Неделята е обявена за почивен ден на 7 март 321 година... и днес в доста страни тя се приема за официален почивен денНа 7 март 321 година римският император Константин I Велики, който осем години по-рано за пръв път разрешава свободното изповядване на християнската религия, провъзгласява неделя за ден за почивка.Нито едно разпореждане на властта в историята на света не се е спазвало с такова удоволствие, както това на Константин. На този ден пазарите трябвало да бъдат затворени, а държавните учреждения прекратявали дейността си. Нямало ограничение за земеделския труд, в който вземало участие по-голямата част от населението.До едикта на Константин, гражданите на Римската империя отбелязвали на този ден ,,Денят на Слънцето
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Знаете ли че...
Collapse
X
-
Интересно!Ето нещо и от мен (от уикито де)"През 1995 Windows купуват правото да използват песента Start me up (от албума Tattoo You 1981) за реклама на новата си опепрационна система Windows 95. Слуховете твърдят, че Бил Гейтс се обадил по телефона на Мик Джагър с въпрос колко би искал в замяна на правото да използва песента за рекламни цели. Мик Джагър, който дотогава не бил продавал никога правата на някоя песен на групата за рекламни цели, назовал двуцифрено число в милиони долари, очаквайки Бил Гейтс да се откаже. Вместо това последния без да се замисли веднага се съгласил."Та, да знаете, като стартирате "прозорците" си какво се чува.Ето и текста. Завършва ЗАШЕМЕТЯВАЩО!Start Me Up(M. Jagger/K. Richards)If you start me upIf you start me up I’ll never stopIf you start me upIf you start me up I’ll never stopI’ve been running hotYou got me ticking gonna blow my topIf you start me upIf you start me up I’ll never stopYou make a grown man crySpread out the oil, the gasolineI walk smooth, ride in a mean, mean machineStart it upIf you start it upKick on the starter give it all you got, you got, you gotI can’t compete with the riders in the other heatsIf you rough it upIf you like it you can slide it up, slide it upDon’t make a grown man cryMy eyes dilate, my lips go greenMy hands are greasyShe’s a mean, mean machineStart it upIf start me upGive it all you gotYou got to never, never, never stopNever, neverSlide it upYou make a grown man cryRide like the wind at double speedI’ll take you places that you’ve never, never seenStart it upLove the day when we will never stop, never stopNever stop, never stopTough me upNever stop, never stop, never stopYou, you, you make a grown man cryYou, you make a dead man cumYou, you make a dead man cumСтило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
-
През Втората Световна Война, Monopoly се превръща в истинско спасение за военопленниците. Германия позволявала на Червения Кръст да доставя храна и лекарства на затворниците. В категориите имало и пакети, на които пишело "Игри и други пакети". Това най-често са били игри Monopoly, но вместо оригиналните атрибути, в играта се намирали карти на местността, инструменти и други полезни приспособления за бягство. Специалните комплекти успели да спасят десетки затворници от лагерите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар