willow75bg написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката към топлофикация?
Collapse
X
-
Не всички във входа ползват парно, има такива, който ползват само топла вода, те как се отопляват нямам идея, не сме близки, че да ги знам с какво се греят, но е факт, че ако има слънце отопление не ми трябва в южните стаи, паля само вечер когато стане по студено. На етажните площадки радиатори няма и не се отоплява, дограмата я сменихме миналата години, но разлика преди/след аз специално не намирам.Докато камината гори вкъщи за мен е без значение дали апартаментите около мен ме греят, защото реално при мен температурата е много по висока, спрямо съседните апартаменти, тЪ ще излезе, че май аз ги грея. Стената където е камината е стена м/у два съседни апартамента, като запаля и комшийката ми се хвали, че по бързо и съхнели дрехите, тЪ смятай дали топлофикация грее повече и по ефтиноpunto HGT
Коментар
-
style34 написа:Нещо по-прясно няма ли, че вадиш сметки от преди две години?punto HGT
Коментар
-
Проблемът в голяма степен е пак казвам в кражбите. Вече най-големите будали само не крадат топло. При нас не може и сметките са нормални до момента, но с онези измислените уредчета дето се лепят по радиаторите е пълен смях.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Гледам тая вечер новините и казаха доста притеснителни неща, тия гадове от топлофикация почнали да завеждат дела и на хора с някакви много дребни дължими суми, някаква женица с 3лв дълг я осъдили и сега трябва да плати 350лв, при това без да я уведомят, че ще я съдят, а директно по бързата процедура и ти разбираш чак когато вече си осъден и ти дойде писъмцето с дебелата сума. Отделно пак същите тия говеда нарочно наемат външни адвокати с по дебели комисионни и в крайна сметка осъдения плаща стократно по големи суми ... нема такава държава, нема такова законодателство.Има ли някакъв вариант човек да провери онлайн дали някой му е завел дело и за какво ??, че и аз имам едни 80лв от миналата година, които не съм платил, да не ме изненадат неприятно.punto HGT
Коментар
-
todorakiggg написа:Точно така, имам приятел живее във Варна и нямат тец в блока, отоплява се на ток. По нова година го нямаше 9 дена в тях, като се върнали било 3 градуса в северната стая, в южната 9 градуса.Апартаментът е изолиран, дограма и т.н.В нас след същото отсъствие след като върнахме беше 19 градуса.
Коментар
-
М, дам. Моите шефове са в подобна ситуация и сега се съдят с топлофикация. Казуса е мн тъп иначе. От блока, след края на предния отоплителен сезон, постоянно има недоволни и в рамките на три месеца (юни, юли и август) идват над 10 преравнителни сметки. Като в част от тях пише, че се дължат 70-80лв, а в други имаш да вземаш 70-80лв. Реално това са фиктивни числа, като в последната фактура пише, че се дължат 10-15лв (които шефа си е платил). Проблема е, че тия задници слагат лихви на фиктивните задължения от множеството преравнителни фактури. И сега топлофикация иска едни към 180лв от лихви, щот фиктивните фактури не били платени и им се трупат лихви. А смешното е, че има излезли по 2 фактури в една седмица, като в едната дължиш, а в другата трябва да вземаш. Супер тъпа ситуация.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Аз ще я платя още в понеделник, но за каква правова държава говорим, когато един монополист може да те осъди, при това без да е длъжен да те уводомява, че ще те съди, сиреч ти си страна по дело, за което изобщо незнаеш, че ти се завежда, в такъв случай ти няма как да се защитиш, съответно ти го набиват целия барабар със стократно по висока глоба.Преди няколко седмици слушах за същия случай, но на някакъв човечец дето дължал някакви стотинки, обърни внимание СТОТИНКИ и за тях глобата му беше набъбнала в някакви доста големи левове, е как да не отидеш в магазина и да не си купиш РПГpunto HGT
Коментар
-
Re: Парно
kluchar написа:Ни е се отказахме от парното имаме само топла вода и не плащаме зградна инсталацияТока за отоплението не е много около 100 лви почти навсякъде е нормално топло .ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
М/у другото проблема със сградната мисля е само при панелките, където вертикалните щрангове минават през самия апартамент. При новото строителство щранговете минават при стълбищната клетка и реално влизат само до колектора в самото жилище, сиреч ако си завъртиш кранчето и не ползваш парно, не плащаш, но нека се изкаже някой, който живее в блок ново строителство, че аз съм бил само по панелки, за нещастиеpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар