Първо искам да се извиня ако има такава тема но не я открих.Та питането ми-вчера вечерта открих в пощата си писмо от данъчна служба Пловдив,в което ме приканват да заплатя няколко неплатени данъка.Единия е за сегашната ми кола,втория е за бракувана януари месец предишна.Въпросите ми са-1во-не е ли малко рано да ме карат да плащам данъка за 2013 на колата ми?Аз ли се бъркам или срока за плащане на тази година е до март 2014...2ро-бракувах предишната с неплатен данък,сега искат да платя за 2012(около 160 лв)и за 2013 (около 23лв).Малко се поразрових и четох че при бракуване в КАТ се изисква бележка за платен,да ама на мен никой не ми поиска такава тогава...След КАТ веднага отидох да я отпиша от данъчното с нужните документи.Мъжът на гишето се зачуди как така съм я бракувал без платен данък ,но си я отписа по реда.Въпроса ми тук е-мога ли да НЕ платя тази сума?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък за бракувано МПС
Collapse
X
-
Re: Данък за бракувано МПС
vaskobravo написа:Въпросите ми са-1во-не е ли малко рано да ме карат да плащам данъка за 2013 на колата ми?Аз ли се бъркам или срока за плащане на тази година е до март 2014...
-
Аз бракувах бравото в КАТ без да съм платил данъка преди това. Никой не ме пита плащал ли съм, не съм ли плащал. След като го бракувах отидох и си платих данъците за 2012 и 2013 до деня на бракуванеFiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Коментар
-
При бракуването не изискват данък за автомобила.След това с бележката за бракуван автомобил се отива в данъчното, за да не ти начисляват данъци за автомобила.Като предоставиш въпросния документ в данъчното, то ще имаш преизчисляване на данъците, щом до сега не си го направил.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар