Здравейте,Предполагам има подобни теми във форума, но ако някой се интересува мога да дам точна информация как стоят нещата с регистрацията на автомобил в КАТ София, съвсем прясна.Вчера станах щастлив собственик на Фиат Крома 2006, 2.4 дизелов автоматик, с прекрасният ресурс от 204 кончета.През какви стъпки минах:1. паркиране на авромобила директно пред канал номер 7 (на този канал разпределят Фиат-овете)2. нареждане на опашката за т.нар. компютърна зала, първата сграда отдясно, преди каналите; необходими документи за там:- платена ГО- протокол за двустранно споразумение при ПТП- заявление за регистрация (могат да ви го изработят директно и там)- догово за покупко-продажба, документи на автомобила- лична карта- документ за платена ЕКО такса (240 лв за коли под 10 години, има гишета при паркинга за клиенти преди каналите)- пожарогасител, аптечка, триъгълник, жилетка (според мен не е редно, но аз лично минах и без, никой не ме провери за това, явно въпрос на късмет)- пълномощно (ако автомобилът няма да е на ваше име)3. плащате 11 лв. за обработка на документите в компютърната зала4. точно срещу компютърната зала има бяла кабинка, където давате документите и посочвате къде е колата ви (в моя случай предвидливо паркирана пред канал 7)5. вкарвате в канала и следва технически преглед- номер на рамата- номер на двигател (ако е забит някъде си и покрит с лека ръжда като в моя случай, викате някой от момчетата, който поставят номерата и те ви асистират, за да стане номерът видим (явно е добре позната практика, защото пича си имаше всякакви нагоди и стана много бързо; почерпих го с 10 лв, под масата, докато през цялото време приемчика ядеше сладолед; може би доволен от сладоледа, той изобщо не провери нито светлини, нито спирачки.....Булгаристан)6. след ’прегледа’ напускате канала и паркирате в паркинга оввън7. отивате в сградата на гърба на каналите и чакате да ви извикат, за да си вземете талоните и документите; там плащате 64.50 лв за регистрацията8. излизате на паркига при автомобила си и чакате да дойде някой да ви монтира номератаВече имате регистрирана кола!Като цяло, с повечко късмет се минава за около 2,3 часа.В рамките на два месеца от датата на регистрацията, трябва да заплатите данък на автомобила. В моят случай, за този двигател данъка е между 250-300лв.Надявам се информацията да ви послужи! Късмет с регистрациите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регистрация в КАТ, валидна към дата 25.7.2013
Collapse
X
-
Bane
Преди не знам какво е било, но май месец като си регистрирах колата - някъде 2-3 часа ми отне всичко.Прегледа беше: записаха номерата на шасито и двигателя и това е. Малко повечко почаках да ми сложат номера, но хванах обедната почивка.Пари и сладоледи не съм използвал :D
Коментар
-
Всичко зависи от това колко коли има да чакат.В големите градове си отнема часове.Аз последния път, като регистрирах Капата, бях сам в КАТ (нямаше други коли да чакат) и минах за 15 минути - без да сменям номерата (беше си с У-рунгелските номера).Иначе в Ямбол нормално около 30-40 минути отнема процедурата, ако всичко с документите ви е наред.
Коментар
-
За жалост е точно толкова бавна процедурата в КАТ София, същото упражнение на 01.08.2013. Бях паркирал първоначално между 6 и 7-и канал, но в последствие минах на 3-и. Така че не мисля, че канал 7 е запазен за Фиатите . Този път и на мен не ми проверяваха нищо освен рама и номер на двигателя . Даже агентът ми каза да изчакам 2-3 минутки, че нали има камера която записва колко стоиш в канала. Пълен смях. Номерата и сега и предния път ми ги монтираха в халето точно до паркинга. Нищо и никой не съм чакал да дойде. Направо с колата в халето - "монтаж" за 1 минутка и дим да ме няма.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар