ilkor написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какво се отоплявате през зимата?
Collapse
X
-
ilkor написа:...Цялата инвестиция излезе около 5000 лева ...Според мен си заслужава ...И при всички случаи ще е по евтино от климатик.
Коментар
-
Kuku написа:ilkor написа:...Цялата инвестиция излезе около 5000 лева ...Според мен си заслужава ...И при всички случаи ще е по евтино от климатик.
Коментар
-
Грешка на езика конвектори е името им - някъде съм се заплеснал ...5000лв. са 4 климатика като моя, които харчат по максимум 50лв. на месец (нон-стоп работещи при минусови температури настроени на 30градуса вътре), което са 200лв. общо за месеца, за отопление, при положение, че климатиците са налашкани на макс и в паратамента не можеш да дишаш от жега С газта постигаш ли този ефект и за колко пари на месец
Коментар
-
doofiat написа:Kuku написа:doofiat написа:Ееее бате, ти да не си роден в Сахар :Dilkor написа:Грешка на езика конвектори е името им - някъде съм се заплеснал ...5000лв. са 4 климатика като моя, които харчат по максимум 50лв. на месец (нон-стоп работещи при минусови температури настроени на 30градуса вътре), което са 200лв. общо за месеца, за отопление, при положение, че климатиците са налашкани на макс и в паратамента не можеш да дишаш от жега С газта постигаш ли този ефект и за колко пари на месец
Коментар
-
една позабравена тема... вижте какво ми попадна по темата, по-специално относно климатиците... конкретния случай е антиреклама http://www.novavizia.com/392.htmlFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Без отопление:http://store2.data.bg/trace/2006.01.24.JPGС отопление става Африка вътре, тока месечно ми е около 50-60 лв. Обаче външните стени са 45см.Имам и къща в Драгалевци, сега спя там защото си правя ремонт в нас, е..ти студа е.Там е само за лятото.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
donnna написа:една позабравена тема... вижте какво ми попадна по темата, по-специално относно климатиците... конкретния случай е антиреклама http://www.novavizia.com/392.htmlТипо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Имам два инверторни климатика 12-ки, единият е Осака - за южната стая, за дълбокия север - Панасоник. Специално Осаката е изпробван при най-люти зимни условия - работи до -22 градуса без никакъв проблем, затуй си го замъкнах от стария апартамент. Той наистина размразява на всеки час, но това му е заложено в програмата - има, няма защо - размразява.При отрицателни температури влажността е много малка и забележете, че тогава външните тела по-рядко замръзват. Друг е въпросът ако са съвсем на открито и някоя виелица ги нахвърля със сняг. При по-скъпите климатици размразяването е, когато е нужно. Така наблюденията ми за Панасоника са, че размразява 2-3 пъти в денонощието. Външното му тяло ми е под прозореца и му осъществявам постоянен мониторинг, защото ми е за първа зима и го следя как се държи. Отоплението с двата е идеално. Сметките ми за ток са 60-70 лева. Тази зима разбира се не може да е еталон, защото реално няма никаква зима. Но и 200 лева да ми е сметката, знам, че съм си ги изразходил и когато искам, пускам, когато искам - спирам. Когато температурите трайно са под нулата, не трябва да се спират. Не е нужно да са настроени на 30 градуса, защото работят постоянно. Моите и двата са на 23 градуса и като ги постигнат, намаляват оборотите и оттам и потреблението на ток. По-нагоре четох, че колегата от Велико Търново, който е на газ, е много доволен. По принцип - да, но това се отнася за белите държави, още повече, че Раховецгаз предлага най-скъпия газ в България - не случайно и сметките за парно на търновската топлофикация са най-високите в България. С две думи - при тези условия в България инверторният климатик е перфектно решение - когато е студено, си го пускаш, ако дойде момент да нямаш пари , седиш на студено, но знаеш, че всичко реално си зависи от теб, а не от някакви монополисти.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар