Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пътуване до Германия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа:
    А съвети как да стигна до Любек, горе на датската граница е? Ще пътувам от Русе.
    През Румъния, Унгария, Словакия, Чехия и после в немско. Ако ще си с твойта кола (на газ) мога да ти кажа и къде може да зареждаш.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

vital написа:
      Словения имаше тол такси, но поради огромните задръствания при "големите преселения" бутнаха кабинките и сложиха винетки, които първоначално бяха за минимум 6месеца. Вече има и едномесечни на цена 30 евро, годишната е 95
      Седмична 15 евро
      Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

Stefanaki написа:
        S_BANKOV написа:
        А съвети как да стигна до Любек, горе на датската граница е? Ще пътувам от Русе.
        През Румъния, Унгария, Словакия, Чехия и после в немско. Ако ще си с твойта кола (на газ) мога да ти кажа и къде може да зареждаш.
        Да би било чудесно, само че се чудя дали да е с колата или да си хвана някое от бусчетата пътуващи на там и да се наслаждавам на гледката.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

С колата , с колата .Пак ще се наслаждаваш. Убийственно е да зависиш от някого , който те вози ...
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Както и да го погледнеш с кола ще ти излезне по-скъпо! С бусче задникът ти ще стане на поничка, но ще е много по-евтино! Задължително опитай марципан. В Любек се прави най-добрият марципан в Германия и ти препоръчвам да посетиш най-красивият град в Германия - Хамбург!
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Маршрут Русе-Любек, по който бих минал азA. Пълниш си бутилката на предпочината от теб бензиностанция в Русе. Минаваш моста и си купуваш румънска винетка.B. Зареждаш на OMV Crajova (GPS: 44.313798, 23.831221) - 215км от т.А Или някъде другаде от ROMPETROL, OMV, Lukoil, MOL или друга верига. C. Зареждаш на Лукойл преди границата (GPS:46.141248,20.487818, http://www.lukoil.ro/statii.php?id=81 , 415км от т.В) и вече се псуваш: ,,Защо трябваше да пропътувам 630км в Румъния и да мина през толкова населени места? Защо не минах през Сърбия по магистралата?
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Мерси ще пътувам с бус, напълно ме отказа, на връщане ще видим с какво ще се прибирам но на там ще кара някой друг аз ще се возя този път вече съм 100% сигурен. А през Румъния съм карал няколко пъти и трябва да ти кажа че имам ужасни спомени.

Коментар

Колега, кажи за тоя бус, какъв е случая? Цена, време за път и т.н. Питам, защото евентуално и на мен ми предстои пътуване до Германия следващата седмица?

Коментар

Благодаря за информацията. Ще ми е нужна още помощ обаче.Определено колата ми не отговаря на изискванията да получи какъвто и да е екологичен стикер, тоест забравям за влизане в Мюнхен.При условие че ще пристигна в града по магистралата от Залсбург, то къде е възможно да оставя колата си и да продължа с градския транспорт или пък при друг вариант, да я оставя в някой малък сателитен град и от там с влак?

Коментар

mitakkk написа:
                      Благодаря за информацията. Ще ми е нужна още помощ обаче.Определено колата ми не отговаря на изискванията да получи какъвто и да е екологичен стикер, тоест забравям за влизане в Мюнхен.При условие че ще пристигна в града по магистралата от Залсбург, то къде е възможно да оставя колата си и да продължа с градския транспорт или пък при друг вариант, да я оставя в някой малък сателитен град и от там с влак?
                      Tiefgarage Mangfallplatz е твоят паркинг в този случай - http://www.parkundride.de/mangfallplatz.html

Коментар

Колеги, само един съвет за валутите - не превалутирайте пари, ползвайте си виза карта навсякъде със сметка в български лева. Курсът на виза е много добър и няма комисионни, не си струва да ходите и да обменяте пари, да ви остават разни стотинки и дребни суми, които не можете да обмените и в случай, че не сте си уцелили необходимата сума, да ви цакат с парите! Аз плащах навсякъде с карта - бензиностанции, тол-такси, винетки, хотели, и си спестих много главоболия! За Словения потвърждавам - няма тол-такси, само винетки - седмична 15 евро, месечна - 30 евро. Караванкен тунелът е 6,5 Евро, винетка за 10 дни в Австрия - 9,5 евро. Тунелът е много клаустрофобичен, само две ленти (по една за посока), много нисък и е 7864 метра, направо забравяте къде се намирате! Ако от Белград се отклонявате за Загреб наистина никъде не пише Загреб, но може да се ориентирате по номера на магистралата (А1).
                        - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Малко късно, ама хвани си бусче ~450 ще дадеш за гориво, без транзитни такси.С бусчето само се качваш и си слушаш любимата музика. Няма да спазваш ограничения, няма да мислиш за винетки, няма да търсиш газстанции.Още повече, сгафиш ли някъде със скоростта/знаците и ти отиде една заплата, щото глобите са красиви :}
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                            Малко късно, ама хвани си бусче ~450 ще дадеш за гориво, без транзитни такси.С бусчето само се качваш и си слушаш любимата музика. Няма да спазваш ограничения, няма да мислиш за винетки, няма да търсиш газстанции.Още повече, сгафиш ли някъде със скоростта/знаците и ти отиде една заплата, щото глобите са красиви :}
                            Не не е късно, но така и ще направя, музиката на ушите и лек път, скоро, много скоро

Коментар

S_BANKOV написа:
                              M5kov написа:
                              Не не е късно, но така и ще направя, музиката на ушите и лек път, скоро, много скоро
                              Не зная колко пари вземат бусчетата, но самолет до Берлин + влак до Любек може да се пропътува за под 100^ и за един следобед и пристигаш без болящи и отекли крака.

Коментар

пътуване до Германия

Освен всичко останало по време на пътуването можеш да понаучиш езиците на някои ,,малцинства’’ от милата ни Татковина .
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X