Пловдив. От април 2007 година цената на курса за любителите шофьори ще струва около 350 евро. Това съобщи пред журналисти в Пловдив Йонко Иванов - председател на Управителния съвет на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка и член на ЕФА. Той уточни, че в момента реалната стойност на един курс е в рамките на 450 лева и не може да има добро обучение за 180 или 220 лева. Толкова струваха шофьорските курсове преди 15 години, когато и цената на бензина бе 0,70 лева, подчерта Иванов. Със заповед на министъра на транспорта е назначена работна група, която е подготвила нормативен документ за подготовката на преподавателите. С него се завишават изискванията към създаването на автоучилищата, от една страна, а от друга, се вкарва мултимедията като подготовка за обучение, което най-вероятно ще наложи и изпитът да преминава на компютър.Иванов съобщи, че се увеличава на 32 часа броят на часовете по практика, въвеждат се вътрешни изпити по теория и практика, което ще повиши изключително много качеството на подготовка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От април 2007 година цената на курса за любителите шофьори щ
Collapse
X
-
Само така!Напълно съм съгласен!Дано поне сега малко да се подобри качеството на тези които "взимат" книжка!?!Стига само/убийци по пътишата Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 И изказвания от рода на:"Ми карам я на 1-2-3 щот там най-върви...." или "Купих я (колата) защото ми хареса как свети таблото....." Ееее за какво си говорим Тези хора не разбират,че всеки път като седнат зад онова кръглото :D са опасност не само за себе си,но и за другите.Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
-
Ивайло Стефанов Попов
Това е така само, че аз го чух и гледах по Нова Телевизия мисля, че беше където казаха, че цената на шофьорските курсове вече ще бъде в границите между 700 - 800 лева. Тук до колкото разбирам това ще се определя май от това кой на къкъв автомобил ще се учи и колко ще гори самото возило. Явно при обучението ще си има и ЛУКС. Където Лукса ше е 800 лв., а всички останали 700 лв. Общо взето приемлива разлика, обаче от друга страна с това завишаване на цените дано се спре с корупцията, подкупите, даването на пари за книжка и най - лишото направо купуването на книжка без и идин час обучение нито по практика нито по теория. Другото, което ми прави впечатлиние и ме навежда на мисълта за корупцията и нейното спиране е в това, че щяло да имало вътрешни изпити по кормуване и теория. Това знаете ли какво значи а?????? Значи това, че инструктура ще определя кога един курсант е готов за изпита по теория и кормуване и кога не. И това ще става като му провежда вътрешен изпит димек инструктора ще изпитва обучаващия се и на теорията и кормуването и когато му каже, че е готов, а до тогава я камилата я камиларя тогава ще го допусне до същинския изпит, който вече дава книжка. Да де ама така инструктора може да го протаква, че не му харесва още колко време и да му пише извънредни и да си гуши парички от извънредни часове особено по кормуване и гледай какво става. Друг е варианта като му каже нещо от рода, че му харесва срещу определена сума, която си е чисто изнудване и искане на подкуп като с нея му осигорява и същинския изпит, че ще бъде издържан като курсанта взима книжка, а инструктора с изпитващия по време на същинския изпит си разделят парите. И какво пак същата работа само недай си боже пак да има подкупи за купуване на книжка без провеждане на курса за обучение, при което се получава сума средна на предишната тарифа а тоест ако новата цена за обучение е 700 - 800 лева значи книжката без явяване на курс ще струва около 2000 лева. Ето това е и то това ще бъде сега тарифа сигурно по - новите изисквания на ЕС. Е и да влезнем ние в ЕС пак някои учреждения и организации ще са си пак същите ПОМИЯРИ !!!!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар