Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Декларация за пътуване на деца в чужбина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Декларация за пътуване на деца в чужбина

Колеги, някой може ли да сподели текста на декларацията за пътуване на деца в чужбина, придружени само от единия родител, т.е. тая която трябва да бъде подадена и нотариално заверена от непътуващия родител. От нотариалните кантори ми искат 30 кинта на дете, за да ми я изготвят, а точно за тоя случай не намерих нищо в нета. чак не ми се вярва, ама цяла сутрин търся.Ще ми се някой ако я има заверена да я сканира, като забели/изтрие там чувствителната информация, но да съм сигурен в текста, че за предната кола така ме изкъпаха в нотариата - заради 2 думи да я пишат наново.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Re: Декларация за пътуване на деца в чужбина

slonikon написа:
    Колеги, някой може ли да сподели текста на декларацията за пътуване на деца в чужбина, придружени само от единия родител, т.е. тая която трябва да бъде подадена и нотариално заверена от непътуващия родител. От нотариалните кантори ми искат 30 кинта на дете, за да ми я изготвят, а точно за тоя случай не намерих нищо в нета. чак не ми се вярва, ама цяла сутрин търся.Ще ми се някой ако я има заверена да я сканира, като забели/изтрие там чувствителната информация, но да съм сигурен в текста, че за предната кола така ме изкъпаха в нотариата - заради 2 думи да я пишат наново.
    Колега ето една бърза проверка какво ми показа: http://www.mfa.government.bg/pages/91/index.htmlМожеш да промениш леко текста като пишеш, че синът или дъщеря ми могат да пътуват с майка си и т.н. примерно.Мисля, че ще се ориентираш.

Коментар

Благодаря, колега, в тия се ориентирах. После звъннах в агенцията и ми казаха - пълномощно. После звъннах на позната - каза пълномощно, но не го пази. После звъннах в нотариална кантора, казаха - трябва там едно пълномощно/декларация, ако нямате готова - 30 кинта на дете. Та търся нещо проверено, че работи.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
        Благодаря, колега, в тия се ориентирах. После звъннах в агенцията и ми казаха - пълномощно. После звъннах на позната - каза пълномощно, но не го пази. После звъннах в нотариална кантора, казаха - трябва там едно пълномощно/декларация, ако нямате готова - 30 кинта на дете. Та търся нещо проверено, че работи.
        Аз съм правил такава на жената преди години, не се сещам в момента конкретно ама беше подобно на тази дето ти посочих. Та значи сваляш това което ти дадох, попълваш, променяш текста както те устройва и отиваш при нотариус да я завери - заверката е 6 лв. Много е важно в декларацията да отбележиш срок за който важи, демек дата от - до, та да не стане жената да си хване пътя с децата и т.н. Макар, че много зависи от конкретния случай рабира се.

Коментар

като най-подходяща аз взех тази http://www.nsgp.mvr.bg/NR/rdonlyres/...klaracia.docи изтрих "ние"едит: ок, ще я допиша.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
            като най подходяща аз взех тази http://www.nsgp.mvr.bg/NR/rdonlyres/...klaracia.docи изтрих "ние"
            Тази става, аз бих посочил какви са му тези хора, с които детето ще ходи в чужбина - майка, леля, и т.н. и задължително период, освен ако не е за постоянно и ти да отидеш при тях по - късно, но това вече си е личен избор.

Коментар

Re: Декларация за пътуване на деца в чужбина

slonikon написа:
              Миналата седмица правих такава декларация, 18 лв ( за едно дете ) струваше всичко.Ако те интересува кой нотариус мми пиши на ЛС.
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

тъй, намерих ето това: http://www.peter.and.bilyana.net/201...ditel/като се върнем, живот и здраве, ще пиша дали е свършило работа, ако не забравя!
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

А аз си мисля, че цената не зависи от това дали имаш готова декларацията, или не.Наскоро с приятелката ми заверявахме една и съща готова предварително разпечатана декларация при различни нотариуси в различни градове.На нея са ѝ взели 6 лв, на мен 15 лв.Различните нотариуси цакат различно.

Коментар

Working...
                  X