Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за прободен трион

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е ми, купих го , прежалих се и го купих. От първите проби останах много доволен. Теглих няколко черти на един талашит /или ПДЧ, както го наречете/ и пробвах рязане в права линия с лазера, за първи път работя с такъв уред и за мое учудване и задоволство се справих доста добре, получиха се мога да твърдя доста добри прави линии, не било чак толкова трудно. Пробвах с 3 вида ножчета: оригиналното от комплекта и 2 Боша с противоположни зъби, а така също и на няколко скорости на ножчето и на махалото. Забелязах и че ми издухва стружките от детайла, на някои има допълнителна дюза. Като цяло съм доволен, вярвам че с нормална работа и късмет ще ми върши добра работа.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Еми със здраве да си го ползваш На мен лично не ми вдъхва никакво доверие но дано не съм прав.Преди години купих едно спарки и не помня колко пари беше но май малко над 100лв.Перфектно работи машинката, има система за водене на ножа и го държи устойчиво.До момента няма проблем с него.Съжалявам, че като избирах перфоратор предпочетох макита пред спарки.Не, че имам каквито и да е оплаквания от нея... Работи без забележки и в момента.Просто беше двойно по-скъпа а не мисля, че е по-добра или по-надеждна от еквивалента на Спарки по никакъв начин.Скоро ми предстои да взимам лентов шлайф и нямам никакви чуденки относно марка.Дори няма да си права труда да правя каквито и да било проучвания.Изберете българското (доколкото е бърлгарско, де) - понякога не боли
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Да ти е честито и дълго време да си го ползваш!

Коментар

Направих си шкафчето. За сега съм много доволен от покупката. Оказа се че може да се реже и в идеала права линия, просто сложих една алуминиева лайстна като водач и плъзгах масичката на зегето по нея, разбира се всичко беше стегнато със стяги за плота на циркуляра /него го ползвах като маса/.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

Имам райдър зеге от около 6 години,ъглошлайф от 5 последно си взех дрелка съвсем за любителска употреба.За сега си работят,няма ядове.Затова си мисля за във къщи,( ако не произвеждам дълги серии изделия Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 )е пре доволно.Но имам един въпрос колега,а именно че рязането във права линия не е проблем, но повърхносста на среза не се ли завива в долният край?
            Bravo 1.6 16v 97г.
            Mercedes 307D-за работа Мноу верен

Коментар

В какъв смисъл да се завива, да не е перпендикулярен ли? На 18 мм ПДЧ /моето в случая е талашит от татово време, доста качествен се оказа/ нямах никакви проблеми. Рязах с ноче Бош с вътрешен чапраз и гладко отстрани за да не роши, карах без маховидния ход и на половина обороти с леко подаване на ход.

Коментар

Зегато е склонно да прави не-вертикални срезове.Ако има допълнителен водач на ножа ( не всички зегета имат такъв ) и качествено ножче резултатът се доближава до срез с циркуляр.По принцип големите машини за кроене на плоскости използват голям диск, който не се криви както ножчето по време на рязане.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Working...