Колеги, някой има ли наблюдения върху цифровите тунери за ефирна телевизия? Препоръчителен модел? Мисля да отпусна бюджет в рамките на 50-60 лева.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цифров тунер за ефирна телевизия
Collapse
X
-
И аз последният месец се интересувам от темата. Най-интересното е че стандарта, който въвеждаме е DVB-T, а вече съседите и "запада" въвеждат DVB-T2 и предполагам след някоя година ще го направим и ние и тези приемници...Приемник който е за DVB-T2 е обратно съвместим с TVB-T, но са по-скъпи и няма голям избор в момента.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
А ВИЕ кабелни телевизии нямате ли? Щото за мен това си е чиста простотия - ефир не съм гледал от 1994...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз в нас пуснах Нет1 и единия телевизор явно е по старичък и не хваща всички аналогови канали! Питах един колега как да го оправя този проблем и той ми намери цифров тунер от някакъв битак за 10 лвКато се прибера в къщи ще видя дали ще свърши работа!
Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
rebel написа:Аз в нас пуснах Нет1 и единия телевизор явно е по старичък и не хваща всички аналогови канали! Питах един колега как да го оправя този проблем и той ми намери цифров тунер от някакъв битак за 10 лвКато се прибера в къщи ще видя дали ще свърши работа!
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
И DVB-T и DVB-T2 могат да са с MPEG4 компресия, но при DVB-T2 на една честота има възможност за повече канали и като се има в предвид къде сме след някоя година лакомията ще надделее и тези дето са купили лицензите ще искат DVB-T2 и приемниците дето ще са купени няма да вършат работа за каналите, които ще са на DVB-T2.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Ewing написа:Не ги хваща точно защото е стар. Eдно време рекламираха за готини телевизорите които имаха Хипербанд Тунер. Та ако го няма нормално да не лови всичко.Някой знае ли как се оправя това? Мога да напиша модел на тунера довечера!
Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Използвам този модел на Стронг http://www.strong.tv/bg/products/rec...ition/srt-8106 има всички необходими изходи + USB вход.
Коментар
-
Това си е вид тунер. Обикновено един тунер има изход за 1 монитор. Ако искаш да гледаш на 3 телевизора - трябва да си вземеш 3 отделни устройства.Ред.: май не съм разбрал въпроса. Извинявай! Ето отговор от ЧЗВ на сайта цифровизация.bg:ВЪПРОС:Колко програми ще могат да се приемат?ОТГОВОР:Първоначалният брой на програмите ще е 8, като този брой ще се увеличава.
Коментар
-
Аз си взех преди 2 месеца ето този модел: http://www.strong.tv/bg/products/rec...8113Много е удобно, ако няколко интересни неща вървят едновременно, можеш да записваш на външна памет или диск през USB-то. До сега съм пробвал да записвам 2-3 програми и да гледам някоя друга. От вчера във Видин са 12 канала, но някой се повтарят. Явно се тестват и настройват. Гледат се BNT1, BNT1 (HD), BTV, NOVA, TV7, NEWS 7 и ON AIR.За много стари телевизори е идеален, защото има RF модулатор и сигнала се подава директно на антенния вход на телевизора, ако няма други входове. Освен това има вградено захранване за антена с усилвател. http://www.strong.tv/bg/products/acc...srt-ant15ecoИ такава антена си купих, въпреки че в комплекта си има антена, като антената е за външен монтаж, но я ползвам вкъщи.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар