Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бежанците в София умират от глад!

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Бежанците в София умират от глад!

    Приятели. Няма да се впускам в ненужни обяснения, но ми стана много тегаво след като се видях с мой приятел и той ми сподели видяното от него в бежанския лагер на военна рампа. Няма да преразказвам, а ще ви дам статия на колегите от оффроуд бг. http://offnews.bg/index.php/250896/b...umirat-ot-glad Знаете че аз винаги давам по нещичко когато има дарителска кампания, но в случая ако сдружението реши да помогнем ще е нужно някой да го организира, а там аз съм слаб. Виждате че явно там дрехи вече има достатъчно, не е ясно къде са тия пари които УЖ държавата отпуска за месечна издръжка, но хората имат нужда от ХРАНА. Можем да се обединим с другите клубове и да потърсим сметка от държавата ,къде са тия 1100лв на човек месечно (пари които ние сме дали като данъци) - предполагам с някаква подписка. НО можем и да направим живона на тези хора щастлив, та дори и за един ден само.

    #2
    1100лв. на бежанец/месец? Тия луди ли са бе? Ние в България по-добре да станем бежанци тогава - хем нищо няма да правим, хем едни 1100лв/месец даром ще взимаме...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    Коментар


      #3
      Оф, Стелияне!Тия хора ако взимаха по 1100 лева, не мислиш ли, че нямаше да се молят за коричка хляб?Но аз бих започнал срещата си с тях с поп. С удоволствие бих станал кръстник на половината деца в лагера.Всяко нещо си има цена.

      Коментар


        #4
        Не знам колко е истина за тия хиляда лева , но повечето араби( Сирийци ) ги виждам по дюнерите , аладин фудс и така нататък ........ не ме интересува особено колко пари взимат или им дават , но преди да дойдат тези пари са си стояли във държавния бюджет защо не са ги вложили във народа така да кажем .......
        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

        Коментар


          #5
          Ей, ся дали пък няма да хрантутя още мангали малко ли са ми наще. Аз не живе и с полвината на тези 1100лв. Ако не им харесва да се връщат там от дет са дошли!!!

          Коментар


            #6
            Аз трудно мога да си обясня турците само навътре ли си пазят границата и не им дреме кой излиза, щото тия сякаш си минават както им кефне - с дете или 2-3, бременни и пр.....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

            Коментар


              #7
              Не знам какво толкова сте настръхнали с/у тези хора. Едно време България е приела хиляди арменци-бежанци. Тогава ситуацията в БГ е била много по-тежка от сега, но тогава сме били много по-добри и сме помогнали. А сега? Баси ксенофобията се развихря...
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

              Коментар


                #8
                Това политиците са страшна мърша.Те са единствените, които правят войните и мизериите по света.В казармата вечер като сваляхме флага на вечерната, всеки път ме побиваха тръпки. Едно такова, яко...Ама някой от тия мизерници да ме викне да ходя да се бия за държавата, заради малоумните идеи на някакви с интелект по-нисък от моя, няма да стане.Ако тия, които са направили войната застанат отпред, супер, аз ще съм там. Ама точно тия мишки ще са първите, които ще се скрият.Имано и това се получава с тия хорица сега. Да, искам всички пари да си остават в държавата. Плащам си всички данъци и накрая идват някакви от някъде и взимат повече пари от майка ми, която като пенсионер едвам събира 200лв пенсия след 45+ години трудов стаж отново в скапаната ни държава.По спомен парите, които се отпускат на един бежанец са 350 (или 370) лева. Това са парите, които се отпускат на институциите, а не се дават на самите хора. За жалост виждаме как от тия пари я стигат 100лв, я не за хората в кофтито положение. Останалите пак се губят по трасето отново в мазните държавни, помилвани от властта мизерници.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                Коментар


                  #9
                  Значи не знам какво са преживели хората, сигурно им е тежко. Но по са ми свидни, примерно, десетките болни български деца и не само. Съжалявам, но при нас има достатъчно много трагедии и хора в крайна нужда, за да спасяваме други нации. Най-бедните в Европа най-хуманни... Нема такъв несправедлив, лицемерен свят.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                  Коментар


                    #10
                    Картечниците по вишките... и немските овчарки и когато някой неидентифициран субект понечи да минава границата и не се подчини да се върне трябва да се открива огън.Това външна граница на ЕС ли е или селски бостан... който не е поискал той само не е минал.Аз на тая държава повече една стотинка няма да и дам.Да бягат от Сирия ок, ама защо бягат от Турция?
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

                    Коментар


                      #11
                      Immortal написа:
                      Оф, Стелияне!Тия хора ако взимаха по 1100 лева, не мислиш ли, че нямаше да се молят за коричка хляб?Но аз бих започнал срещата си с тях с поп. С удоволствие бих станал кръстник на половината деца в лагера.Всяко нещо си има цена.
                      А другата половина? На веро или сапун - да имат избор, щото нали разбираш сме демократични....Ако се организира кампания за даряване, съм на разположение с нещо за даряване и едно 4х4!
                      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

                      Коментар


                        #12
                        Много зле... много зле... не дай си боже и ние да сме на техния хал, тогава друга песен ще пеете

                        Коментар


                          #13
                          Нека се пробвам да поясня защо изобщо пуснах тази тема. Аз лично съчувствам на тези хора. Мангали или не те са в България и в случая са бежанци. Всичко което знам за тях е от новините и от това което чета. По новините на БТВ казаха, че един бежанец струва на държавата 1100лв месечно, тези пари НЕ им се дават, а са УЖ разходи по тях. Те живеят в някакви помещения харчат ток,вода и им се дава храна. Пак да кажа УЖ. Видях и видео което е направено от Кулеков, който е вкарал камера в тези бежански лагери. Ако всеки от тези 600 човека, примерно на военна рампа струва 1100лв. на държавата ами че те ще се хранят на шведска маса всеки ден и ще си живеят живота като царе. Това изобщо не изглеждаше така. Аз лично искам да знам кой пак се наяде и къде налапаха тия пари и защо тия хора седят гладни. Разбира се, че съчувствам повече на болните дечица в България и всеки месец се старая да не забравя да пусна поне един смс за тях, но в случая не става дума за тях. Съжалявам че ще го кажа ,но някой мнения до тук ме карат искренно да съжалявам и хората които са ги написали. Една моя класна учителка казваше нещо на което тогава и се смеехме, но сега разбирам много добре "-Прост народ, слаба държава."

                          Коментар


                            #14
                            Да си вървят там от където са дошли. Ислямисти в държавата ми не искам. Утре ще се чуе някъде аллах акбар и ще последва взрив и ще се чудим по дяволите къде сбъркахме.
                            Powered by Emzo

                            Коментар


                              #15
                              Бежанците не са ислямисти, поне не по начина по който ти го използваш!Те са обикновени хора, до вчера живяли спокоен живот и изведнъж ПРАС - идват някакви хора и започват да се гърмят един друг, покрай това отгърмяват и сума ти цивилно население!Аз лично им съчувствам, обаче ако това е ЕС - най-бедните да са най-прекарани - е благодаря!А и като чета тази тема и общополитическата се сещам за приказката, че не кочината цапа свинята, а свинята цапа кочината ...
                              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

                              Коментар

                              Working...
                              X