Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как си търсите работа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как си търсите работа?

Колеги тези дни се замислих за начините на търсене на работа.Освен популярния джобс, който според мен съдържа много плява и връзкарството.При вас как протича/протече търсенето на работа?При мен познат ме извика в неговата фирма.

Еми сам си си отговорил на иначе лесния въпрос.Всичко е шуробаджанащина.В малко случаи има и работа по обява,но трябва да е ниско заплатена или с голямо текучество на персонал,което пак е производно от първото.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Re: Как си търсите работа?

maikule написа:
      При мен познат ме извика в неговата фирма.
      На мен това ми прилича на връзкарство...иначе аз работата си я намерих в джобс-а, видях обявата, кандидатствах, поканиха ме на интервю, след това ми се обадиха че са ме одобрили и така.Начини има много, само да ти се работи.Но българите искаме да работим малко и да взимаме много.

Коментар

Не е връзкарство, а нашата фирма предпочита този начин на набиране на кадри.Защото вземаме хора, с които ще се разбираме и няма да скатаваме.

Коментар

Последните си 2 работи ги намирам по обяви в нета.Едната в джобса, другата от сайта на компанията.Подавам документи, чакам, обаждат ми се за интервю, отивам, минава интервюто и така... на първата работа (трета по ред) знаех веднага, че съм нает, почнах на другия ден.На другата (сегашната) чаках доста (повече от 6 месеца), и в крайна сметка ми се обадиха да почвам.Всъщност досега съм сменил 4 работи през живота си. На първата кандидатствах с конкурс веднага след като завърших ВУЗа.На втората - направих един-два проекта на хонорар за бъдещия си шеф, хареса ме и ме взе на работа.И така...Никога не съм ползвал някакви връзки.

Коментар

Всички без сегашната съм ги намерил през джобса по нормалния ред - 1-2 интервюта, обаждат ми се и почвам. Сегашната ми е единствената, на която се "уредих" с връзки, но се оказа най-скапаната от всички и засега не успявам да се отскубна от нея, защото имам 3 месеца предизвестие и като ходя по интервюта ме гледат като извънземен.
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Аз първата си работа намерих в Jobs.Втората от познат който работеше във фирмата и сега отново търся работа :D
              Fiat Bravo 99' 1.6 GT
              Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
              Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

Първата ми работа от познати,втората от вестник,третата от джобс,сегашната - с конкурс ...
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Тя и при мене, от 1 година се опитвам да намеря свясна работа ама все нещо не се получава.От джобса (понеже го следя редовно ) има доста фирми които са направо на абонамент.Няма бюлетин в който да не са представени и все търсят едни и същи позиции, коеот значи ,че или търсят "пилоти за космоса " или има голямо текучество. В момента работя (уж) в една фирма на познат , ама от 6 месеца пара не съм видял .......Вече зе да ми писва ! И пак трябва да лашкам по обяви.

Коментар

Работа

Това с търсенето на работа е много сложно особено ако имаш някоя по специфична специалност или просто си завършил гимназия Най са ми интересни тези където одобряват ПЪЛНИ ПРОФАНИ не знаят какво търсят какъв човек четох преди обява за ключар трябваше снимка !!! не знам защо да знае английски !!! много малко ще му трябва а за умения с машини нищо не пишешеБяха избрали един където не знаеше ляво и дясно а уж в висше образование.
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз съм сменил много фирми(вече им загубих бройката. имам изписана една трудова книжка от смяна на фирмите). Повечето бяха в Сф и съм си ги намирал по обява. Откакто живея в Бс(6,5г вече) съм сменил 2 фирми. Едната беше с познати, а сегашната ми е по обява в джоб-са.
                      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                      Ex.Opel Astra

Коментар

Първата ми работа си я намерих случайно , втората от джоб-са, а сегашната- връзки( но ако има начин на мига се махам от тук) но за жалост в близките месеци няма такъв вариант

Коментар

Пръвата си работа намерих, след като учатвах в конкурс. Втората, на която бях 6 години намерих от джобса. В момента съм без работа, след като ме съкратиха януари месец, не търся много усилено, тъй като все пак ми плащат обезщетение, но до този момент съм кандидатствала по поне 20-25 обяви и само от едно единствено място ми се обадиха да ме поканят на интервю (ще спестя за коя фирма става въпрос), където за мениджър на проект (екип от 17 човека), с два езика, отлични компютърни и организционни умения ми предложиха 800лв, като работният ден е по 9 часа и се работи понякога и събота, без да се заплаща допълнително. Знам, че има хора които работят и за много по-малко, но аз лично си ценя труда доста повече. Естествено на интервюто ме попитаха "Вие сте почти на 30 години, омъжена сте, смятате ли скоро да имате деца?", което за мен е недопостимо, макар и да е прието в България. Скоро ще ми се наложи сериозно да си търся работа и искрено се надявам, да успея, въпреки че най-вероятно няма да стане без връзки. Що се отнася до фалшивите обяви, на мен доста от познатите ми са ми споделяли, че техните фирми много често пускат обяви, без да търсят хора, просто проверяват работният пазар.
                          Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                          Suzuki Vitara 2.0V6
                          Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Коментар

Навремето като завърших и аз се пробвах на няколко места да си намеря работа по специалноста, но нещо не стана... жената и тя така и пак не стана (малко шибана специалност сме и двамата - психология). Е, като не можахме да си намерим работа, решихме сами да си създадем и то точно свързана с посредничество при наемане на работа. Направихме си фирма за подбор на кадри, която работи и до днес... Та понастоящем съм по средата между работодателите и търсещите работа. Ами... разминаването е тотално по отношение на изискванията на работодателите и възможностите и готовноста на работещите. За заплащането няма да коментирам. В много случои работодателите не са наясно кои са ключовите качества за успешно справяне с определена работа, затова и формулировките за изискванията в обявите често са парадоксални. Нещо повече, често дори фирмите за подбор на кадри, също не са съвсем наясно и... картинката е такава, каквато я познаваме.Най-същественото е, че ако човек иска да си намери добра работа, трябва сам да се заеме с тази задача. Да проучи няколко фирми за отзиви (включително и от форуми) и да се фокусира върху тях. Това, че конкретната фирма към момента няма конкретни оферти, не означава, че по принцип няма да и трябват кадри. Подготвя се едно добре направено СV по т.нар. евростандарт (не особено добър, но какво да се прави), по телефона иска среща с отговорно лице от фирмата, явява се, представя се, оставя документите си и може да е сигурен, че от отдел кадри, ако им е направил добро впечатление, ще му се обадят при първа възможност.При нас има т.нар. перманентни заявки - фирмата възложител ни е помолила да и създаваме база данни от потенциални кандидати, които отговарят на техния профил. По този начин те са сигурни, че няма да губят време за обяви, интервюта и пр. Като дойдат, ние им представяме няколко човека, които покриват всички техни изисквания и те си избират един от тях.В момента на пазара на труда има парадоксална ситуация - няма кадри, които се търсят (заварчици, стругари... машинни оператори) а има една камара други специалисти, които никой не ги търси.
                            Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Моят опит показва,че за добри позиции трябват "корабни въжета" и че не се ценят уменията на хората. Отиваш на интервю, оказваш се по-квалифициран от шефът ти и не те взимат,защото си заплаха за неговото място....
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X