Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката към топлофикация?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

didich написа:
    M5kov написа:
    Плащаш по 300 лв. без да ползваш парно?!
    Само за сградна инсталация миналата година в студените дни най високата ми сметка за 1 месец беше около 70лв, пак казвам само сградна инсталация, без парно и без топла вода, общо за целия отоплителен сезон 2013-2014 г. имах близо 300лв сметка.
    Ай сиктир! Тия да не са ти пуснали греяна ракия по тръбите?Или плащаш за 500квадрата апартамент?В службата за сградна инсталация плащаме по 28лв на месец за 150квадрата магазин през зимните месеци.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Това ако стане, топлофикация ще натовари всички други в блока, които ползват парно. Ще им стане прекалено скъпо и 50% поне от сегашните абонати ще се откажат. От една страна е правилно решение - от друга има апартаменти, в които е сауна само от преминаващите тръби. Никой няма да плаща авантата на друг де. Аз поне не бих.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

В София сме облагодетелствани , апартамента е малко под 90кв.м., ще взема да снимам въпросната фактура за да не си говоря ей така, по спомен беше нещо от сорта на 60 и няколко лева за сградна инсталация и 7-8лв за отопление.Сградната инсталация, която минава през апартамента я водят "тръбни лири", с тях господата от топлофикация ми поддържат минимална температура от 18 градуса в помещенията и за това трябва да им плащам смех, смех, смех...
        punto HGT

Коментар

style34 написа:
          Това ако стане, топлофикация ще натовари всички други в блока, които ползват парно. Ще им стане прекалено скъпо и 50% поне от сегашните абонати ще се откажат. От една страна е правилно решение - от друга има апартаменти, в които е сауна само от преминаващите тръби. Никой няма да плаща авантата на друг де. Аз поне не бих.
          Въобще не ми дреме за тия, които ползват, след като са абонати и ползват ще си плащат, те да си правят сметката Къде ги тия апартаменти където само от тръбите е сауна, за да е сауна трябва да минават хиляди тръби при това с доста по голямо сечение за да се отопляваш само от тях, с две тръбички с диаметър 20мм минаващи в ъгъла на стая 15-20 квадрата ще те стоплят га цъфнат налъмите , еле пък ако стаята е северно изложение. При южно изложение и наличие на слънче и топлоизолация, може да се постигне някаква нормална температура, но без "райчо" да огрява панелката забрави
          punto HGT

Коментар

Топло

Ние целия блок сме се отказали от топлото и не плащаме зградна инсталация а само топла вода . на ток ни е по евтино :D
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

didich написа:
              В София сме облагодетелствани , апартамента е малко под 90кв.м., ще взема да снимам въпросната фактура за да не си говоря ей така, по спомен беше нещо от сорта на 60 и няколко лева за сградна инсталация и 7-8лв за отопление.Сградната инсталация, която минава през апартамента я водят "тръбни лири", с тях господата от топлофикация ми поддържат минимална температура от 18 градуса в помещенията и за това трябва да им плащам смех, смех, смех...
              Аз искам да ми платят наем, че им давам да си прекарат тръболяка през апартамента ми. Миналата година съм наплатил 450лв за целия сезон. 150 за топла вода (като и там е една лъжа начислени 25кубика, за които съм платил около 100лв и на преравняване се оказва, че съм ползвал 27куб и за тия 2 доплатих 50лв), останалите са сградна инсталация. И аз само потърквах ръчички за преравнителната сметка и се оказа, че ми върнаха колосалната сума от 18лв Въпроса е колко ти е голям блока. Преди като бях в Мусагеница, направо сваляха кожата без да питат за три радиатора плащахме в диапазона 450-600лв/месец и накрая още 400 за преравняване.
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Още малко по темата http://fakti.bg/bulgaria/130464-patr...=firstpageKay_, това съм го мислил и аз, но закона така са го направили и извъртяли, че в момента сградната инсталация, която ти минава през имота не е твоя собственост, а собственост на топлофикация, така че няма как да искаш наем за нещо, което не е твое, парадокс, който го има май само тука в БГ.Дано да ги приемат тия промени и ще съм пръв с молба за прекратяване на договора с топлофикация.
                punto HGT

Коментар

didich написа:
                  Въобще не ми дреме за тия, които ползват, след като са абонати и ползват ще си плащат, те да си правят сметката
                  Знам, didich, знам, че не ти дреме за никой и за нищо. 90% от българите са така, спокойно. Според мен трябва да има решение на общото събрание - ще се ползва ли в този блок парно или не. Тези тръби колкото и да е топлят целия блок. 5 градуса да ти вдигнат температурата никак не е малко и трябва да се плаща. Ако не - никой не ползва и готово. Живееш в блок - съобразяваш се с мнозинството. Купуваш си къща - правиш си каквото искаш.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Kay_ написа:
                    Въпроса е колко ти е голям блока.
                    Въпросът е колко са боклуците, които крадат. При нас топломерът е устройство, закачено на самата тръба, отвън в коридора на етажа. Ти в апартамента ако искаш си направи пода в решетка от тръби - няма проблем. И досега сметките са били винаги прилични, ще видим тази зима.

Коментар

Ако се приеме, сметките на тези, които продължат да ползват парно ще се увеличат значително. Това ще се доведе до отказването на още хора, още увеличение за останалите, и така докато топлофикация остане без абонати, което ще е супер, но не вярвам да бъде допуснато.
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

И когато за 90% няма да има друга алтернатива освен отопление на ток, тогава ще видите токът как ще поскъпне.

Коментар

style34 написа:
                          Kay_ написа:
                          Въпроса е колко ти е голям блока.
                          Въпросът е колко са боклуците, които крадат. При нас топломерът е устройство, закачено на самата тръба, отвън в коридора на етажа. Ти в апартамента ако искаш си направи пода в решетка от тръби - няма проблем. И досега сметките са били винаги прилични, ще видим тази зима.
                          Да. Но в блок с два входа с по 12 апартамента на вход, ако някой краде, ще се разбере лесно. Ама я разбери колко крадат в блок с 8 етажа, 4 входа, по 4 апшартамента на етаж...мисия невъзможна
                          ФИАТ- Пътят е само формалност
                          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                          -----------------------------------------------------
                          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Ползвам парно и за мен няма друга алтернатива. Инсталацията е хоризонтална.Обаче незнам защо никой от хората на алтернативно отопление не иска да осъзнае, че ако се спре парното в цялата сграда техните сметки ще се скочат със сигурност.

Коментар

style34 написа:
                              Знам, didich, знам, че не ти дреме за никой и за нищо. 90% от българите са така, спокойно.
                              Не ми дреме в конкретната ситуация по въпроса с топлофикация, а не че не ми дреме по принцип за всичко и за всеки, нещата са много различни, все пак всички живеем в тоя обор.
                              todorakiggg написа:
                              Обаче незнам защо никой от хората на алтернативно отопление не иска да осъзнае, че ако се спре парното в цялата сграда техните сметки ще се скочат със сигурност.
                              Няма как да ми се покачат сметките при положение, че продължавам да се отоплявам на дърва. Краен апартамент съм, 2 от стаите са ми на калкан, под мен апартамента до преди няколко месеца беше необитаем, над мен комшията незнам как би ме отоплявал. Като хакна 4 цепеници в камината, ако ще и сам да живея в целия блок пак ще ми е 30 градуса в хола зимно време, как точно ще ми се повишат сметките ?, единствено биха ми се повишили ако увеличат цената на дървата
                              punto HGT

Коментар

Едно е да топлиш от 18 градуса нагоре,друго е от 5 градуса.Затова преди ми стана чудно как с толкова малко дърва изкарваш зимата,а то е било защото блока е топлофициран.Като ударим калема накрая се оказва,че и двамата плащаме еднакво с тази разлика,че при теб по бързо постигаш исканата температура и не ти е студено докато се загреят помещенията.При нас,ако ни няма три-четири дни ела да видиш колко градуса е в апартамента и поне два дни ми трябват да вляза в комфортен топлинен режим.Преди пет години при продължително отсъствие/6 дни/ от жилището и темп.навън от -20 бяха ми замръзнали тръбите и спукани радиаторите за отопление.За мен извода е,че ако всички плащат на ТЕЦ-а сметките ще са по малки и няма да имаш грижи за нищо.

Коментар

Working...
                                X