по телефона служителите.П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:Практически и теоритично са паркирали неправилно, защото това не е паркинг. Същото е като да паркираш неправилно на улицата - може, но си в нарушение. По проект тази площ не е паркинг и в общината изрично е отбелязана като МС и се води покрив на сграда. Още повече, че на скицата ясно се вижда, че няма вход отникъде за МПС. Този вход е направен незаконно след изкъртване на колчетата и премахване на тротоара БЕЗ знанието (още по-малко разрешението) на общината.Като цяло може и детска площадка да се направи. Още се обмисля, но идеята е да не се налага плочата да понася тежести. Днес ще звънна да видя какво ще ми измънкат по телефона служителите.П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
S_BANKOV написа:Ами просто възстановете колчета и тротоара, а това далие частна собственост много зависи от учреденото право на стореж.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:S_BANKOV написа:Ами просто възстановете колчета и тротоара, а това далие частна собственост много зависи от учреденото право на стореж.
Коментар
-
Бележките са ясни. Въпроса е, че някои хора (то хора ли са въобще) от бележки и думи не разбират и ще трябва да играе твърдата ръка на закона. Исках просто да знам доколко мога да се опра именно на закона или да си знам, че нищо не ме подпира и да си се подпра сам. И понеже първата ми мисъл беше за паркинги и гаражи реших да проверя дали има някой компетентен колега, но явно няма...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
Слав написа:П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??
Коментар
-
Immortal написа:1 м натрупан сняг на същата площ тежи 6 тона.
Коментар
-
ogi28b написа:Слав написа:П.П. Добре де, а ако някой ми спре пред гаража и викна паяк пак ли аз трябва да платя ??Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар