infineon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой поддържа на проводниците от уличния стълб до къщата
Collapse
X
-
Re: Тало
kluchar написа:Не знам дали е защитен на Витоша махнахме 4 високи ореха преди 2 _3 години никой не е възразявалиначе вярно това от нета / Молба в общината се подава. Мисля, че ще те насочат към отдел "Екология"/то е дълга и широка иначе и тукhttp://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=42680== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Добре де, да оставим настрана бумащината и всичко останало и да приемем, че в моя двор аз лично съм посадил орех. След време искам лично аз да си го премахна. Общината откъде ще знае, че там има орех и на какво основание ще ме глоби, ако го премахна?Може и да не съм разбрал правилно, ама орехът не е ли в имота на автора на темата? Да не би общината да описва дърветата и в дворовете? Като цяло това е от онези проблеми, при които, да не дава Господ, трябва да се случи нещо неприятно, за да се размърдат.
Коментар
-
Re: Кой поддържа на проводниците от уличния стълб до къщата
infineon написа:Дървото е извън двора, на около 2 метра от оградата, садено е от дядо ми, но по презумция се води че е общинско понеже не е в двора.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
mnpenchev
Като се разправяш с институциите не забравяй да споменаваш вълшебните думички - "сигнал", "репортаж" "телевизии", "БТВ" или "НОВА тв" от както започнах да ги ползвам, всичко ми се получава по-лесно. @ogi28b имаме един имот за продан в община Несебър, в имота има няколко тополи, който не само че не можем да отрежем, ами ни забраняват даже да има завързани с канап винили. Плашеха ни с глоби за забит пирон...
Коментар
-
Щом дървото не е в твоят двор, нямаш право ти да го режеш. Пишеш молба, жалба или там каквото ти кажат в общината.От общината са длъжни да се грижат за дърветата и те са си тяхна отговорност. Има срок на изпълнение от подаването на молбата, следи си го, защото ще се мотаят и ще увъртат колкото могат повече. Но наистина недей да пипаш дървото, защото както беше споменато от друг колега - глобите са много солени.Миналата година така на един съсед едно дърво му унищожи гаража и малко беше пострадала и колата, от общината се опитаха да минат метър, защото не било тяхна работа, но после доказа че дървото е извън двора и му платиха даже нещо ( не знам колко и дали са се съдили).Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
Suzuki Vitara 2.0V6
Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!
Коментар
-
Re: Кой поддържа на проводниците от уличния стълб до къщата
Слав написа:infineon написа:Дървото е извън двора, на около 2 метра от оградата, садено е от дядо ми, но по презумция се води че е общинско понеже не е в двора.
Коментар
-
Когато Енергото режат клони то става в присъствието на представител на общината, независимо дали е при отстраняване на пречещи клони на разклонение към къща или по цялата улица, много често режат и от самата община, енергото режат сами само когато има форсмажорни обстоятелства, примерно скъсани жици под напрежение и се гони срок за възстановяването на напрежението. Когато се прави профилактика на далекопровод/просека в гора/ се прави в присъствието и под контрола на лесоинжинер. Не забравяй че те не са горски а ел техници. И не е хубаво да ги псуваш щото съгласи се че техниците нямат никаква вина че клоните са пораснали и ти опират кабелите. А да и не забравяй че в големите дъжд, сняг поледици докато ти спиш на топло те работят, за да ти е топло и светло на теб.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Нека първо да благодаря на колегата S_BANKOV за мнението за ел техниците Казвам го защото и аз работя в ел.разпределително дружество в София и е точно така.А по темата-щом електромера е в къщата,подръжката е изцяло на дружеството.Пускай молби и да се надяваме че колегите ще се отзовът все пак.При нас до ден два отиваме и кастрим проблемните клони или дори сменяваме проводниците до абоната.И един съвет-по добре го прави с по-мек тон с жалбите,защото има вариант електромера на улицата и край с далав.....(дано не се стига до там).Но не режи нищо сам или без разрешение от общината-глобите са много голями,просто съвети.Приятна вечерFiat Coupe: 16V Turbo
FIAT= FERRARI-INDUSTRIES-AUTO-TECHNIKA
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар