Такааа ... ситуацията е следната:Имам добра оферта за колата от един румънец ... НО поради факта, че в Румъния е скъпичко да регистрираш и караш МПС втора употреба, той ми предлага следната врътка - договор при един нотариус и пълномощно при друг!За момента не съм склонен на такава глупост, но ако нямам добри оферти от страната ще се принудя да я дам на бат` Румънец.Въпроса е следния:Мога ли да я сваля от отчет в КАТ с копие от договора за покупко-продажба, при условие, че номерата и талона си остават в румънеца?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно дерегистрация на МПС
Collapse
X
-
Точно с договора за покупко-продажба се прави тази операция. Отиваш в КАТ и данъчното и го отписваш, от там нататък проблема е във влаха.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
-
Ами аз мога да ти дам следния съвет, независимо, че не е ставало на въпрос до сега, че се оглеждам за автомобилче за синковеца. Отивате при нотариус и му правиш пълномощно на Румънеца да управлява и да продава колата. После с това пълномощно той прави договор за покупко продажба с теб, но вече без да има нужда да си там физически. Вземаш си копие от договора, че си си продал колата чрез пълномощника. Отписваш си я в данъчното и в КАТ, а той като иска да си кара с вече направеното пълномощно, без да си показва договора, копие от който вече ти си си взел. :D Проста работа. И най-важното е, че не си направил нищо нередно.И ако стане работата, бирите са от тебе!!!!!!!!!!!!!!!!!Ситроен Ксантия HDI-110 +++
Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M
Коментар
-
Абсолютно МОЖЕ да се отпише колата от КАТ само с договор за покупко-продажба, без да сваляш номерата... Нали така си продадох Мерцедеса на едно молдовче.Договора е при един нотариус, а пълномощното при друг, само че трябва да се направи в един и същи ден. В КАТ ме питаха защо не нося номерата, аз отговорих, че няма как да знам за това и че нотариуса не ме е уведомил, след което с намръщена физиономия служителката ми прие копието от договора и отписа колата.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Съвсем реално е това което писах, знам го от личен опит. След нотариуса отиваш и декларираш, че колата вече не е твоя собственост и я отписват от твоето име, проблема остава в новия собственик за регистрация на негово име, не ти трябва пълномощно за новия собственик, той има право да я кара с договора за покупко-продажба 15 дни.В ЗДвП е казано:Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:...............................(2) Наказанието по ал. 1 се налага и на: 1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано пътно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост;FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
vgeorgiev написа:@NikMar: Искаш да кажеш, че ако си продам колата (договор, нотариус...) после трябва да ида в КАТ по отчет и да кажа, че съм продал колата ?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
vgeorgiev написа:@NikMar: Искаш да кажеш, че ако си продам колата (договор, нотариус...) после трябва да ида в КАТ по отчет и да кажа, че съм продал колата ?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
snake написа:vgeorgiev написа:@NikMar: Искаш да кажеш, че ако си продам колата (договор, нотариус...) после трябва да ида в КАТ по отчет и да кажа, че съм продал колата ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар