white_shark написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За новите данъци на колите какво ще кажете???
Collapse
X
-
Откакто взе да става все по широко достояние новината че автомобилите не са дори и в топ 10 на замърсителите с въглероден двуокис, изобщо нямам големи притеснения за замърсяването, а след като стана и ясно че СО2 изобщо не е причина за глобалното затопляне(което всъщност също е измислица) изобщо не ми дреме.......камо ли за данъците.......аз плащам над 40% от всеки лев гориво под формата на ДДС и акциз в хазната, остава и данъци да заплащам.......че тя държавата ще е по на загуба от мен ако не си карам колата.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Приеха го: http://fakti.bg/bulgaria/78075-ms-re...ite-avtomobili И какво правим сега,мнозинството със стари коли и с най ниски доходи от всички държави в Е.С.?Fiat Brava 1.6 16v 97г.
Citroen C4
Коментар
-
Кола данък
Така не вдигат данъците но парите се вдигат като променят методиката на изчислението така направиха с тока и водата тока не се вдигна но добавиха куп неща и стана двойно На тези които са на газ или метан и няма вредни емисии или минимални на тях ще им намалят ли данъкаМоята е с евро 4 и е на газ и няма вредни емисии много трябва да е намален данъка но едва ли да е така
Коментар
-
Както каза и dikanio, "драмата" е голяма . Лошото е обаче, че тази промяна със сигурност се прави под корпоративен натиск, а не от някакви грижи за околната среда. Щях да повярвам, че милеят за екологията, ако беше предвидено и намаление за колите на газ и метан.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Кола данък
Едно време спомняте ли си когато газта беше стотинки и се чудеха как да вземат от хората парите сложиха данък за газовите 400 лв И тогава не са мислили за екологията и сега не мислят а замисъла е друг/ да прибират пари / то си го пише /Предварителните разчети показват, че това ще доведе до увеличение на приходите на всички общини в страната с общо 30-35 млн. лева. /
Коментар
-
Не мисля, че се очаква да се съберат повече пари, защото и сега има лоша събираемост на местните данъци. По-високи данъци = още по-лоша събираемост. Мисля, че промяната е в резултат на натиск от страна на съюза на вносителите на автомобили в България.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Да вземем един средностатистически Фиат, който се възползва от данъчно облекчение заради катализатор.Примерно Браво с 80кс двигател.Към днешна дата в София трябва да заплати 30лв (60лв - 50%).С промяна в закона, който реално не е приет както се пише в темата, то въпросния автомобил би платил 42лвНе знам за вас ама за мен ако едни 12лв на година биха ми били проблем, то въобще няма да карам автомобил.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
snake написа:Не мисля, че се очаква да се съберат повече пари, защото и сега има лоша събираемост на местните данъци. По-високи данъци = още по-лоша събираемост. Мисля, че промяната е в резултат на натиск от страна на съюза на вносителите на автомобили в България.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар