Здравейте колеги!Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал!Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за разхода на гориво
Collapse
X
-
Ами в момента имам Типо и Браво - Типото писах в една от темите колко харчи - направо нищо, а Бравото е 147 коня - харчи под 9 извънградско и около 13-14 в града, това газИмай предвид, че доста натискам педала))Сгрешил съм - сега ми свърши газта и за шест пълнения на бутилката, които съм направил досега, като сметнах разхода, се оказва приблизително така:Градско: 13.7 /между всеки два сфетофара със 120/Извън: 11.2 /под 180 рядко падам/Alles in Ordnung
-
Re: Отново за разхода на гориво
Иво написа:Здравейте колеги!Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Точно според книжката.Кой ще ми покаже друга марка автомобил,1100 куб. 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Кой ще ме обори че италианските автомобили са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от Пунто!"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
[мойта харчи градско ~ 11l/100km, а е 103 к.с , тоест почти колкото ти казваш че дават по книжка на твойто пунто, което ме насочва към следните мисли - 1) не може да се слагат под общ знаменател всички "италиянки" или 2) може би си в грешка за разхода /измерване, да си гледал за друг двигате или нещо подобно/[/quote]Всичко е точно-виж във всички каталози-Фиат Пунто 1,1-разход в града-8.9.литра.
Коментар
-
аз май също влизам в малолитражките извънградско не съм го засичал никога над 6 редовно е под 5.5 градското е много непостоянно ако е само по центъра редовно е около 9 но ако се връткам по по крайните квартали стига и до 7.5. Е имало е и дни в който като кача 5 колеги в колата и докато стигнеме от медицинаска до Романса в симеоново и Перник и след Панчарево съм засичал 17литра при средни оброти е под 4000... Ама това не е каране а състезание
Коментар
-
Иво написа:Здравейте колеги!Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал!Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО!Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
Иво братле това е положението.Явно ще си ги караме с този голям разход.И аз не мога да си го обясня това горене карал съм и Жигули 1200 и 1300 но съм стигал до 7л.Сега с моето Пунто 1.2 75 коня не съм падал под 8л. и то каране с малка скорост без изцепване.Понеже е пълна инжекция сега като се затопли ще видя дали не мога нещо да му направя че след като запаля след минута две да му върна смукача принудително а то оставам с убеждението че работи на смукач докато вдигне 80градуса температура.От една седмица си дадох Мерцедеса на сина си а той ми остави Толедото си а то е 1.9 дизел и по неговите думи в София не е минавал повече от 5л нафта и сега го карам само него.Та ще търсим причината купил съм филтър за бензина и въздушен ще му махна и катализатора и трябва да постигна някакъв резултат.Карах10 години Застава Юго ами че то 4.5 до 5 л максимум стигах а тази ламя Пунто май ще ни бръкне в мозъка.
Коментар
-
коцев написа:Иво братле това е положението.Явно ще си ги караме с този голям разход.И аз не мога да си го обясня това горене карал съм и Жигули 1200 и 1300 но съм стигал до 7л.Сега с моето Пунто 1.2 75 коня не съм падал под 8л. и то каране с малка скорост без изцепване.Понеже е пълна инжекция сега като се затопли ще видя дали не мога нещо да му направя че след като запаля след минута две да му върна смукача принудително а то оставам с убеждението че работи на смукач докато вдигне 80градуса температура.От една седмица си дадох Мерцедеса на сина си а той ми остави Толедото си а то е 1.9 дизел и по неговите думи в София не е минавал повече от 5л нафта и сега го карам само него.Та ще търсим причината купил съм филтър за бензина и въздушен ще му махна и катализатора и трябва да постигна някакъв резултат.Карах10 години Застава Юго ами че то 4.5 до 5 л максимум стигах а тази ламя Пунто май ще ни бръкне в мозъка.Иво написа:Здравейте колеги!Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал!Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО!_______________________________________
0885261834
Коментар
-
Италианците не си пазат колите изобщо....Извинявам се че малко се отклонявам от темата но отностно това изказване поне за моето Уно не съм съгласен.Моето Уно е 92 г. внос от Италия и е на около 50000км. и е в няма такова перфектно състояние просто.Но зависи и от хората които са им били собственици.Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
Отново за моя разход на Пунто 1,2 MPI ELX.Сутринта сложих газ на Топливо.Както винаги-25 литра.Брояча на километрите ми показваше 345 км.Карането ми е смесено (всеки ден 35 км. градско и 25 извънградско) с макс.скорост 100 км/ч.(обаче в София си вися в задръстванията,ама вече свикнах).Та разхода ми излиза на 7.24 л/100 при смесено каране.Ако както всички казват разхода на бензин е с 1-2 л. по малко от на газ,то тогава какво излиза... :D Ама стига съм се хвалил,че....да не вземе да ми се опраси нещо :DSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Selqatin написа:коцев написа:Иво братле това е положението.Явно ще си ги караме с този голям разход.И аз не мога да си го обясня това горене карал съм и Жигули 1200 и 1300 но съм стигал до 7л.Сега с моето Пунто 1.2 75 коня не съм падал под 8л. и то каране с малка скорост без изцепване.Понеже е пълна инжекция сега като се затопли ще видя дали не мога нещо да му направя че след като запаля след минута две да му върна смукача принудително а то оставам с убеждението че работи на смукач докато вдигне 80градуса температура.От една седмица си дадох Мерцедеса на сина си а той ми остави Толедото си а то е 1.9 дизел и по неговите думи в София не е минавал повече от 5л нафта и сега го карам само него.Та ще търсим причината купил съм филтър за бензина и въздушен ще му махна и катализатора и трябва да постигна някакъв резултат.Карах10 години Застава Юго ами че то 4.5 до 5 л максимум стигах а тази ламя Пунто май ще ни бръкне в мозъка.Иво написа:Здравейте колеги!Отново започвам болната тема.Преди време купих Пунто.Бях влюбен в тази марка кола.Сега като че ли не толкова много...Причините?Попаднах на много добър автомобил.Сравнително нов,в много добро състояние.Разходът му обаче е страхотен.В студените зимни дни стигна до 12,5-13 л.Сега-около 9.Забележете-точно според книжката.Става дума за градско каране,на бензин.И то без никакво настъпване.Кой ще ми покаже друга марка автомобил-1100 куб., 54 к.с. да харчи толкова много?Та коли по на 100-120 к.с. харчат по-малко!Карал съм и други "малолитражки",такова чудо не бях виждал!Кой ще ме обори че италианските автомобили Фиат Пунто са едни от най-неикономичните коли?Каквито и добри приказки да се чуват тук за тях-разочарован съм от ПУНТО!Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Fiat Тempra 09.1990г. 159А2.000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45
КУПУВАМ: Теглич за Темпра
КУПУВАМ: Халогени за Фиат Темпра...
КУПУВАМ: Спортен волан
http://www.tempra-clube.hit.bg
http://www.tempras.myfreebb.com
Коментар
-
Ами за колите внос от Италия няма да коментирам, изказвал съм мнение друг път. Имах едно време Юго 45, което при много хора даваше разход под 8 градско. При мен, при условие, че двигателя го бях разглобил до последния болт, беше след хонинг и подменени бутални пръстени с бутала, карбуратор, РВ и много други след почти перфектна центровка ми даваше постоянно разход 10, понякога и повече. Мисълта ми е има много причини разхода да бъде завишен, трябва първо да се потърсят такива и тогава да си правим изводите според мен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар