използвам темата ха сега де получих писмо от гаранционния фонд (даже две еднакви)за бившия ми автомобил който е спрян от движения в КАТ преди няколко месеца пишат ми че към дата 16.09.2013г нямам сключена ГО за този автомобил или да си платя ГО или подлежа на глоба ха сега де трябва да плащаш ГО и на автомобили деве вече ги нямаш или просто не си сверяват часовниците тези от ГФ и КАТ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Получих писмо от "Гаранционен фонд"
Collapse
X
-
Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
Пускам ти записа от Аписа, пък решението вече си е твое КОДЕКС за застраховането....... изм. и доп., бр. 20 от 28.02.2013 г., бр. 70 от 9.08.2013 г.Глава двадесет и четвъртаЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" НА АВТОМОБИЛИСТИТЕЗадължение за сключване на договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите Чл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което:1. притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение;punto HGT
Коментар
-
todorshalev написа:използвам темата ха сега де получих писмо от гаранционния фонд (даже две еднакви)за бившия ми автомобил който е спрян от движения в КАТ преди няколко месеца пишат ми че към дата 16.09.2013г нямам сключена ГО за този автомобил или да си платя ГО или подлежа на глоба ха сега де трябва да плащаш ГО и на автомобили деве вече ги нямаш или просто не си сверяват часовниците тези от ГФ и КАТpunto HGT
Коментар
-
didich написа:todorshalev написа:използвам темата ха сега де получих писмо от гаранционния фонд (даже две еднакви)за бившия ми автомобил който е спрян от движения в КАТ преди няколко месеца пишат ми че към дата 16.09.2013г нямам сключена ГО за този автомобил или да си платя ГО или подлежа на глоба ха сега де трябва да плащаш ГО и на автомобили деве вече ги нямаш или просто не си сверяват часовниците тези от ГФ и КАТA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Е те изхождат от логиката,че примерно и да седи на паркинг,в двор или гараж МПС-то може да тръгне да предизвика ПТП,да се самозапали и т.н.Иначе и аз 2 седмици след като бракувах автомобил получих писмо от въпросния ГФ,с което ме подканиха да си направя застраховка.Въпросната кола беше 11 месеца без застраховка преди бракуването.Според мен на никой от КАТ няма да му се занимава (поне на тоя етап) да ходи по домовете на хората,по разни къщи,гаражи и халета из села и паланки да пишат актове на зазимени МПС-та за липса на гражданска отговорност...Не гледате ли по улиците не могат да изловят всички нарушители камо ли да тръгнат по адресиEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
todorshalev написа:използвам темата ха сега де получих писмо от гаранционния фонд (даже две еднакви)за бившия ми автомобил който е спрян от движения в КАТ преди няколко месеца пишат ми че към дата 16.09.2013г нямам сключена ГО за този автомобил или да си платя ГО или подлежа на глоба ха сега де трябва да плащаш ГО и на автомобили деве вече ги нямаш или просто не си сверяват часовниците тези от ГФ и КАТ
Коментар
-
Колеги, чешете си пръстите без изобщо да прочетете закона. Колега от форума тази зима една патка му блъсна колата паркирана на улицата. Куките написаха и на двамата актове - на нея защото е причинила ПТП, а на колегата - защото колата му е без валидна ГО. Щом превозното средство се води в движение, та ако ще и заровено в двора да е - трябва да има валидна ГО. Горе някой дори ви цитира закона.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Колеги, чешете си пръстите без изобщо да прочетете закона. Колега от форума тази зима една патка му блъсна колата паркирана на улицата. Куките написаха и на двамата актове - на нея защото е причинила ПТП, а на колегата - защото колата му е без валидна ГО. Щом превозното средство се води в движение, та ако ще и заровено в двора да е - трябва да има валидна ГО. Горе някой дори ви цитира закона.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Колеги, вие видяхте ли му структурата на този "гаранционен фонд"?Събрали се всички големи застрахователи на пазара, направили си картел (съвсем законно) където се събират и умуват кога и с колко да увеличават цените, нарекли се гаранционен фонд и дори имат наглоста да пращат заплашителн писма на хората. Отделен въпрос е, че на всяка гражданска отговорност ние редовните добросъвестно плащаме по 10-12 лв. за този фонд. Не ми е ясно какво точно гарантира този фонд при положение, че има немалко случай на хора с изрядни застраховки на които е отказвано плащане при настъпило застрахователно събитие. Не видях представители на държавата или СБА в този фонд, а за тях се предполага, че следва да защитават интересите на водачите(поне малко). И на края, но не на последно място- до кога ще продължава порочната практика застраховката да се прави на автомобила, а не на водача (вярно по малко пари за лапачите) все пак водача прави нарушения, а не автомобила.Нали се казва "Гражданска", а автомобилите до колкото ми е известно нямат статут на граждани. Спирам, че се поувлякох.Това което разбрах от погледа в сайта им е, че общо взето нямат право на никаква административни-наказателна дейност и с тези писма работят на принципа: "ако мине номера"
Коментар
-
Ей заради такива случаи го има Гаранционният фонд ,колега. Момата я блъсна един без ГО ,без книжка и със спрян от движение автомобил. За капак на всичко и избяга от мястото на ПТП. Ако го нямаше фонда кой щеше да и плати щетите? Вярно ,че я мотаха доста време,но за тази щета и изплатиха близо 2000(две хиляди) лв.На пазара да я беше пуснала ,нямаше да и вземе толкова пари. Вярно,че го има и стреса в цялата картинка,ама кой ли ти го смята него.Поздрави и дано на никого не се налага да търси услугите на фонда.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар