Хахах, да наистина си е гимнастика. Не виждам що трябва да с еправи. Тръболяка си е тяхна собственост, който минава през мой имот. Даже те трябва да ми плащат наем, че техните тръби минават през моя имот А проблема с изолацията си е изцяло техен. Идват, изолират си ги и да нямат топлинни загуби.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката към топлофикация?
Collapse
X
-
didich написа:, навит съм да си изолирам тръбите за да не отдават в моя имот, но и да не плащам тая такса.
Коментар
-
Е това не мога да разбера как ще стане, особено с топлата вода. И ние от тази година инахме на кубатура. Вече не отчитата топломерите по радиаторите. Преди началото на сезона заявяваш колко радиатора ще ползваш, те идват и проверяват. После радиаторите са отворени на макс и ти всеки месец плащаш твърда сума в зависимост колко радиатора ползваш. Ако си ги свалил всичките, плащаш пак само сградна, но вече идва по-малко. За топлата вода няма промяна.
Коментар
-
moko написа:didich написа:, навит съм да си изолирам тръбите за да не отдават в моя имот, но и да не плащам тая такса.punto HGT
Коментар
-
Единственото нещо което поплофикациите искат да се плаща е енергията измерена от топломера на входа на абонатната станция.Как ще се дели това потребление е работа на обитателите на входа. Понеже няма как да се разберат, те наемат дружество за топлинно счетоводство.Тях също не ги интересува дали разпределят сметките правилно.Това, че тръбите са на топлофикациите не е вярно. Отрежете ги. Топлофикация няма да ви каже копче.Дори и да крадете парно, пак топлофикация няма да ви каже нищо. Най-много да си имате разправия с комшиите + надута сметка от счетоводителя.Пак повтарям, топлофикация иска от топлинния счетоводител сметката от топломера в абонатната станция.Спирате си парното и пак ви карат да плащате... Топлофикация е виновна ? Дават драматични репортажи по тв ? Сърдете се на комшиите.Общото събрание на входа решава каква част от реално изразходваната енергия (пак топломера в абонатната) ще бъде отчетена от счетоводителя като отопление на сградната инсталация.Обикновено е около 30%.Така, че ползвате, не ползвате, 30% от енергията се дели пропорционално на обема на апартамента.Ако искате да не плащате "общи части" направете събрание, гласувайте минималния % общи части (не съм сигурен дали може да е 0%).Така, който ползва ще си плаща и загубите на енергия отдадени във вашия имот.Който не ползва няма да плаща.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:Ако искате да не плащате "общи части" направете събрание, гласувайте минималния % общи части (не съм сигурен дали може да е 0%).Така, който ползва ще си плаща и загубите на енергия отдадени във вашия имот.Който не ползва няма да плаща.punto HGT
Коментар
-
stilo_new написа:vgeorgiev написа:БГВ как се подава в новите блокове ?04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Имам такъв въпрос-казус.
Дойде изравнителната сметка. Апартамента е класически едностаен панел, хол, кухня и баня.
В хола и кухнята има монтирани радиатори (алуминиеви ако има значение). През банята минават просто едни тръби, като няма отоплително тяло инсталирано - така е в целия вход по дизайн. Имота се отоплява. Хубаво изолиран е и за това по принцип сметките за парно са и ниски, ако може така да се каже.
Парното се е ползвало през целия отоплителен сезон.
Та в края на краищата топлината ми е разпределена така:
1. Хол радиатор - 259 кВтч
2. Кухня радиатор - 53 кВтч
3. Баня тръба - 513 кВтч
Та въпроса ми е как да докажа, че няма как тръбите в банята да са ми генерирали такава енергия в апартамента, още повече, че целия апартамент съм го топлил с 2-та радиатора за 2/5 от енергията, която трябва да платя за тия две тръби от по 1/2 цол, минаващи от долния към горния апартамент? Те от своя страна ще ми върнат отговор (почти съм сигурен), че апартамента съм си топлил само с тия две тръби и за това радиаторите ми са генерирали толкова ниска консумация - демек ходи доказвай, че нямаш сестра.
Идея за справяне с този проблем за в бъдеще? Аз мисля да монтирам една лира за баня и върху нея да сложа топломер, който топломер ще си показва 0 единици и няма как след това да ми зачислят тая малоумна енергия. Кофтито в този избор е, че тръбите съм ги "зазидал". Демек когато правих ремонта, то ги облякох в гипсокартон, вътре дори ги изолирах, за да не губят топлинна енергия и т.н. Сега трябва да къртя плочките, да режа тръбите и да заварявам лира, което си е малоумно. Алтернатива е просто да сложа лирата и да забода 2 тръби в "кутията" с тръбите и да не ги връзвам, а просто така да си стоят вътре, без реално да е вързана към тръбите. Така ще я "избия" за под 1 сезон.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Според мен това, което са ти сложили на тръбите в банята е самата сградна инсталация за това са толкова високи киловатите за отопление, така че не виждам смисъл да слагаш лира, освен ако искаш да я имаш тая лира в банята, защото сградната инсталация тъй или иначе пак ще ти я начислят, там спасяване няма.
Ето при мен какво дойде - аз нямам никакви радиатори, но в изравнителната за целия отоплителен сезон 2015-2016 г. са ми писали за отопление на имот - 328кВтч, това е само сградна инсталация.punto HGT
Коментар
-
Ами не.
Сградната инсталация ми е още 579 кВтч отгоре.
Много крадливо племе сме да му се невиди.
Демек аз за моя имот за отопление плащам общо 312 кВтч енергия за сезона и след това плащам за всички допълнително 1092 кВтч енергия (тръби + сградна инсталация).A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоАми не.
Сградната инсталация ми е още 579 кВтч отгоре.
Много крадливо племе сме да му се невиди.
Демек аз за моя имот за отопление плащам общо 312 кВтч енергия за сезона и след това плащам за всички допълнително 1092 кВтч енергия (тръби + сградна инсталация).punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар