Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпроси за наказателно постановление?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Молба ли?!? Те да не са църква? Подава се заявление, а не молба. Молбите отпаднаха отдавна.

Коментар

Здравейте, колеги!Реших да пиша тук, за да не създавам нова тема. Имам фиш за неправилно паркиране (въпреки че бях оставил колата на аварийки) от 3.09. тази година. Покрай празниците и неща за вършене мина една седмица, та дори и повече. Моят въпрос е, какво става с този акт? Къде мога да проверя, каква лихва се е натрупала? Заедно ли се плащат глобата и лихвата, или отделно?Днес чух от едно момче в сервиза, че КАТ-аджиите могат да ти вземат книжката, ако проверят и видят, че имаш неплатени глоби. Вярно ли е това нещо?Благодаря предварително!
      Джиткам с една стара Fiat Tempra 1.6.

Коментар

Бръмбар написа:
        Здравейте, колеги!Реших да пиша тук, за да не създавам нова тема. Имам фиш за неправилно паркиране (въпреки че бях оставил колата на аварийки) от 3.09. тази година. Покрай празниците и неща за вършене мина една седмица, та дори и повече. Моят въпрос е, какво става с този акт? Къде мога да проверя, каква лихва се е натрупала? Заедно ли се плащат глобата и лихвата, или отделно?Днес чух от едно момче в сервиза, че КАТ-аджиите могат да ти вземат книжката, ако проверят и видят, че имаш неплатени глоби. Вярно ли е това нещо?Благодаря предварително!
        Аварийните не значат, че не си паркирал. След седемдневен срок фиша става на на наказателно постановление. Лихви няма. Могат да ти вземат книжката...

Коментар

Откога могат да ти взимат книжката за неплатена глоба за паркиране ? :P
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
            Откога могат да ти взимат книжката за неплатена глоба за паркиране ? :P
            От около 6 г. ...

Коментар

Е значи моята трябваше да я няма вече ХХ пъти...хм
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Колега jorko, да не би да бъркаш с това, че не ти дават да си вземеш новата книжка, ако старата и е изтекла, и ако имаш неплатени глоби?

Коментар

ogi28b написа:
                  Колега jorko, да не би да бъркаш с това, че не ти дават да си вземеш новата книжка, ако старата и е изтекла, и ако имаш неплатени глоби?
                  Виж чл.171, т. 1, б. Д. от ЗДвП

Коментар

Този член и буква не касаят разглеждания случай - НП след фиш за паркиране (без иззет контролен талон).

Коментар

ogi28b написа:
                      Този член и буква не касаят разглеждания случай - НП след фиш за паркиране (без иззет контролен талон).
                      един месец, и седем дни след съставянето на фиша в системата има незаплатена глоба по нп. ..

Коментар

jorko написа:
                        ogi28b написа:
                        един месец, и седем дни след съставянето на фиша в системата има незаплатена глоба по нп. ..
                        Крайно време е КАТ да си оправи "системата".Няма никакво законово основание да се изземе шоф. книжка съгласно действащия ЗДвП (чл.171 и чл. 157).
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

jorko написа:
                          ogi28b написа:
                          Изглежда си се интересувал, явно е така, както казваш. Аз просто се загледах в написаното в ЗДП и ми звучи идиотски да е така, ама кво ли се учудвам вече... Слави, бегай да си връщаш книжката, то се е видЕло.

Коментар

Какво бихте ме посъветвали?Мога ли да си платя фиша или трябва да чакам наказателното постановление?P.S. От половин година съм активен шофьор, за сефте ми е.

Коментар

Бръмбар написа:
                              Какво бихте ме посъветвали?Мога ли да си платя фиша или трябва да чакам наказателното постановление?P.S. От половин година съм активен шофьор, за сефте ми е.
                              наказателно няма да дойде, това на практика е фиша... може да излезне в НАП, но след време, така че ти сирешаваш... за колко пари е?

Коментар

20 лева "струва" неправилното паркиране.Чудя се чисто и просто, дали седем дни след съставянето на фиша, мога да си платя глобата.

Коментар

Working...
                                X