Прави ми впечатление, че кило боб по пазара е 4.50лв (от новата реколта), а в магазина пакетиран е 3.00-3.50лв. Що така? Егати, то по-добре да муаме пържоли, отколкото боб. Някой знае ли защо е тази спекулация с цената на фасула? Мен ми е много странно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
цената на боба
Collapse
X
-
Да. Вносният е по-евтин от българският на пазара. Но в магазина се намира и български пакетиран, пак на цените, посочени по-горе. Като цяло ми е непонятна тенденцията боба да поскъпва непрекъснато, все тая от къде е внесен."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Re: цената на боба
Synthy написа:Прави ми впечатление, че кило боб по пазара е 4.50лв (от новата реколта), а в магазина пакетиран е 3.00-3.50лв. Що така? Егати, то по-добре да муаме пържоли, отколкото боб. Някой знае ли защо е тази спекулация с цената на фасула? Мен ми е много странно.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: цената на боба
Synthy написа:Прави ми впечатление, че кило боб по пазара е 4.50лв (от новата реколта), а в магазина пакетиран е 3.00-3.50лв. Що така? Егати, то по-добре да муаме пържоли, отколкото боб. Някой знае ли защо е тази спекулация с цената на фасула? Мен ми е много странно.
Коментар
-
Всъщност, цената на боба е много по-висока, от посочената в началото 4.5 лв. за БГ продукция. Ние купуваме директно от производителят в Смолянско и Смилянско на 6 лв/кг., а едрият Смилянски на 7,5лв. ( при това от рднини и познати). Цената иначе за редовни клиенти е 8-9 лв, в зависимост от големината, при това само с предварителна поръчка. Причината е точно това - много малко производство има вече в страната. Този, който го купувате по магазините гарантирам , че не е БГ...Дори така сериозно рекламираната като БГ марка Крина, внасят китайска и пакистанска продукция, поради тази причина, цената на пакетираният боб по магазините е такава.
Коментар
-
Той имортъла не само тука пише по 2 пъти и в темата за видях те ти ли беше и там явно е от устройството с което борави.Иначе по темата и Аз обичам боб и даже в момента имаме сготвен от домашния на баба ми да е жива и здрава.Ама и купуваме де.Дано наистина да внасят по-малко китайски баси.Само за боб не знаех,че внасят от там.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Това беше закачка с Безсмъртния, че отдавна не сме се виждали и чували!Като влезеш в Билла, Кауфланд и прочие, вземи и се зачети по етикетите. Масово пише - "Внос от Китай, пакетирано в България" и то не само на боба. И на лещата и на грахта и на ориза и на всичко! Все по-трудно се среща нещо, което не е произведено в Китай!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
muns61 написа:Също както всички картофи са смолянскиВойната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
slav4o_p написа:Причината е, че ходеха разни търговци и им ги изкупуваха на смешни цени ( цената е падала до 6 стотинки за килограм), после ги караха в големите градове и ги продаваха с минимум 100%-ва надценка.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:slav4o_p написа:Причината е, че ходеха разни търговци и им ги изкупуваха на смешни цени ( цената е падала до 6 стотинки за килограм), после ги караха в големите градове и ги продаваха с минимум 100%-ва надценка.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар