Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Издаване на шофьорска книжка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Издаване на шофьорска книжка

Здравейте колеги,вчера ме спряха катаджии за проверка и с ужас установихме (с проверяващия), че книжката ми е изтекла 11.2012г. Осем месеца си карам смело, всеки ден. Макар че пак са ме спирали на никой не му е направило впечетление. Както и да е, другата седмица ще излизам в отпуска и ще пътувам, каква е процедурата и необходимите документи за изваждане, а и къде да се занесат (КАТ в централното управление или в общината по местоживеене)?В нета четох какво ли не за документите. Като се почне от НАП че нямам задължения и неплатени данъци, свидетелство от психодиспансера, медицинско и т.н. Най експресно ти я вадят в срок от 10 дни (50лв) иначе стандартния срок е 30 дни (25лв)Та, по скоро въпросът ми е, след като е изтекла, къде трябва да отида първо: в общината по местоживеене и какви документи да нося или направо в КАТ София? Могат ли да ми издадат някакъв документ че съм подал документи за подновяване на книжката за да мога да си шофирам? При мен е малко по специфично, не се води подновяване защото ако е така е трябвало да отида поне 1 месец преди да изтече и да продължа да си карам ами тя направо си е заминала книжката....може и да ми я приберат и бракуват в КАТ до издаването на новата. Вероятно ще ме прекарат по общия ред, като за издаване на нова. Питам, зада спестя време и къде да тичам да се редя по опашки...Благодаря предварително за съветите
    Punto 1.2, ELX MPI

Книжка

Отиваш в МВР там където издават документи сега не знам ако имаш глоби актове трябва да си ги платиш и за това сигурно търсят документ от НАП в КАТ веднага правят справка и на каса веднага може да плащаш ако идеш в кат не в МВР по район 2. При подмяна на свидетелство за управление на МПС: карта за медицински преглед на водач на МПС старото свидетелство за управление на МПС. Срок за издаване при обикновена услуга - Свидетелството за управление на МПС се издава в срок от 30 дни от приемане на заявлението; при бърза услуга - до 10 дни.Издаденото свидетелство за управление на МПС се получава лично от заявителя.
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Книжка

До колкото знам нямам глоби.Утре ще отивам първо в местното МВР, пък ако има проблем.....в КАТ....А междувременно ще вадя медицинското ....знам ли.А ще мога ли да шофирам междувременно.
      kluchar написа:
      Отиваш в МВР там където издават документи сега не знам ако имаш глоби актове трябва да си ги платиш и за това сигурно търсят документ от НАП в КАТ веднага правят справка и на каса веднага може да плащаш ако идеш в кат не в МВР по район 2. При подмяна на свидетелство за управление на МПС: карта за медицински преглед на водач на МПС старото свидетелство за управление на МПС. Срок за издаване при обикновена услуга - Свидетелството за управление на МПС се издава в срок от 30 дни от приемане на заявлението; при бърза услуга - до 10 дни.Издаденото свидетелство за управление на МПС се получава лично от заявителя.
      Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

книжка

Не естествено Ти нямаш валидна книжка Всеки може да те глобиМедицинско иди при личния лекар и той ще ти го направи/ ако е оправен /20 лв няма да се разкарваш по доктори
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

носи и диплома за завършено основно/средно образование,в противен случай те връщатза медицинското ако си любител от личния лекар,ако си професионалист по кабинетите и после при личния за заключение
          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Ако имаш неплатени глоби (фишове, актове), ще си платиш всичко като ПОП, преди да си получиш новата книжка.

Коментар

nsn написа:
              носи и диплома за завършено основно/средно образование,в противен случай те връщат
              Що за глупост е това Документ за завършено образование /куриозът е че не признават висшето/ се изисква при първоначално издаване на свидетелството за правоуправление на МПС. Ако някой го поиска, то е от незнание или пренатягане.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                nsn написа:
                носи и диплома за завършено основно/средно образование,в противен случай те връщат
                Що за глупост е това Документ за завършено образование /куриозът е че не признават висшето/ се изисква при първоначално издаване на свидетелството за правоуправление на МПС. Ако някой го поиска, то е от незнание или пренатягане.
                Мда,аз примерно като ми е дипломата в университета,а сега карам С ? Един път съм я дал,повече не им трябва ... Те за да издадат книжката един път,значи си имал образование,то образованието не се губи с годините,и да се губи,не се губи по документи. Медицински за Б и психо за С се иска до колокото знам ...
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

А проверовъчен изпит? Май и такова имаше преди време.
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

За закъснение няма
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Колеги, оказа се че ми е изтекла книжката. Въпросът ми е необходимо ли е да ходя до КАТ или може и в районното да пусна документи?

Коментар

Оооо, Вили, чест и почитания!Радвам се да те видя!В КАТ. И докато не ти е готова новата, нямаш право да караш. Незаконно е. Все едно си без книжка.Приготви си и пари за някой незнаен акт. Щото не платиш ли веднага, документите не тръгват. Успех желая!
                        Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                        Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                        Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Актове нямам, платих си всичко миналата година. Тайно се надявах да може в 3-то РПУ да свърша тази дреболия. А до законно-незаконно, до днес си карах спокойно и законно ама не знаех че е изтекла.... на 7.02.2016г.

Коментар

Вили, сериозно ти говоря Това, че не знаеш закона не те оневинява. Т.е. не си видяла. Ако те спрат и забележат срока, подлежиш на глоба. Има и експресна поръчка, за 3 дни става, ма обива... Ходи в КАТ, вземи си номерче, мини през гишетата, плати си, и носи в тебе вече всички документи И пак ти казвам, моли се да не те спрат и да забележат Ако забележат, оправдаваш се с документи, че си подновяваш, ма не е готова и т н ПС Извинявай, че няма точки, но ми избяга от клавиатурата Не пише точки Нищо не прави клавиша Нищо Многоточие :D Споко И аз така бях Ма не ме спираха в периода
                            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

документите се подават в рпу по местоживеене, а не в кат. В кат те пращат когато отидеш да си вземеш новата книжка от рпу и се окаже че имаш актове. след плащането на актовете вече в кат се задейства процедурата по издаване на документите и съответно чакаш още един месец. Така че който не е сигурен има ли актове, няма ли първо да мине през кат и да пита за да не чака два пъти за едно и също нещо.

Коментар

Working...
                              X