Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой разбиращ от PhotoShop (CorelDraw)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой разбиращ от PhotoShop (CorelDraw)

Здравейте колеги,В момента аз и няколко приятели сме в процес на сформиране на мото клуб, скоро ще го учредим. В момента аз изготвям правилник, необходимият брой членове ги имаме, трябва да се уточни кой, кой ще е в клуба. Името ще е ,,Вихрушка

--------------------

Аз не съм специалист в това и не мога да помогна, но от това което знам си мисля, че Photoshop не е подходящ за целта. Corel Draw или нещо такова ще ти трябва. Те колегите занимаващи се с това ще се включат с по-компетентни мнения от моето. Успех с начинанието!

Коментар

Логото ти трябва във ВЕКТОРЕН формат. Там резолюцията не е от значение и можеш и на 5 метра да го разпънеш без да му се променя качеството.Фотошопа не е векторна програма. Иначе логото много цветущо си го описал )Виж как изглеждат подобни лога, може нещо друго да ти хареса:http://bit.ly/14chZraПо принцип това ми е специалността, но съм силно ограничен откъм свободно време
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Колега, идеята ви за мото клуб е страхотна, но идеята за торнадото като лого не чак толкова... Най-добре разгледайте подобни лога на други мото клубове извън страната, например американски и ще придобиете обща представа за символиката и оформлението. По принцип за изработването на лого се следват определени правила, които са относително различни в зависимост от организацията и основната и дейност. Също така в лого дизайна се спазват определен набор от похвати, които почиват на редица принципи - за нагледност, за стил, за съдържание като отразяват основната идея и философията на организацията. Логото задължително се разработва във векторен формат, след което могат да бъдат добавени и допълнителни растерни елементи. Идеята е да може да се ползва като щампа или да се изрязва от фолио, както и да се прилага в монохромен вариант. Характерните елементи за мото клубовете са стилизирани изображения на карирани флагове, стилизирани пламъци, стилизирани изображения на зверове и птици, рога, каски, копия, мечове, стрели и др. В отделни случаи се срещат и стилизирани изображения на мотоциклети, или елементи от тях, както и двигатели и/или елементи от тях.С всички тези елементи се отразява духът на независимост, борбеност, солидарност, идентичност и същевременно принадлежност към общноста на рокерите. Както си има канони в облеклото на рокерите и класически аксесоари към него, така има и общи правила за герба или логото на клубовете. В този смисъл може да се насочите към нещо, което специфично българско (да речем конска опашка на копие) и същевременно характерно за всички рокери. След като имате обща концепция, може да възложите разработването на лого, най-добре на няколко души, които да ви предложят по няколко варианта, като им дадете и възможност да предложат изцяло собствени проекти, които не са съобразени с вашите насоки. Така ще имате поне 6-7 варианта от които да изберете един.Успех!
        Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

С това векторно лого ме обърка още повече...Аз зная как изглеждат логотата по принцип, аз си бях нарисувал едно на ръка, но като се замисля наистина си е доста цветущо А би ли било сложно да се изработи само торнадо с очи на него и бял калпак със българското знаме. Yellow_Flash_Colorz_PDT_14п.п. И ако си търся картинка в Интернет, как да разбера дали е векторен формат

--------------------

Коментар

Ето за разликата растер-вектор:http://pin-bg.com/blog/?p=16Дай още малко информация:- името на кирилица или на латиница ще бъде?- мото клуба рокерски ли е, офроуд, друг...?Станев, добре го каза
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Разгледали сме доста лога на клубове, но като цяло аз искам да избягаме от сатанинските елементи. Имаше предложение за скандинавки кръст, викингска каска и т.н. но според мен не ни трябват елементи от друга култура. Ние сме се спряли на името Вихрушка и лого Вихрушка (Торнадо) защото не само ние но и всички като ходим на мото събори музиката, забавлението, купона, ядене и т.н. всичко е на макс и след нас все е едно е минала вихрушка :D Това с конската опашка и копието е хубаво предложение, но вече има клуб в България, чието лого са две кръстосани копия със конски опашки на тях. Ние затова искаме торнадото да е с български калпак. За възлагането на няколко човека да изработят логото... Никой от нашата скромна група не разбира от това или пък няма познати, които да могат да го изработят Концепцията ни е за Торнато с калпак, ако торнадото може да се направи с очи и уста и държащо копие с конска опашка... Идеално Отворени сме за всякакви предложени, и ви благодаря за отделеното времеИмето искаме да си е на български. Надписът над логото ще е с името на клуба, а надписът под логото ще е: България. Клуба не е с точно определена специфика, ние сме просто няколко приятели... Моторите са 5 пистови, 2 еднуро и един мотор с кош :DИ малко полезна информация и интересна информация: Думата ,,Рокер

--------------------

Коментар

Working...
              X