Абе тя сметката ми е 8лв и някакви стотинки ама платих 24 и някакви стотинки
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката към топлофикация?
Collapse
X
-
На мен изравнителната ми сметка е 1170 лева При положение, че си плащам всеки месец фактурите и при положение, че миналата зима беше ли зима въобще ???Да не говорим, че зимата на 2011-2012 (истинската зима) сумарно съм платил по-малко, отколкото за сегашната. Тия общо с централния мозък имат ли ?Аз категорично съм от хората, които ще потърсят отговори и справедливост по съдебен ред. В тази връзка моля, ако някой колега може да препоръча адвокат - да го направи или в темета или на ЛС. Благодаря !П.П. Не съм в панелка, но системата е от старите - т.е. тръбите минават през апартамента.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Ще раздвижа темата, защото ми излезе изравнителната сметка към топлофикация, и е по-висока от справката изпратена ми от фирмата за топлинно счетоводство към същите. Сега вече официално топлата вода ми е по-скъпа отколкото ако бях с бойлер. Проста сметка показва, че за затоплянето на един кубик вода, за изминалия отоплителен сезон цената за мен е 10.14 ст. С бойлер (взимам за пример най-евтиния възможен 80л, 2KW) сметката е следната: един куб. м = 1000л или 12.5 бойлера, бойлера сгрява водата приблизително за два часа. Значи имаме 12.5 бойлера х 2 часа х 2 киловата х 0.17ст/киловат = 8.5лв. Еми да им е.а майката на топлофикация
Коментар
-
dikanio написа:Ще раздвижа темата, защото ми излезе изравнителната сметка към топлофикация, и е по-висока от справката изпратена ми от фирмата за топлинно счетоводство към същите. Сега вече официално топлата вода ми е по-скъпа отколкото ако бях с бойлер. Проста сметка показва, че за затоплянето на един кубик вода, за изминалия отоплителен сезон цената за мен е 10.14 ст. С бойлер (взимам за пример най-евтиния възможен 80л, 2KW) сметката е следната: един куб. м = 1000л или 12.5 бойлера, бойлера сгрява водата приблизително за два часа. Значи имаме 12.5 бойлера х 2 часа х 2 киловата х 0.17ст/киловат = 8.5лв. Еми да им е.а майката на топлофикация
Коментар
-
ogi28b написа:1. Топлата вода я плащаш на Топлофикация освен за това, че е затоплена - също и на Софийска вода, за това, че е влязла в сградата като студена. Значи трябва да добавиш още лев и нещо към сметката от Топлофикация за 1 кубичен метър студена вода.
Коментар
-
dikanio написа:Ще раздвижа темата, защото ми излезе изравнителната сметка към топлофикация, и е по-висока от справката изпратена ми от фирмата за топлинно счетоводство към същите. Сега вече официално топлата вода ми е по-скъпа отколкото ако бях с бойлер. Проста сметка показва, че за затоплянето на един кубик вода, за изминалия отоплителен сезон цената за мен е 10.14 ст. С бойлер (взимам за пример най-евтиния възможен 80л, 2KW) сметката е следната: един куб. м = 1000л или 12.5 бойлера, бойлера сгрява водата приблизително за два часа. Значи имаме 12.5 бойлера х 2 часа х 2 киловата х 0.17ст/киловат = 8.5лв. Еми да им е.а майката на топлофикацияA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Сега звънях на симпатягите от ЧЕЗ, дневната тарифа без ДДС е 0,15085лв./кв.ч., а нощната е 0,09458лв./кв.ч без ДДС за битови потребители.Тъй като си ползвам бойлерите на нощна тарифа нека да направим пак горната сметка, която така подробно направи колегата БО, само че на нощна тарифа - 5,5 кВч енергия като ги умножим по 0.113496лв. /нощна тарифа с ДДС/ и още веднъж по 12,5 = 7,8лв/м3 ...... топлофикация да духа супатаpunto HGT
Коментар
-
dikanio написа:Тия 5.5кВч нещо ми се виждат много. Това означава, че 2кВ бойлер ще сгрява приблизително за 2часа и 45 минути, а дори най-смотаните са по-бързи.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Вдигам стара тема, ама дано да е за добро http://www.dnes.bg/politika/2015/02/...253559Това ако стане аз лично ще пестя едни 200-300лв на отоплителен сезон, точно толкова колкото ми струват дървата за да се отоплявам през студените дни.punto HGT
Коментар
-
M5kov написа:Плащаш по 300 лв. без да ползваш парно?!punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар