Здравейте, искам да си купувам кола и за сега се чудя между Голф 2 и Фиат Типо. Говоря за двигатели около 1,6 по възможност на газ. Искам колата да е с 5 врати. Интересува ме коя е по-здрава, комфортна, сигурна, икономична, лесна за поддръжка, с ефтини части и на последно място коя върви повече. Трябва ми икономична кола, не съм състезател. Имам сума от 2000 лв. Ако сте на мое място коя бихте си купили. Знам, че точно в този клуб такъв въпрос не може да получи обективен отговор, но.........Очаквам всякакви отговори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo или Golf 2
Collapse
X
-
Което и да си вземеш, после ще се тюхкаш - еххх, що не си взех Голфа (Типото). Лично аз си избирах (и все още съм така) кола по визия... т.е. на мен една кола трябва да ми хареса и след това си задавам въпроса как са части/подръжка/здравина. Така че ако питаш коя кола е по-хубава като визия/екстри - определено Фиат Типо е класи над Голфа. Останалото е въпрос на късмет и на собственик...Успех в търсенето!Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
bubachko
Да ти кажа честно и аз бях на същото дередже като теб, ма тогава двете седяха пред мен, а аз нишо не разбирах коя каква е, колко харчи и само бях чувал, че частите на ТИПО са евтини... и тогава реших, ТИПО-то, не за друго, ма знам колко пцуят по голфа на улиците.... не исках да съм от тази група и аз А сега си се кефа за избора и си обичам колата, А за комфорта и возията, и широкото на типарата - няма място за сравнение. А колегата е прав, старата кола си е стара кола, иска си пири и чаркове... Няма да забрава едно лаче: Всички викат ФИАТ това, ФИАТ онова, слаби, трошат се, кекави.... ма като се счупи голфа дигат рамене и викат "Ко да го пра’иш, кола е, троши се..."С две ръце и два крака за ТИПО! edit: Fiat Tipo 1.6 i.e. 90hp 2500лв. преди 2г.
Коментар
-
bubachko е прав, частите на типото са доста евтини, а предлага доста покомфортен интериор, колата е висока и просторна, шофьорската седалка е несравнимо комфортна с доста коли, освен това фиата е доста по лесен за поддръжка според мен де.аз продавам моята Темпра ама и искам малко повече.......ако искаш ела да се качиш и да видиш за какво става дума и после седни в един голф.....просто няма база за сравнение, все пак избора си е твой.....п.с.само да кажа че не съм някакъв сектант сменил съм много коли и мога да ти кажа според мен компетентни мнения за доста марки, (идеята ми за кола е тя да бъде роб не аз на нея) честно казано имахме типо и го дадох за толкова 2500 и си беше супер, след това взехме темпра за 4500 сега я давам за 4000 и пак ще взема италианска кола ама ми се кара Ланчиа или Пежо незнам още......а като темпрата кола с толкова евтина и лесна поддръжка и толкова екстри и комфорт не бях карал.......верно чупи се понякога това онова, но все пак не е нова кола, разликата е че отиваш в магазина и за смешни пари си пак извън бокса(да чукна на дърво досега нищо сериозно, имаше няколко дреболийки ама вече ги оправих и смених сега си е супер)СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Колега, въпреки, че не очакваш обективен отговор и вероятно няма да приемеш мненията ни за чиста монета - ще ти кажа и моето. И аз когато си търсих кола изопбщо не исках италианска (заради всеобщото мнение, че италианските са скапани). Вероятно щях да си взема Хонда Сивик - от по- старите (все още ме кефят много като визия и динамика). Когато един познат ми обърна внимание на бравото започнах да се замислям и сега след като го къпих съм много щастлив.Италианските коли са доста по- добри от колкото твърди мълвата... но накрая да не забравяме, че говорим за автомобили 2-ра ръка. Тук вече от водещо значение е как е каран и поддържан автомобила. Така, че моя съвет е каквото и да избереш - гледай и избирай внимателно! И ако вземеш Типо (по- добрия избор и според мен) ще се радваме да те приветстваме като част от "италианското семейство".
Коментар
-
Ако се гледа визия, возия, ефтина подръжка и вървеж - избора е ясен - Типо! За да не си чукаш главата обаче (какъвто и автомобил втора употреба да вземеш), най - добре е да прочетеш първо следните две теми от форума! Към тях едва ли има какво повече да се добави! Първата е конкретно за ФИАТ.http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=557Втората - изобщо за автомобили втора упатреба! http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=10311За последната обаче, както един колега се беше изразил - едва ли и нов автомобил може да отговори на тези критерии! Успех!п.п. Сега виждам, че втората тема я има и като мнение в първата!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Преди типото имах голф,голфа се чупеше адски.... не ми се говори,с типото нямах толкова ядове,но аз търсех кола до 2000лв преди година точно като теб и до тука типото ми стъпи на 4000+лв,затова събери още някой лев за читава кола и не се набивай като мене,че ше съжалявашex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Abarth. написа:Преди типото имах голф,голфа се чупеше адски.... не ми се говори,с типото нямах толкова ядове,но аз търсех кола до 2000лв преди година точно като теб и до тука типото ми стъпи на 4000+лв,затова събери още някой лев за читава кола и не се набивай като мене,че ше съжалявашVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
И аз да се включа:По независещи от мен причини слезнах от Типо-то и сега карам точно голф 2-ка. Мисля, че максимално обективното мнение е, че колите са от различни поколения. В типо-то е помислено за много повече неща, определено е по-голямо и по-комфортно, вози много по-меко. Да не забравяме и дизайна, при който италианците все си държат първите места. Струва ми се, че голфа ще е по-лесен за поддръжка и ще дава по-малко ядове, но това силно зависи и от бройката на която ще попаднеш - и за двата варианта разходите могат да се окажат големи.По-добре търси читава кола, ако са ти допаднали и 2-та модела, и вземи тази, която ти изглежда по-добре гледана.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Abarth. написа:Преди типото имах голф,голфа се чупеше адски.... не ми се говори,с типото нямах толкова ядове,но аз търсех кола до 2000лв преди година точно като теб и до тука типото ми стъпи на 4000+лв,затова събери още някой лев за читава кола и не се набивай като мене,че ше съжалявашex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар