Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ-към компютърните спецове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ-към компютърните спецове

От известно време компютъра почна да се е..ва Все по-трудно и по-бавно отваря страниците,докато в един момент съвсем престава.След рестарта нещата се оправят-започва да работи бързо и безпроблемно,отваря се всичко.Така около половин час,и след това да се бави,да не отваря страници и-пак рестарт.Уиндоуса е преинсталиран-мисля ,че не е от него.Антивирусната програма е Нод 32 и смятам,че си върши работата.Така,че ако някой има предположения,моля да ги сподели.Иначе голяма мъка-през 20-30 мин.рестарт
    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

...

Коментар

a... целия компютър ли работи тегаво или само браузъра?Пробвай да изтриеш Temporary internet files и CookiesИначе както казва колегата... намери го процеса който те мъчи и ако не ще да се спре с "End Process" (т.е. ако се пуска отново) го спри с "End Process Tree"... но след като му разбереш името го напиши и тук за да умуваме по-нататък Успех!
      FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Re: Помощ-към компютърните спецове

lu40 написа:
        От известно време компютъра почна да се е..ва Все по-трудно и по-бавно отваря страниците,докато в един момент съвсем престава.След рестарта нещата се оправят-започва да работи бързо и безпроблемно,отваря се всичко.Така около половин час,и след това да се бави,да не отваря страници и-пак рестарт.Уиндоуса е преинсталиран-мисля ,че не е от него.Антивирусната програма е Нод 32 и смятам,че си върши работата.Така,че ако някой има предположения,моля да ги сподели.Иначе голяма мъка-през 20-30 мин.рестарт
        Не мисля, че трябва сам да се занимаваш с процесите на кърнъла. По-добрия вариант е да изключиш всичко дето се пуска в началото.За да направиш това, направи следното:Натисни START, след това RUN. В прозорчето дето ще ти излезе, напиши msconfig. Ще ти излезе прозорец със System Configuration Utility. От табовете избери Startup. В този таб, ще видиш всички процеси дето се пускат в началото. Аз лично смятам, че не трябва да оставиш нито един. Най-отдолу ще видиш бутони. Кликни на Disable All, рестартирай компютъра и сподели
        Analog Man...

Коментар

p_kolev написа:
          Не мисля, че трябва сам да се занимаваш с процесите на кърнъла. По-добрия вариант е да изключиш всичко дето се пуска в началото.За да направиш това, направи следното:Натисни START, след това RUN. В прозорчето дето ще ти излезе, напиши msconfig. Ще ти излезе прозорец със System Configuration Utility. От табовете избери Startup. В този таб, ще видиш всички процеси дето се пускат в началото. Аз лично смятам, че не трябва да оставиш нито един. Най-отдолу ще видиш бутони. Кликни на Disable All, рестартирай компютъра и сподели
          Леле-мале колега, как така нито един процес да не остави от STARTUP ? Нещо май си се объркал.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Най-добре да напише тук кои процеси са във STARTUP

Коментар

Иди на lavasoft.com и си изтегли adаware. Инсталирай го, обнови го и го пусни да изчисти всички adware гадости от PC- то.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

За контрол на всичко що се стартира заедно с Windows (не само през Startup, но и чрез съответните ключове в регистъра) препоръчвам Startup Control Panel - изключително удобна програмка, безплатна и дори не се нуждае от инсталация. Има я тук: http://www.mlin.net/StartupCPL.shtmlЗа процесите - Process Explorer на Sysinternals - също безплатна, също не се нуждае от инсталация и с несравнимо по-големи възможности от Task manager на Windows. Има я тук: http://www.sysinternals.com/Utilitie...sExplorer.html
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Още една програмка за чистене на startup програми - Win Patrol (http://www.winpatrol.com/)lu40, направи една снимка на процесите в Task Manager-а, за да се ориентираме за решение.
                  Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                  Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

snake написа:
                    p_kolev написа:
                    Леле-мале колега, как така нито един процес да не остави от STARTUP ? Нещо май си се объркал.
                    Това даже не са процеси. Ако си направиш труда да забраниш всичко, компютърът ти ще си работи нормално и без грешки.Процес е всяко ехе или сом, което е пуснато със забележката, че е процес. За да стане такъв, трябва да се регистрира като процес. Дълга и широка. Повечето неща, дето го карам да ги спре, са абсолютно ненужни или вируси.
                    Analog Man...

Коментар

lu40 написа:
                      Случайно да ти излиза такова съобщение? Изобщо дава ли някаква грешка?
                      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

p_kolev написа:
                        snake написа:
                        p_kolev написа:
                        Това даже не са процеси. Ако си направиш труда да забраниш всичко, компютърът ти ще си работи нормално и без грешки.Процес е всяко ехе или сом, което е пуснато със забележката, че е процес. За да стане такъв, трябва да се регистрира като процес. Дълга и широка. Повечето неща, дето го карам да ги спре, са абсолютно ненужни или вируси.
                        Добре де, аз нямам такова забавяне, но да взема да ги изтрия тия от STARTUP, така ли?

Коментар

Колегите са разказали подробно за пътя за решаване на твоя проблем. Само трабва да напишеш какво е станало.Всички са предположили че си с ХП. Ако си, отвори си RUN в START менюто, напиши си msconfig, отиди на STARTUP и махни всички чавки. Рестартирай и ще видиш дали някой процес или помагач на драйвер ти бави системата. Ако не е от това, включи всичко пак както си е било. Пиши какво е станало.Както си го написал, възможно е също част от паметта да ти дава грешки. Възможно е да имаш и грешки по диска. Възможно е да си инсталирал кофти иде или чипсет драйвери. Доста неща са.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Това са 2-те снимки на Тask Manager-а.(system Idle Process винаги ми е на 90-95%,но и преди да форматирам беше така,а не правеше проблеми)@Crash-такова съобщение не излиза.@Pecho-направих снимки и на Startup Control Panel.Ето ги и тяхДругите са празни.Не виждам от коя програма може да е,като при стартиране се пускат FlexType,SkypeNod32 и IDM(програма за теглене)@GTipo-надали проблема с интернета е свързан с HDD-то и RAM-а.Дано да не е,де Но повече глави мислят по-добре от една,нали
                            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Ами така като гледам някои процеси, си имаш троянски кон! Например wintasks32.exe - прочети за него тук http://www.symantec.com/security_res...235-99&tabid=2 и тук http://fileinfo.prevx.com/adware/qq0...E.htmlДали наистина имаш троянски кон (или цял табун :D ) или не - няма да ти навреди да последваш съвета на zgabrovski и да си дръпнеш Ad-Aware (http://www.lavasoft.de/) или Spybot - Search & Destroy (http://www.spybot.info/en/download/index.html). Инсталирай програмата, която си си избрал, изключи System Restore (ако не знаеш как, ето описание тук: http://service1.symantec.com/SUPPORT...rc=sec_doc_nam), рестартирай компютъра в Safe mode и пусни програмата да сканира. След като почисти, включи отново System Restore и рестартирай.
                              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Working...
                              X