Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С "чужда" кола в Македония

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С "чужда" кола в Македония

Синът ми ще ходи за няколко дни в Македония с волвото. Колата е на мое име. Това може ли да му създаде някакъв проблем в Македония, ако го спрат от техния КАТ? Едно пълномощно, издадено от наш нотариус, че има право да управлява колата, достатъчно ли е?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

кола

Нищо не му трябва Само за Турция търсят и то на турски не английски Гледай да не е продаде само :D и да спазва правилата .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Не знам с новите бланки на ГО как е, но на старите се пишеше и името/ имената на другите водачи, имащи право да управляват МПС-то. Най-добре да се консултираш със застраховател, за да няма ядове после.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Аз в събота ходих да си правя застраховка и каката ме предопреди да не давам колата на чужденец да я кара когато съм извън БГ. Иначе примерно жена ми може да я кара или някой друг българин който е с мене без да е вписан в полицата.
        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
        Ex.Opel Astra

Коментар

Няма проблеми, особено щом има пълномощно(което рядко искат само на границата).Да не задминава на непрекъсната линия и по-внимателно със скоростта. Най-редовно се крият зад някой завоят и те "стрелят" когато те видят.

Коментар

Аз със застрахователя по принцип си имам едно на ум да говоря и ще го направя тия дни. Помня, че като сключвах застраховката, ме омайваха с някакви приказки за безплатна Зелена карта, необходима за пътуване в чужбина. Но все пак - основният въпрос е: спират го от македонския КАТ и виждат, че регистрацията не е на негово име. Ключарят казва, че това нямало да е проблем, дано да е така . А, сега виждам, че и vital е писал.Сещам се и за още нещо: има ли нещо специфично за Македония, което трябва да се знае, когато се шофира там? Например - каране на фарове през деня: задължително/разрешено/забранено? Или нещо друго от този род. Или примерно за гумите? На мен гумите на волвото ми се виждат добри, но знам ли дали няма някакви по-високи изисквания в Македония ? Ако някой знае нещо конкретно за шофирането в Македония, ще е полезно да го сподели.

Коментар

Колега, направи му едно пълномощно заверено от нотариус, за всеки случай, въпреки, че никъде никой не ми го е искал ( моята кола е на името на баща ми). Няма нищо специфично в Македония - само да спазва ограниченията, че полицайте са много люти . Ограничението им по магистралите е 120 км/ч. и се заплащат на тол такси.

Коментар

Аз съм живял в Скопие няколко месеца.Зелена карта трябва на границата. Искат я и нашите, и македонците.Най-важното е да си гледаш огледалата, щото има всякакви джигити. Вероятност някой да те пусне при престрояване е нулева. Трябва да си го "избуташ". На пешеходни пътеки не е много прието да се спира, трябва да се гледа да не те тресне някой отзад.Ако спазваш знаците и маркировката няма кой да те спре. Такива като при нас "рутинни проверки" няма. Изобщо техния КАТ е много рядко срещан, сравнение с България. Няма проблеми с пълномощното. Изобщо не вярвам някой да го спре.Иначе глобите са по 100-200-300евро, не се за шегуват Кара се на фарове целогодишно от няколко години. По принция трябва да имаш резервни сиеници(крушки). Зимата понякога се заяждат за вериги и въже.До Скопие има 2 тол такси - 30 и 50 денера(30 денара са 1лв). Няма проблеми да плати с евро, ще му върнат ако иска в евро, ако иска в денари.

Коментар

На Българо-Македонската граница пълномощно ИСКАТ нашите граничари.Поне на нас са ни искали, като бяхме със служебната кола. Хем шефа си беше с нас.

Коментар

Зависи кой е на работа и коя част на денонощието е

Коментар

Явно ще се прежаля и за едно пълномощно.

Коментар

Кола

Преди са ми търсили от българска старана зелена карта а от другата ми казаха че не им трябва Веднъж от българска страна ми търсеха винетка аз ми казах че напускам страната и няма да се връщам чичото все пак с някакъв уред гледа дали № е истински .Дори 2 пъти съм събуждал митничарите да ми отворят че са заспали а не ми се натискаше бутона да не се развикат.Така че на какъвто попаднеш .
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Immortal написа:
                          На Българо-Македонската граница пълномощно ИСКАТ нашите граничари.Поне на нас са ни искали, като бяхме със служебната кола. Хем шефа си беше с нас.
                          Най-трудното нещо на този свят наистина си остава да напуснеш Родината.По спомен от пътешествието ми миналата година из Западните Балкани , ми искаха зелена карта ( ведно с документите на автомобила ) при едно минаване през хърватско-босненската граница.П.П.А пълномощно единствено за Турция трябва .
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

За Турция трябва да е преведено на турски. За Македония и Сърбия също трябва по принцип. Друг е въпроса, че не винаги искат.За в ЕС не знам как са правилата. На гръцките граници никога не са ми искали. В Румъния не съм ходил.

Коментар

И в Румъния не искат. Границата преминах за 30 секунди, после 5 минути купувах винетка румънска. Това на Дуранкулак.Знам от застраховател обаче, че е добре да си имате пълномощно, щото това е една от причините, заради която може да ви откажат плащане на щети по ударени от вас коли в чужбина. И в пълномощното ИЗРИЧНО да пише, че имате право да управлявате и в чужбина.

Коментар

Working...
                              X