може и да лъже. топломерът си е в апартамента и предполагам, че не е невъзможно да се прецака системата.така или иначе това показва, че проблемът не е в типа инсталация и колегите спокойно могат да си спестят къртенето на плочите и цената на топломера.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно топлофикация
Collapse
X
-
slonikon написа:може и да лъже. топломерът си е в апартамента и предполагам, че не е невъзможно да се прецака системата.така или иначе това показва, че проблемът не е в типа инсталация и колегите спокойно могат да си спестят къртенето на плочите и цената на топломера.
Коментар
-
не виждам за кое не съм прав. а това, което казвам от 2 дни е, че докато живееш в блок, не можеш да си самостоятелен. физически е невъзможно. това хоризонтални, вертикални, разпределители, топломери е прах в очите. имаш съществена грешка в изречението по-долу. позволявам си да я оправя, за да е ясно какво имам предвид.Immortal написа:Искаш да кажеш, че да си самостоятелен със собствен топломер и общ топломер и да си с общ топломер и разпределители е все едно?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:от общия топломер не можеш да избягаш. дали ще ти смятат по някакви формули сградната инсталация, или ще ти я набичат като разлика между показанията на индивидуалните и общия Х процента идеални части Х някъв си коефицент е все тая.punto HGT
Коментар
-
ogi28b написа:И така няма да е съвсем коректно, защото ако си на първия етаж и ползваш 50% и друг на 8-я също ползва 50%, следва да ви се разпредели по равно, а този на 8-я загрява много повече тръби за да му дойде топлото.punto HGT
Коментар
-
didich написа:ogi28b написа:И така няма да е съвсем коректно, защото ако си на първия етаж и ползваш 50% и друг на 8-я също ползва 50%, следва да ви се разпредели по равно, а този на 8-я загрява много повече тръби за да му дойде топлото.
Коментар
-
грешно мислиш. паразитно отдадената топлина си я ползваш и тя ти намалява сметките за ток, газ или квото там ползваш. затова си я плащаш и в хоризонтални и във вертикални. то иначе е много лесно да разправяш, че ще се топлиш на ток, като съседите на парно ти загряват стените до 22 градуса.почти офф: да оставим за момент парното. колко от вас имат диференцирана такса общи разходи на входа? там чистачка, осветление, асансьор? щото, нали тия дето живеят на 8-мия етаж хабят почти двойно повече ток на асансьора да си отидат у тях, в сравнение с тия на четвъртия?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
todorakiggg написа:didich написа:ogi28b написа:И така няма да е съвсем коректно, защото ако си на първия етаж и ползваш 50% и друг на 8-я също ползва 50%, следва да ви се разпредели по равно, а този на 8-я загрява много повече тръби за да му дойде топлото.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
slonikon написа:.... то иначе е много лесно да разправяш, че ще се топлиш на ток, като съседите на парно ти загряват стените до 22 градуса.punto HGT
Коментар
-
didich написа:Stefanaki, аз не ги сравнявам по-скоро ми беше интересно как е положението извън БГ, не вярвам там да има такива тъпизми в законите, че тръбите минаващи през частна собственост да не са твои.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
didich написа:Съседите или който и да било първо няма как да ми загрее стените до 22 градуса, защото ако това се случи вервай ми няма да има нужда да пускам каквото и да било отопление в апартамента.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:че що трябва да е демократично? ние живеем в капитализъм. ползваш-плащаш. никъде не пише, че цената трябва да е справедлива, или че имаш право сам решаваш дали ще платиш или не.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар