Здравейте колеги,вчера ме спряха катаджии за проверка и с ужас установихме (с проверяващия), че книжката ми е изтекла 11.2012г. Осем месеца си карам смело, всеки ден. Макар че пак са ме спирали на никой не му е направило впечетление. Както и да е, другата седмица ще излизам в отпуска и ще пътувам, каква е процедурата и необходимите документи за изваждане, а и къде да се занесат (КАТ в централното управление или в общината по местоживеене)?В нета четох какво ли не за документите. Като се почне от НАП че нямам задължения и неплатени данъци, свидетелство от психодиспансера, медицинско и т.н. Най експресно ти я вадят в срок от 10 дни (50лв) иначе стандартния срок е 30 дни (25лв)Та, по скоро въпросът ми е, след като е изтекла, къде трябва да отида първо: в общината по местоживеене и какви документи да нося или направо в КАТ София? Могат ли да ми издадат някакъв документ че съм подал документи за подновяване на книжката за да мога да си шофирам? При мен е малко по специфично, не се води подновяване защото ако е така е трябвало да отида поне 1 месец преди да изтече и да продължа да си карам ами тя направо си е заминала книжката....може и да ми я приберат и бракуват в КАТ до издаването на новата. Вероятно ще ме прекарат по общия ред, като за издаване на нова. Питам, зада спестя време и къде да тичам да се редя по опашки...Благодаря предварително за съветите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Издаване на шофьорска книжка
Collapse
X
-
Книжка
Отиваш в МВР там където издават документи сега не знам ако имаш глоби актове трябва да си ги платиш и за това сигурно търсят документ от НАП в КАТ веднага правят справка и на каса веднага може да плащаш ако идеш в кат не в МВР по район 2. При подмяна на свидетелство за управление на МПС: карта за медицински преглед на водач на МПС старото свидетелство за управление на МПС. Срок за издаване при обикновена услуга - Свидетелството за управление на МПС се издава в срок от 30 дни от приемане на заявлението; при бърза услуга - до 10 дни.Издаденото свидетелство за управление на МПС се получава лично от заявителя.
-
Re: Книжка
До колкото знам нямам глоби.Утре ще отивам първо в местното МВР, пък ако има проблем.....в КАТ....А междувременно ще вадя медицинското ....знам ли.А ще мога ли да шофирам междувременно.kluchar написа:Отиваш в МВР там където издават документи сега не знам ако имаш глоби актове трябва да си ги платиш и за това сигурно търсят документ от НАП в КАТ веднага правят справка и на каса веднага може да плащаш ако идеш в кат не в МВР по район 2. При подмяна на свидетелство за управление на МПС: карта за медицински преглед на водач на МПС старото свидетелство за управление на МПС. Срок за издаване при обикновена услуга - Свидетелството за управление на МПС се издава в срок от 30 дни от приемане на заявлението; при бърза услуга - до 10 дни.Издаденото свидетелство за управление на МПС се получава лично от заявителя.Punto 1.2, ELX MPI
Коментар
-
nsn написа:носи и диплома за завършено основно/средно образование,в противен случай те връщатFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:nsn написа:носи и диплома за завършено основно/средно образование,в противен случай те връщатAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Оооо, Вили, чест и почитания!Радвам се да те видя!В КАТ. И докато не ти е готова новата, нямаш право да караш. Незаконно е. Все едно си без книжка.Приготви си и пари за някой незнаен акт. Щото не платиш ли веднага, документите не тръгват. Успех желая!Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Вили, сериозно ти говоря Това, че не знаеш закона не те оневинява. Т.е. не си видяла. Ако те спрат и забележат срока, подлежиш на глоба. Има и експресна поръчка, за 3 дни става, ма обива... Ходи в КАТ, вземи си номерче, мини през гишетата, плати си, и носи в тебе вече всички документи И пак ти казвам, моли се да не те спрат и да забележат Ако забележат, оправдаваш се с документи, че си подновяваш, ма не е готова и т н ПС Извинявай, че няма точки, но ми избяга от клавиатурата Не пише точки Нищо не прави клавиша Нищо Многоточие :D Споко И аз така бях Ма не ме спираха в периодаСтило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
документите се подават в рпу по местоживеене, а не в кат. В кат те пращат когато отидеш да си вземеш новата книжка от рпу и се окаже че имаш актове. след плащането на актовете вече в кат се задейства процедурата по издаване на документите и съответно чакаш още един месец. Така че който не е сигурен има ли актове, няма ли първо да мине през кат и да пита за да не чака два пъти за едно и също нещо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар