dudulia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как си търсите работа?
Collapse
X
-
dudulia написа:Моят опит показва,че за добри позиции трябват "корабни въжета" и че не се ценят уменията на хората. Отиваш на интервю, оказваш се по-квалифициран от шефът ти и не те взимат,защото си заплаха за неговото място....== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
До сега винаги съм си намирал работа чрез джобса и разновидностите му. Иначе на работодателите им се иска да си невероятен ама и да ти плащат минималната заплата. Има една много вярна поговорка на английски, която нашите работодатели не разбират или не искат да разберат : you pay peanuts, you get monkeys... Толкова е просто реално
Коментар
-
Моя личен опит показва, че интервюто в агенция е 100% губене на време, поне що се отнася до ИТ специализираните агенции, каквито доста са се пръкнали напоследък. Направо се чудя откъде има хляб за всички. Не познавам някой, който да си е намерил работа през агенция, нито някой от работодателите ми досега да е ползвал техните услуги. Ходил съм няколко пъти в Bulwork, които уж са най-голямото име в бранша. Интервюто протича по следния начин: интервюира ме някаква току що започнала работа девойка, а друга по-старша (след като предварително любезно е искала моето съгласие) наблюдава как се справя колежката и. Задават ти няколко стандартни въпроса и после по живо по-здраво. По-скоро целта им е обучение и подготовка на кадри за отдел "Човешки ресурси" на някоя друга компания. Ето един интересен разказ с елементи на разсъждение, на който попаднах случайно и поне малко ми олекна, че не съм сам в патилата :D http://www.joredos.com/2013/03/%D0%B...0%D1%81%D0%B8/
Коментар
-
Хм. Изчетох разказа. Хареса ми. Истински е.От него си позволявам да извадя този цитат, защото това е и моето мнение за това, как са(за съжаление, може би) нещата в милата ни татковина:"Референция - ако имате референция от вътрешен човек от фирмата това е най-прекия път. Това не значи да те набутат като по комунистическото време. Просто човекът гарантира, че си готин и ако не си бездарен или си дразнещ няма причина да не те вземат."Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Моите интервюта в тези агенции пртичат по малко по-различен начин. Освен стандартното събеседване решавам и тестове за интелигентнос (чвно нямам респектиращ вид на интелигент и искат да ме проверят за всеки случай ) после тест на английски след което и събеседване на английски. Едната от агенциите ми намери работа след 4тото интервю, но аз се отказах понеже искаха програмист да ме правят а това не ме влече грам. Иначе като ви чета постовете се успокояам, че не съм аз карък ами с всички нещата стоят така. До сега за повече от половин година съм обиколил към 50-60 интервюта и пародията е голяма. На едно от местата изискванията бяха: excellent windows server 2008, excellent UNIX/LINUX, excellent MS exchange, excellent MS SQL и excellent network depolyment and troubleshooting abilities. естествено и една камара неща които бяха working experience. Аз не съм на мнение че ги знам но се явих и след кратко интерву като стана на въпрос за заплащаме ми казаха "ами ние не можем официални нищо да кажем, но ще е нещо межди 700 и 850 лв.". След което аз най-културно им благодарих и станах да си ходя. След като ме спряха също културно им обяснихч че при това заплащане и то в голям БГ град (визирах разходите които му трябват на човек за да живее) думата excellent изобщо не трябва да присъства.имам още доста пародиини ситуации но няма да навлиза. резултата е че все още търся нещо което да ми допадне. + за мен е че все още имам работа и мога да избирам, но този вариант отпедне ли се хвърлям на първата срещната работа на която ме харесат само и само да има income :DФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:Моите интервюта в тези агенции пртичат по малко по-различен начин. Освен стандартното събеседване решавам и тестове за интелигентнос (чвно нямам респектиращ вид на интелигент и искат да ме проверят за всеки случай ) после тест на английски след което и събеседване на английски.
Коментар
-
dikanio: то аз не се имам много за ИТ ама все пак....ако мога да се впиша би било ОК иначе за програмисти винаги ще има работа. ВИНАГИ. Jobs-a е пълен с обяви на PHP, Java, разновидностите на C или пък в краен случай SQL. Ако ще се преквалифицирам натам ще да е колкото и да не ми допада. Иначе за такси веднага почваме, не казвам че е лесно просто винаги се търсят хора.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
първата ми работа беше в ученическите ми години-при приятелвтората ми работа беше всяко лято от студенският ми живот-отново при приятел(доста зле финансово защото бяхме приятели,но пък почвах веднага)третата ми работа-един познат напусна и отидох на неговото място четвъртата ми работа-отново познат ми каза за нея,пуснах молба и след 2.5 месеца ми се обадиха че започвам.това е първата ми работа без никакви връзкиBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Тъй като много от вас са работили или работят при приятел, бихте ли споделили какво е заплащането? Аз оставам с впечатление, че приятелите искат да им работиш "приятелски"- без пари или за малко пари, вместо да е обратното. Като пример с мен мога да дам, как един "приятел" ме вика за помощ, за по няколко часа, от които изкарва по 300-400$ и накрая следва: "мерси братле"....Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Тъй като много от вас са работили или работят при приятел, бихте ли споделили какво е заплащането? Аз оставам с впечатление, че приятелите искат да им работиш "приятелски"- без пари или за малко пари, вместо да е обратното. Като пример с мен мога да дам, как един "приятел" ме вика за помощ, за по няколко часа, от които изкарва по 300-400$ и накрая следва: "мерси братле"....
Коментар
-
ogi28b написа:dudulia написа:Тъй като много от вас са работили или работят при приятел, бихте ли споделили какво е заплащането? Аз оставам с впечатление, че приятелите искат да им работиш "приятелски"- без пари или за малко пари, вместо да е обратното. Като пример с мен мога да дам, как един "приятел" ме вика за помощ, за по няколко часа, от които изкарва по 300-400$ и накрая следва: "мерси братле"....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар