Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лесно изключване на друг компютър във вътрешната мрежа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лесно изключване на друг компютър във вътрешната мрежа?

Колеги, у дома съм направил така - на един компютър (ще го наричам сървър в темата) си държа филмите и музиката, а искам да ги гледам и слушам от всички други устройства вкъщи. За целта стигнах до извода, че най-евтиното решение за момента е да управлявам този компютър с т. нар. Wake On LAN. По-нататък може и да си купя някоя конфигурация с ниска консумация, която да епостоянно включена, но засега - така. Намерих си подходящ софтуер за другия компютър и за телефона (за телефона даже е много готина програмката, ще я споделя в другата тема за андроида) и всичко работи добре. Включвам сървъра с 3 натискания на мишката или с 1 на телефона. Обаче като искам да изключа същия този сървър, го правя по малко сложен начин: използвам Team Viewer на другия компютър и на телефона, с който се логвам на "сървъра" и така го изключвам. Неудобното в случая е в това, че другия компютър (лаптопа) е малко бавничък и като пускам Tеам-a, минава известно време докато зареди (10-15-20 секунди). След това трябва да пиша паролата всеки път, за да се логна. Това е неудобно, защото лаптопът е до телевизора, гледам филм през него, а аз съм си легнал на разстояние и не ми се става всеки път за да напиша една парола. Та въпросът ми е има ли как да се логвам в Team Viewer в локалната мрежа без да пиша парола всеки път? Искам да мога да включвам и изключвам сървъра от разстояние с 2-3 натискания с мишката. Включването - ок, ама за изключването? Как може да стане това, дори и с друг софтуер, а не Team Viewer.

Не съм пробвал, но не пречи да опиташ: http://www.wikihow.com/Do-a-Remote-S...-a-PC-on-a-LAN
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Пробвах, забравих да кажа, отговорът беше, че не може да намери съответния компютър. Предполагам, че на него трябва да се отворят определени портове в защ. стена, за да се използва тази команда. Видя ми се много дълго и широко и се отказах, ама сега пак ще опитам.Ред.: Отговорът е "The network path was not found". Пробвах така:shutdown -s -m \192.168.1.201shutdown -s \192...shutdown -m \192...shutdown /s /m \192...shutdown /s \192...shtudown /m \192...При всички опити е еднакъв отговорът. Трябва да се направят разни неща на сървъра, за да работи тази команда, ама каквото намерих из нета и направих - нищо не работи. Явно не съм намерил правилното все още.

Коментар

безжична клавиатура :D
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Да си купя безжична клавиатура, за да си пиша паролата? Добре, че си сложил усмивки, иначе щях да взема мнението ти насериозно.Пробвах и през графичния интерфейс на командата, но като опитам да търся мрежови компютри, получавам съобщение за грешка "Тhe directory service is currently unavailable", което не знам какво точно значи.

Коментар

Пробвай това:http://social.technet.microsoft.com/...utdown-problem
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Shutter е моето решение. (така ми излиза на телефон но като се прибера ще напиша точното име)В нас съм така. Wake-On-LAN за включване и веднъж като е пуснат ПЦ-то като сървиз върви горната програмка която има уеб интерфейс с няколко опции, като скрийшот, Форс шътдаун, форс ребуут и нормални ребути и гасеници. Направил съм си я на шорткът на браузъра на телефона и щом компютъра ми е включен само натискам шорткъда от телефона въвеждам си паролата и после с още едно натискане го гася рестартирал разлогвам и т.н. работи безотказно за сега. Може и без парола, но съм го пуснал да ми излиза и извън локалната мрежа за това по добре с паролка п.с.http://www.den4b.com/?x=screenshotsтова е линка, последния скрийшот в графа Шътер е как изглежда уеб интерфейса.Ако имаш проблеми с нея свиркай ще помагам.п.п.спредполагам сам ще се ориентираш за даунлода да не поствам линкове че не съм сигурен колко е безплатна
              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              ----------------------------
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

BO написа:
                Пробвай това:...
                Помогна. В един от коментарите пише да се промени това:Старт -> Контрол Панел -> Адм. инструменти -> Local Security Policy -> Local Policies -> User Rights Assignment -> Force Shutdown from a remote system -> да се добави потребител "Everyone". Само не разбрах дали това отваря компютърът да е достъпен и извън локалната мрежа и някой да ми пусне команда за гасене от разстояние.Направих си един .BAT-файл с командата "shtudown -s -m \192.168.1.201 -t 00" и така е доста удобно. А нещо за телефона, за Андроид? Още не съм пробвал това на Ewing.

Коментар

ogi28b написа:
                  Само не разбрах дали това отваря компютърът да е достъпен и извън локалната мрежа и някой да ми пусне команда за гасене от разстояние.
                  Това какво ти е достъпно извън локалната мрежа ти го определя рутера а не компютъра. В най-общия случай като изключвам троянците и разни по-специфични атаки.Ако там защитната стена е ОК би трябвало да е недостъпно.
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Цитат:Направих си един .BAT-файл с командата "shtudown -s -m \192.168.1.201 -t 00" и така е доста удобно. Ми това е доста удобно, елегантно и в същото време просто (лесно) решение. Ако в рутера нямаш пренасочване, мисля че няма как да ти го загасят отвън.

Коментар

ogi28b написа:
                      BO написа:
                      Пробвай това:...
                      Помогна. В един от коментарите пише да се промени това:Старт -> Контрол Панел -> Адм. инструменти -> Local Security Policy -> Local Policies -> User Rights Assignment -> Force Shutdown from a remote system -> да се добави потребител "Everyone". Само не разбрах дали това отваря компютърът да е достъпен и извън локалната мрежа и някой да ми пусне команда за гасене от разстояние.Направих си един .BAT-файл с командата "shtudown -s -m \192.168.1.201 -t 00" и така е доста удобно. А нещо за телефона, за Андроид? Още не съм пробвал това на Ewing.
                      Програмка за remote desktop ще свърши перфектна работа според, има колкото искаш в маркета...

Коментар

Оги, купи си нещо такова за 160 лева и забравяш всички компютри и управления ...www.goo.gl/flfqSY

Коментар

ilkor написа:
                          Оги, купи си нещо такова за 160 лева и забравяш всички компютри и управления ...www.goo.gl/flfqSY
                          offtopic:Зависи ако телевизора иска само DLNA а няма протоколи за браузване свободно на мрежата не му върши работа. Пише нещо за XBoX360 и PS3 но дали е чрез DLNA сървър не се знае щото тези конзоли си браузват свободно мрежата до колкото помня.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Настройваш сървера да заспива (Sleep) след някакъв период и въобще не се занимаваш със него. Лягаш си да спиш спокойно и той след 30 мин. например и той си ляга да спи.И не ти трябват за това никакви софтуери. Като ти потрябва - събуждаш го по мрежата и готово.Не знам дали тоя вариант ти върши работа обаче е най-мързеливият.
                            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Не мога да си го представя, напиши по-точно какво имаш предвид? Как (с какво) да го наглася да заспива?

Коментар

Working...
                              X