didich написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката към топлофикация?
Collapse
X
-
slonikon написа:Ами топлото при стълбището кой го плаща? Пак се плаща сградна инсталация (общи части), просто е много по-малко. Между 5 и 15 лв., в зависимост от квадратурата на прилежащите общи части. То си е логично да е така.punto HGT
Коментар
-
Реално при нас когато подписвахме договора с Топлофикация, хората, които не искаха да се обвързват с нея, не плащат и сградна инсталация.Дали е ОК да се плаща сградна инсталация от всички, не мога да взема категорична позиция. По принцип не трябва, ама всеки му е кеф, че входа е топъл. Отделно, че когато си купувахме жилището, то бяхме предупредени, че кооперацията ще бъде присъединена към Топлофикация. Ако не искахме да имаме нещо общо в Топлофикация, то можеше просто да не купим жилището. Така, че сме имали избор реално.Ама както се каза, реално сградната инсталация не е кой знае колко пари. Не е като при кражба, където е имало случаи за отоплителен сезон на предишното място да сме плащали 1:1 - сградна инсталация:апартамент.Истината за новите кооперации е такава, че не е толкова скъпо парното, само защото не може да се краде толкова лесно, колкото в панелните блокове. Това е проблема, не самата Топлофикация.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не е така. Ти си плащаш за тях, като купуваш апартамента. Обикновено са пропорционални на площта на апартамента. На същия принцип после си плащаш и на Топлофикация.Друг е въпросът, че тая година не са ми начислявали общи части. Най-вероятно ще ги изсипят в крайната сметка, при изравняването.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Kay_ написа:didich написа:М/у другото проблема със сградната мисля е само при панелките, където вертикалните щрангове минават през самия апартамент. При новото строителство щранговете минават при стълбищната клетка и реално влизат само до колектора в самото жилище, сиреч ако си завъртиш кранчето и не ползваш парно, не плащаш, но нека се изкаже някой, който живее в блок ново строителство, че аз съм бил само по панелки, за нещастие
Коментар
-
http://www.dnes.bg/politika/2016/01/...Стискам палци на всички крайници това да стане, че ми писна да ме рекетират за услуга, която не искам и отказвам да ползвам.punto HGT
Коментар
-
didich написа:http://www.dnes.bg/politika/2016/01/22/proekt-mechta-spirash-parnoto-pada-sgradna-instalaciia.290494Стискам палци на всички крайници това да стане, че ми писна да ме рекетират за услуга, която не искам и отказвам да ползвам.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Топлофикация, не може да си събере задълженията, понежи ги завишава с голям %. Нали трябва от някъде да си избие загубите от преноса.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Това, че монополиста не може да си събере задълженията не е мой проблем, имат си структура, управление, да се оправят, мой проблем е, че ме задължават да плащам нещо, което не искам да ползвам.Чета коментарите и под самата новина, доста хора са против това нещо и то хора, които ползват парно, защото ако това стане на тях ще им се покачат сметките, защото ще трябва да плащат сградната инсталация на тези, които не ползват, ами щом искаш парно, ще си плащаш и преноса, който плаща поръчва музиката, аз музика не искам да си поръчвам, навит съм да си изолирам тръбите за да не отдават в моя имот, но и да не плащам тая такса. Още по темата http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/0...alaciia.290488punto HGT
Коментар
-
По този повод имаше един случай преди години, не помня колко беше верен, обаче.Някакъв мъж прекъснал тръбите в неговия апартамент извел ги покрай стената отвън, изолирал ги и викнал Топлофикация да им покаже, че няма сградна инсталация при него, и да не го таксуват повече. Ама дори и да е вярно си страшна гимнастика...Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар