СБА започва обсъждане на промяна в Закона за пътищата, според която водачите ще трябва да преминават задължителен изпит на всеки 15 години. Информацията е ОТТУК Какво мислите по въпроса? За мен е безпрецедентно. И става дума за конфликт на интереси - "експертите" са тези, които после ще вземат пари от изпитите. По тази логика трябва и дипломите да се презаверяват на 15 години, след полагане отново на Държавен изпит.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задължителен изпит за водачите на всеки 15 години
Collapse
X
-
emzo написа:Аз съм за, но или да няма такса или да е символична.И да има мнооооого паркиране и каране нс задна, че съм се нагледал на некадърници.punto HGT
Коментар
-
Абе логиката е да се вземат едни пари. Аз съм изпратил запитване до СБА, за да ми предоставят статистиката и да видим колко процента от ПТП са поради незнание на закони. Най-странното е, че голяма част от тези текстове са неприложими и на практика в много случаи се кара по неписани правила. След вземане на свидетелство, проблемът с опресняване на знанията е за сметка на водачите. Не съм съгласен да ходя на изпит, ако нямам нито едно регистрирано нарушение за 20 години. Да не говорим, че два пъти, официално съм показвал по-добро познаване на законите от "контролните" органи.Проблемът не е в знаене или незнаене на закони, а във волята за спазването им. Най-техките ПТП са по съвсем дръги причини - превишена скорост и употреба на алкохол. Който иска - да опреснява за пари. И сега не е забранено. Но да ме задължават, айде стига.
Коментар
-
Re: Задължителен изпит за водачите на всеки 15 години
Emil74 написа:СБА започва обсъждане на промяна в Закона за пътищата, според която водачите ще трябва да преминават задължителен изпит на всеки 15 години....Какво мислите по въпроса?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Emil74 написа:Абе логиката е да се вземат едни пари. Аз съм изпратил запитване до СБА, за да ми предоставят статистиката и да видим колко процента от ПТП са поради незнание на закони. Най-странното е, че голяма част от тези текстове са неприложими и на практика в много случаи се кара по неписани правила. След вземане на свидетелство, проблемът с опресняване на знанията е за сметка на водачите. Не съм съгласен да ходя на изпит, ако нямам нито едно регистрирано нарушение за 20 години. Да не говорим, че два пъти, официално съм показвал по-добро познаване на законите от "контролните" органи.Проблемът не е в знаене или незнаене на закони, а във волята за спазването им. Най-техките ПТП са по съвсем дръги причини - превишена скорост и употреба на алкохол. Който иска - да опреснява за пари. И сега не е забранено. Но да ме задължават, айде стига.
Коментар
-
Мислиш ли, че тия дето карат последните модели ще им дреме като им вдигнат застраховката от 400 на 1000 долара, те почнаха да се ги мерят кой за колко време ще вземе разстоянието София-Бургас след като направиха новия участък от магистралата, та ще ги бутнат едни 1000 долара. Последно нали бяха снимали една мадама с някакво БМВ на магистралата с над 200км .... плаща си смешната глоба и другия уикенд е пак с 200 на магистралата , като почнат да ги глобяват спрямо доходите, които получават тогава може и да се мирнат, ама надали все пак сме в БГpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Мислиш ли, че тия дето карат последните модели ще им дреме като им вдигнат застраховката от 400 на 1000 долара, те почнаха да се ги мерят кой за колко време ще вземе разстоянието София-Бургас след като направиха новия участък от магистралата, та ще ги бутнат едни 1000 долара. Последно нали бяха снимали една мадама с някакво БМВ на магистралата с над 200км .... плаща си смешната глоба и другия уикенд е пак с 200 на магистралата , като почнат да ги глобяват спрямо доходите, които получават тогава може и да се мирнат, ама надали все пак сме в БГ
Коментар
-
didich написа:Мислиш ли, че тия дето карат последните модели ще им дреме като им вдигнат застраховката от 400 на 1000 долара, те почнаха да се ги мерят кой за колко време ще вземе разстоянието София-Бургас след като направиха новия участък от магистралата, та ще ги бутнат едни 1000 долара. Последно нали бяха снимали една мадама с някакво БМВ на магистралата с над 200км .... плаща си смешната глоба и другия уикенд е пак с 200 на магистралата , като почнат да ги глобяват спрямо доходите, които получават тогава може и да се мирнат, ама надали все пак сме в БГRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Те да вземат да отстранят основните причини за катастрофи, после по-маловажните. Пияни шофьори, каране със 100 в населено място, неотбиване от камиони да пропуснат колона, каруци по пътищата... Ама там няма пари...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
bubachko
Тurbodieselcomby написа:... Че сме по забравили някой неща от правилника сигурно е вярно...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар