Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък за бракувано МПС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Данък за бракувано МПС

Първо искам да се извиня ако има такава тема но не я открих.Та питането ми-вчера вечерта открих в пощата си писмо от данъчна служба Пловдив,в което ме приканват да заплатя няколко неплатени данъка.Единия е за сегашната ми кола,втория е за бракувана януари месец предишна.Въпросите ми са-1во-не е ли малко рано да ме карат да плащам данъка за 2013 на колата ми?Аз ли се бъркам или срока за плащане на тази година е до март 2014...2ро-бракувах предишната с неплатен данък,сега искат да платя за 2012(около 160 лв)и за 2013 (около 23лв).Малко се поразрових и четох че при бракуване в КАТ се изисква бележка за платен,да ама на мен никой не ми поиска такава тогава...След КАТ веднага отидох да я отпиша от данъчното с нужните документи.Мъжът на гишето се зачуди как така съм я бракувал без платен данък ,но си я отписа по реда.Въпроса ми тук е-мога ли да НЕ платя тази сума?
    Renault Laguna 1,9 dci 2002

Re: Данък за бракувано МПС

vaskobravo написа:
    Въпросите ми са-1во-не е ли малко рано да ме карат да плащам данъка за 2013 на колата ми?Аз ли се бъркам или срока за плащане на тази година е до март 2014...
    Ти се бъркаш. Данъкът за всяка година може да се заплати наведнъж или на две вноски, като поне половината от данъка трябва да бъде платена до 30 юни същата година. Втората половина трябва да бъде платена не по-късно от 31 октомври същата година. След тези срокове започват да текат лихви за неплатеното задължение, т.е. сега ти тече лихва за забавянето на първата половина. Можеш да платиш само нея, за да не текат лихви, а втората - казах кога. За нея не текат лихви в момента. По втория въпрос не мога да кажа нищо. Изглежда, че някой е допуснал административно нарушение, най-вероятно служителите в КАТ. Но не знам дали това може да те освободи от задължението, което вече е възникнало лъм момента на бракуване.

Коментар

Въпрос едно отпада Благодаря за точния отговор колега.
      Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

Аз бракувах бравото в КАТ без да съм платил данъка преди това. Никой не ме пита плащал ли съм, не съм ли плащал. След като го бракувах отидох и си платих данъците за 2012 и 2013 до деня на бракуване
        Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
        Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

При бракуването не изискват данък за автомобила.След това с бележката за бракуван автомобил се отива в данъчното, за да не ти начисляват данъци за автомобила.Като предоставиш въпросния документ в данъчното, то ще имаш преизчисляване на данъците, щом до сега не си го направил.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
          X