Колеги, някой има ли наблюдения върху цифровите тунери за ефирна телевизия? Препоръчителен модел? Мисля да отпусна бюджет в рамките на 50-60 лева.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цифров тунер за ефирна телевизия
Collapse
X
-
И аз последният месец се интересувам от темата. Най-интересното е че стандарта, който въвеждаме е DVB-T, а вече съседите и "запада" въвеждат DVB-T2 и предполагам след някоя година ще го направим и ние и тези приемници...Приемник който е за DVB-T2 е обратно съвместим с TVB-T, но са по-скъпи и няма голям избор в момента.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
А ВИЕ кабелни телевизии нямате ли? Щото за мен това си е чиста простотия - ефир не съм гледал от 1994...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз в нас пуснах Нет1 и единия телевизор явно е по старичък и не хваща всички аналогови канали! Питах един колега как да го оправя този проблем и той ми намери цифров тунер от някакъв битак за 10 лв Като се прибера в къщи ще видя дали ще свърши работа!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
rebel написа:Аз в нас пуснах Нет1 и единия телевизор явно е по старичък и не хваща всички аналогови канали! Питах един колега как да го оправя този проблем и той ми намери цифров тунер от някакъв битак за 10 лв Като се прибера в къщи ще видя дали ще свърши работа!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
И DVB-T и DVB-T2 могат да са с MPEG4 компресия, но при DVB-T2 на една честота има възможност за повече канали и като се има в предвид къде сме след някоя година лакомията ще надделее и тези дето са купили лицензите ще искат DVB-T2 и приемниците дето ще са купени няма да вършат работа за каналите, които ще са на DVB-T2.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Ewing написа:Не ги хваща точно защото е стар. Eдно време рекламираха за готини телевизорите които имаха Хипербанд Тунер. Та ако го няма нормално да не лови всичко.Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Използвам този модел на Стронг http://www.strong.tv/bg/products/rec...ition/srt-8106 има всички необходими изходи + USB вход.
Коментар
-
Това си е вид тунер. Обикновено един тунер има изход за 1 монитор. Ако искаш да гледаш на 3 телевизора - трябва да си вземеш 3 отделни устройства.Ред.: май не съм разбрал въпроса. Извинявай! Ето отговор от ЧЗВ на сайта цифровизация.bg:ВЪПРОС:Колко програми ще могат да се приемат?ОТГОВОР:Първоначалният брой на програмите ще е 8, като този брой ще се увеличава.
Коментар
-
Аз си взех преди 2 месеца ето този модел: http://www.strong.tv/bg/products/rec...8113Много е удобно, ако няколко интересни неща вървят едновременно, можеш да записваш на външна памет или диск през USB-то. До сега съм пробвал да записвам 2-3 програми и да гледам някоя друга. От вчера във Видин са 12 канала, но някой се повтарят. Явно се тестват и настройват. Гледат се BNT1, BNT1 (HD), BTV, NOVA, TV7, NEWS 7 и ON AIR.За много стари телевизори е идеален, защото има RF модулатор и сигнала се подава директно на антенния вход на телевизора, ако няма други входове. Освен това има вградено захранване за антена с усилвател. http://www.strong.tv/bg/products/acc...srt-ant15ecoИ такава антена си купих, въпреки че в комплекта си има антена, като антената е за външен монтаж, но я ползвам вкъщи.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар