Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пътуване до Германия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе стига с това "по-пряко",по-пряко е през Словения с има няма 100км.Иначе от Мюнхен до София са около 1400км.
    Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
    Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

3 пъти съм пътувал до Мюнхен с кола,определено през Словения ми е любимия път,но е по-скъп.Има Винетка за Словения и скъпия Караванкен тунел и още един куп други. През Унгария е по-натоварено особено сега ,когато пътуват гастарбайтерите. Ако бях аз пътувам през Словения!!!

Коментар

Варианта през Словения включва и над 300км (мисля беше) през Хърватска - няма по-голяма скука за мен.На Белград е пуснато околовръстното, и като се връщаш (ако минаваш през Унгария, Нови Сад, Белград) е по вероятно да се качиш на него от колкото да минеш през центъра на Белград. Излиза точно на путарината преди магистралата за Ниш. Последните 5-10 км още не бяха разширени (май месец това).Аз лично, на отиване бих минал през центъра на Белград (особено ако не е в час пик).
        F31 BMW 320d

Коментар

Да, определено Хърватска е много скучна, неслучайно там се кара много бързо.Разликата в таксите - Унгария винетка 1месец е около 17 евро, в Словения 30, а тоя известния тунел е 6-7евро.

Коментар

пътуване до Германия

Винетката за Словения важи 6 месеца. Там има и тол-такси .Като ви е скучно , вземете че излезте от магистралата .Те навсякъде са скучни ...
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

пътуване до Германия

Към пътуващият ( евентуално ) колега : Като влезеш в Белград те очакват пътни развръзки , и ако решиш да пердашиш през Хърватия ( и на мен повече ми харесва да я наричам Хърватска , но МВнР е приело варианта преди скобите ) не се надявай да намериш табели ,,Загреб ’’. Пътят към границата е означен с табела ,,Шид’’ .

Коментар

Тол такси в Словения не съм срещал досега (посока Венеция имам в предвид).Вече има и по-евтини винетки за Словения (дали не беше към 10 EUR за месец).В Белград си има ясни табели Нови Сад - няма как да сбъркаш разклона за Унгария.А за Словения - все направо още от Ниш
                F31 BMW 320d

Коментар

пътуване до Германия

За Словения не споря - от миналата година не съм минавал с автомобил посока Италия ( Удине или Триесте ) .По въпросът с означенията си оставам на същото мнение , т.е. да се търси табела ,, Шид ’’ , ако се пътува към Хърватия.И към колегата с икономичният турбодизел : Какво е това околовръстно на Белград ?Идвайки от Загреб миналата година ( пък и преди това ) си спомням , че на автомагистралата на запад от Белград има путарина , на която се заплаща преходът от хърватската граница ( Баяково ) , след това се преминава по същия път , но не се плаща докато стигнеш първата путарина на изток от Белград където си вземаш картонче и вдигаш пушек към Татковината свидна.Пишеш може би за някое околовръстно откъм Маджарско ( Унгария ) ли ?

Коментар

Словения имаше тол такси, но поради огромните задръствания при "големите преселения" бутнаха кабинките и сложиха винетки, които първоначално бяха за минимум 6месеца. Вече има и едномесечни на цена 30 евро, годишната е 95

Коментар

А съвети как да стигна до Любек, горе на датската граница е? Ще пътувам от Русе.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

пътуване до Германия

Все направо ве ....

Коментар

Re: пътуване до Германия

Румен_Хинчев написа:
                          За Словения не споря - от миналата година не съм минавал с автомобил посока Италия ( Удине или Триесте ) .По въпросът с означенията си оставам на същото мнение , т.е. да се търси табела ,, Шид ’’ , ако се пътува към Хърватия.И към колегата с икономичният турбодизел : Какво е това околовръстно на Белград ?Идвайки от Загреб миналата година ( пък и преди това ) си спомням , че на автомагистралата на запад от Белград има путарина , на която се заплаща преходът от хърватската граница ( Баяково ) , след това се преминава по същия път , но не се плаща докато стигнеш първата путарина на изток от Белград където си вземаш картонче и вдигаш пушек към Татковината свидна.Пишеш може би за някое околовръстно откъм Маджарско ( Унгария ) ли ?
                          Околовръстното им започва като се идва от Унгария и заобикаля отдясно на Белград, така че като идваш от Хърватска пак можеш да се включиш в него.И свършва на путарината за Ниш ...
                          F31 BMW 320d

Коментар

Re: пътуване до Германия

Тurbodieselcomby написа:
                            Румен_Хинчев написа:
                            Околовръстното им започва като се идва от Унгария и заобикаля отдясно на Белград, така че като идваш от Хърватска пак можеш да се включиш в него.И свършва на путарината за Ниш ...
                            Защо да се включвам когато участък от магистралата не е платен ?Подобно е положението с магистралата А 4 край Милано , но там е пълен ужас..

Коментар

Май не те разбирам. И тук не е платен участък
                              F31 BMW 320d

Коментар

S_BANKOV написа:
                                А съвети как да стигна до Любек, горе на датската граница е? Ще пътувам от Русе.
                                Аз бих гледал maps.google.com, но все пак зависи с какво пътуваш, ако си кола е супер, ама ако е нещо товарно си трябва специална навигация за камиони, че иначе тунели, височина на мостове и т.н. Преди време един познат беше решил да направи хладилното ремарке кабриолет ....

Коментар

Working...
                                X