Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С какво се отоплявате през зимата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Blue написа:
    Колеги, аз съм в този бранш ( само да уточня, че нямам нищо общо с мошениците от топлинното счетоводство ) и от опита на фирмата излиза следното: Най-евтино е на дърва --> въглища---> биомаса---> газ--->ток---> пропан-бутан---->нафта...
    Колежке, в тази класация отчетено ли е отпадането на акциза за пропан-бутана за битово потребление!? Иначе тази класация ми е известна отдавна!
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Е, добре де, може леко да са се променили нещата. Сега ще проверя веднага. Хубаво е, че повечето от колегите са осведомени. Това ме радва, защото ми писна разни фирми да лъжат хората!
      Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
      www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Blue написа:
        Е, добре де, може леко да са се променили нещата. Сега ще проверя веднага. Хубаво е, че повечето от колегите са осведомени. Това ме радва, защото ми писна разни фирми да лъжат хората!
        Информацията е най-великото оръжие! А и едвали нещата са се променили драстично в полза на пропан-бутана, но все пак ми е интересно.Тя класацията беше нещо от сорта на какво е съотношението на kkal / лев - нали?И ако не е фирмена тайна (а не е, защото на страницата на някои фирми я има публикувана, но не знам дали е актуализирана) - би ли постнала тук "класирането" с тези подробности?

Коментар

Ей сега ще намеря файла и ще го пусна.
          www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Ние в нас също сме на централно парно и честно да си кажа сме много доволни. По-евтино, малко по-чисто отколкото с дърва, пък и няма толкова грижи. Апартамента е 50кв.м. отопляваме 2 стаи, кухня и баня и беше около 200лв на месец (не съм много сигурна), пък и има някакви пари уж да взимаме

Коментар

Mindzu написа:
              Ние в нас също сме на централно парно и честно да си кажа сме много доволни. По-евтино, малко по-чисто отколкото с дърва, пък и няма толкова грижи. Апартамента е 50кв.м. отопляваме 2 стаи, кухня и баня и беше около 200лв на месец (не съм много сигурна), пък и има някакви пари уж да взимаме
              200 лева ми се виждат много за 50 кв.м

Коментар

200 лв за 50 квадрата? Страшно много е!
                www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Не съм сигурна трябва да поровя из бележките, ма това са 4 радиатора на мах.Пак може и да не е на месец....

Коментар

На парно, но си е дебелец!Чудя се дали няма някои колега който изцяло да е на климатици за да сподели как вървят смеките!Все повече и по често чувам че с климатиците излизало доста по евтино пък и по топло!

Коментар

С ракия се топля

Коментар

Само да допълня, че преди N-години се топлех с туй нящо: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?p=26595#top

Коментар

Климатиците са нещо много хубаво, с някои уговорки:1. Ако в стаята се пуши започва да смърди на умрели лебеди-въртят един и същ въздух през питите си.2. Не е полезно да се слагат в спалнята - изсушават въздуха.3. Много са ефективни и икономични, но до определени външни температури - хубавите, скъпи климатици до -10, евтинията - до -5! След това все едно нямате отопление, а тогава трябва най-много. И не слушайте тези, коио ви казват/пишат/рекламират, че климатиците им работят до -15 ’С! Това е донякъде вярно-климатикът работи с фреон на някакъв коефициент на трансформация (различен за фирмите и моделите-около 3-3.3), който коефициент пада с падането на градусите и при -15 вече имате ефективност не повече от 25-30%, като дефакто машината работи само за да разледява външното си тяло,.т.е. харчим ток, а няма топло. Общо с 2 думи: до -5 климатика е оферта, след това - набутвация!
                          www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Аз съм на пиролизен котел на въглища и дърва. Отоплявам 200 квадрата за около 250-300 лв/месечно, като тука влиза и топлата вода. Котела е чешки - Atmos, а към него има компютърче родно производство.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Колега, да не сте клиент на моята фирма? Ние там сме най-силни. :D По-хубаво от пиролизен котел няма!
                              www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Грешката е моя. Значи за тази зима де мина платихме 340лв - 4 месеца се водят. Половината блок няма парно - ете тва е гадното на парното. Ти си плащаш, а бабите от др апартаменти се топлят с тръбите си за твоя сметка

Коментар

Working...
                                X