"Абе ако се запукат долу Сирийците, ще стане великото преселение 3-та част. Само дето не знам защо ни е оръжие, а не програма за справяне на наплива от бежанци. Тая година ще е интересна " 12.2012 съм го писал. На тия хора хич не им е готино, да са в чужда държава, да ядат, когато има чужда храна, да спят на полеви условия, да са бежанци ... Хора, там има война пред домовете им, нормално е да се опитваш да се спасиш. Да за някой е по-нормално да загинеш във война, стига това да е твоята война ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бежанците в София умират от глад!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Airfan написа:Много зле... много зле... не дай си боже и ние да сме на техния хал, тогава друга песен ще пеетеamadeos написа:Съжалявам че ще го кажа ,но някой мнения до тук ме карат искренно да съжалявам и хората които са ги написали. Една моя класна учителка казваше нещо на което тогава и се смеехме, но сега разбирам много добре "-Прост народ, слаба държава."The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Абе вие полудяхте ли?Има българи, които ровят по кофите (и то стотици), а вие искате да заделим от залъка си, за да помогнем на сириици?Абе то бива хуманност, бива човещина, ама това вече ми прилича на мазохизъм. Не съм аз този, който трябва да дарява. Нали ЕС щеше да отпуска помощи? Да дойдат парите оттам. Все пак това е и граница на ЕС.Както казаха колегите по-горе - най-бедните и най-хуманните, най-толерантните и най-гостоприемните и все сме си прецакани и все някой чака и се надява на нещо от нас. Ай сиктир! То от толкова разбиране и либералност сме сега на тоя хал...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
amadeos написа:Нека се пробвам да поясня защо изобщо пуснах тази тема. Аз лично съчувствам на тези хора. Мангали или не те са в България и в случая са бежанци. Всичко което знам за тях е от новините и от това което чета. По новините на БТВ казаха, че един бежанец струва на държавата 1100лв месечно, тези пари НЕ им се дават, а са УЖ разходи по тях. Те живеят в някакви помещения харчат ток,вода и им се дава храна. Пак да кажа УЖ. Видях и видео което е направено от Кулеков, който е вкарал камера в тези бежански лагери. Ако всеки от тези 600 човека, примерно на военна рампа струва 1100лв. на държавата ами че те ще се хранят на шведска маса всеки ден и ще си живеят живота като царе.
Коментар
-
amadeos написа:... "-Прост народ, слаба държава."Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Грланица
Това трябва да се случи и на нашата граница СТЕНА/КЛЬОН http://reporterbg.com/index.php?id=66961
Коментар
-
http://www.blitz.bg/news/article/226481Предлагам вече да им осигурим вода. А може и Топлофикация да им пусне директно тръби, ние ще платим, няма грижаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:http://www.blitz.bg/news/article/226481Предлагам вече да им осигурим вода. А може и Топлофикация да им пусне директно тръби, ние ще платим, няма грижа== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Чета и не вярвам на ушите си. Колеги това са хора като нас. Както знаете, във всяко стадо си има мърша, къде една къде повече(няма да споменавам в случая колко са и дали са повече или по-малко от мършите в нашето стадо). Живея до Държавната агенция за бежанците където е и едно от общежитията за настаняване на бежанци и няма да ви описвам гледката. Минавайки от там изпитвам смесени чувства. Виждам хора видимо задоволени със всичко. Също така и виждам как момче/мъж пиейки бира и сипвайки си последната чаша хвърля шишето на поляната при положение, че кофата за боклук е на 6-7 крачки пред него. Виждам деца които при вида им ме побиват тръпки и очите ми се насълзяват. Деца които ритат подобие на топка, ходейки боси, но винаги ЧИСТИ. Колеги не съдете преди да сте видели и да знаете кой какъв е и какво му е на главата. Голяма част от тези хора са в ситуация в която ако част от вас писали коментари по-горе изпаднете ще роните крокодилски сълзи. И както се казва - не сте минали по техния път, за да съдите толкова строго и да бъдете толкова крайни в изказванията си. Не мога да налагам мнението си, но единственото което ви МОЛЯ е да се замислите преди да се изказвате. Вярно от тях има и хора които не заслужават и пръста да си мръднеш, но нека не забравяме, че има и такива които наистина имат нужда от елементарни нужди. Почувствах се длъжен да споделя моето виждане и мнение без да коря никой за каквото и да било.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
pakumba написа:http://www.blitz.bg/news/article/226481Предлагам вече да им осигурим вода. А може и Топлофикация да им пусне директно тръби, ние ще платим, няма грижаThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:pakumba написа:http://www.blitz.bg/news/article/226481Предлагам вече да им осигурим вода. А може и Топлофикация да им пусне директно тръби, ние ще платим, няма грижа
Коментар
-
Аз пък помня един случай отпреди няколко месеца- бежанец изнасили някакво девойче до НБУ. Нямаме нужда от допълнително от тези, защото сме добри и хуманни. С нашите родители и с нас самите кой ще е добър? И аз не я разбирам тази настройка, нека помагаме, но първо на нашите си и чак тогава да мислим за други. Сега, че държавата ни не може да им осигури съществуване като във Фр е нормално, на нас българите като не ни изнася- се изнасяме. Маса българи спят под мостовете в УСА, нямат си нито казарми, нито осигурена храна, НИТО БИРИЧКА да пият, както се спомена в един пост нагоре.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ами те и клошарите дето ровят по кофите - и те са хора. За тях защо не Ви е жал? Защо?Не виждам тема - хайде да помогнем на българите дето ровят по кофите за коричка хляб, защото умират от глад, а виждам - хайде да помогнем на чужденците. И изпадам в потрес, защото българин да умре от глад в България е допустимо, но чужденец - не. Така ли да разбирам?И съвсем логично питам - защо ? Поради каква причина гладуващите чужденци са с приоритет пред гладуващите българи?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
Слав написа:Ами те и клошарите дето ровят по кофите - и те са хора. За тях защо не Ви е жал? Защо?Не виждам тема - хайде да помогнем на българите дето ровят по кофите за коричка хляб, защото умират от глад?Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар