Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се нарича етажа с многото хоризонтални тръби в ЕПК блок?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това е в средата на сградата. Както казаха по-горе - все едно имаш два блока един върху друг.Всъщност основното предимство на ЕПК /едроплощен кофраж/ е възможността за високо строителство. Това е и основния му недостатък. Просто са ужасни за живеене тия блокове.

Коментар

Там да не са си палили огън да се греят, толкова са опушени стените, че чак да се чуди човек при тези топлите тръби? Не изглежда толкова страшно, може да се скрие, разбира се ако си струва цената.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Yavor написа:
        Пич. тва е ужасно...Не стига че е на последния етаж ( зимата няма стопляне, а лятото охлаждане) ами и тръби ти вървят навсякъде...Не че не могат с гипскартон да се скрият и да се направи яко с осветление и т.н. ама ...Дано цената е наполовина от на сходен апартамент на ’нормален’ етаж... Да не говорим че всеки теч от покрива е при тебе от раз и ти прави на г*з новоремонтирания апартамент. И да не забравяме че тези блокове - респективно тръби не са в първа младост - течовете са очаквани в даден момент.
        Явка или аз не съм разбрал правилно, или ти, обаче този етаж не е ли в средата на блока?А пък наистина тръбите могат да се скрият с гипскартон и да стане много готино ...
        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Мда не сте разбрали в първия пост съм написал че това е 9ти етаж от общо 16 иИначе мисля, че с едни шкафове част от тръбите се скриват но майстора който заведах да види банята ме отказа тотоално. Там снимка не съм правил защото положението е ужасно, ане бях сигурен колко е поправимо. Явно не е А колкото до цената да доста по-ниско е от подобни на нормален етаж ама пак не си заслужава. поблазни ме,че беше в нашия квартал
          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast
          ----------------------------
          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Я дай снимка и скца с размерите на банята да видим кое е невъзможното за изпълнение !
            FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Не съм го снимал за жалост. Иначе наистина беше много зле. Тези технологичните отвори (големи 1 на 2 педи) на блока се бяха отворили и съответно зееха в тази баня. От теча на някой от по-горните етажи тръбите се бяха разяли за парното които влизаха в банята и отиваха към горните етажи. И за да се спре теча трябваше да ходя и да запълвам фугите на сумати етажи нагоре и се отрказах. А съседът отгоре преди има няма половин година си беше направил луксозен ремонт на банята и познайте как щеше да се навие да му я кътриме отново за да замазваме пукнатини да не тече. и инвестициите бяха доста и за това казвам почти невъзможен, согурно има някакви химии които щяша да го запечатят ама не ем кефи аз да правя ремонт на баните на половината блок по-добре да си харесам друго жилище.п.с.под теч разбирайте от мръсната вода.п.с.с.и малко офтопик, ако някой ви каже, че пазара на имоти е замрял или има голямо предлагане а няма търсене - ЛЪЖЕ (не визирам скъпите естествено )
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast
              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

п.с.с. и малко офтопик, ако някой ви каже, че пазара на имоти е замрял или има голямо предлагане а няма търсене - ЛЪЖЕ (не визирам скъпите естествено )Темповете на строителство намаляха в пъти , съответно и предлагането е малко. Предлагането на старо строителство също е малко , защото нали първо трябва да си хареса нещо ново за да продаде старата панелка или тухла или ЕПК.Търсене си има , защото живота все пак си върви , хората се женят , раждат се деца и т.н.До обявите в сайтовете и агенциите стигат само апартаменти със завишени цени или такива които са тотален брак и искат голяма инвестиция за ремонта , такъв какъвто си гледал ти.Ако те интересува жилище в определен квартал , като почнат да копаят някъде за основите още отиваш питаш и намираш директно инвеститора.Ако е за старо строителство си напечатваш хиляда листчета с обява ,че търсиш и ги разлепяш по входове и спирки.Аз на колкото новозакупени апартамента съм работил досега , нито един не е бил през агенция.
                FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Много ми е интересно зимата на тия ателиета колко се плаща за сградна инсталация ако не ползваш парно и топла вода.
                  punto HGT

Коментар

етажат не е последен а междинен на по-високите блокове, за да дели параджииската инсталация на две за да стига топлото до горе колкото и до долу.
                    Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                    Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

avvasilev написа:
                      Yavor написа:
                      Пич. тва е ужасно...Не стига че е на последния етаж ( зимата няма стопляне, а лятото охлаждане) ами и тръби ти вървят навсякъде...Не че не могат с гипскартон да се скрият и да се направи яко с осветление и т.н. ама ...Дано цената е наполовина от на сходен апартамент на ’нормален’ етаж... Да не говорим че всеки теч от покрива е при тебе от раз и ти прави на г*з новоремонтирания апартамент. И да не забравяме че тези блокове - респективно тръби не са в първа младост - течовете са очаквани в даден момент.
                      Явка или аз не съм разбрал правилно, или ти, обаче този етаж не е ли в средата на блока?А пък наистина тръбите могат да се скрият с гипскартон и да стане много готино ...
                      Извинявам се, грешката е моя - чисто недоглеждане...Но това не променя мнението ми че е ужасно!Съжалявам ако засягам някой с мнението си, но за мен такова жилище е прекален компромис особено ако се плаща за него
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

хехех ако визираш мен не се сърдя естествено Nikolow: нови гледах и има на доста ОК цени, но ги искат плащане кеш за да ти ги дадат с много много голяма отстъпка ако искаш с кредит като мен караш по цена в брошурата която е в най-добрия случай с +20% (срещах и до 35%). А и в повечето случай трябва неопределено време докато излезе акт16 и да може да се живее, а на мен ми трябва сравнително скоро. Даже утре ако може най-добре естествено в кръга на шегата. Прав си и за живота, че си върви и си се харчат особено по-читавите.Като гледам така ще минавам на варанта с листчета че тия брокери хем нищо не вършат хем искат едни хиляди евра. Ама няма да конкретизирам повече да не се окаже някой колега брокер и да ми се сърди
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Точно брокерите вдигнаха цените преди няколко години. Сега страдат от цялата работа, но лакомията си е най-голямата ни греда. Давам пример - жилище втора ръка се продаваше за $14000 от собственика, а брокерката, която искала да вземе нотариалния акт в нея (да била подготвела документите) и също да сключили договор го беше обявила това жилище за $20000. Е познайте как тоя собственик изведнъж от $14000 му вдигна цената на $20000 и дъъълго време не успя да го продаде. После ми звънеше настойчиво да ми го предлага за $14000. Всичкото го знам, защото си бях "изтървал" визитката при огледа с брокерката. После нещата загрубяха и с шибаните иноземци, които заради високите цени на недвижимостите у тях започнаха да си купуват картонени къщи по селата с вяра в "добрата сделка", село Калиманци до Варна е моят пример. Има много инозмеци собственици там, които освен баснословните пари за къща в момента плащат скъпо и прескъпо за запазване на "инвестицията" си, която се срива или ограбва ежеминутно. Не е нормално в държава в която една хубава заплата е 1500лв. жилището да струва 1000 заплати, просто противоречи на всякаква логика. Той и пазара си се саморегулира де и скоро нещата ще придобият по-нормални краски. Но все още има твърде много заблудени хора... особено тия с розовите плочки и корковите пана по стените. Ще поживеем и ще видим П.П. По същото време от горния пример оглеждах апартамент в който кухнята беше изместена в банята, а тоалетната (0.5м2) беше направена и на баня. Съответно за това "подобрение" ми искаха едни $3000 отгоре. Ами аз ако искам вана в банята? А едни си бяха прекарали вода по медни тръби до спалнята, която преградена на 2 беше дневна + кухня, а хола и спалнята бяха обособени като 2 отделни спални. Така хем многостаен апартамент хем гарантирано отравяне от медния водопровод... Луди бол.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Сега като си прав - прав си, какво да кажа Иначе и мен се опитаха да ми пробутат едностайни апартамети направени на 3-стайни или двустайни на 3 стайни и то не знам кой архитект му е дошло на ум това....ако изобщо е имало архитект намешан в цялата работа. Но както каза луди бол.Аз си бях харесал един апартамент в нашия квартал обавен на 35к евра (за тотален ремонт естествено), но собственика се запъна и каза под 34 няма да падна. Това естествено след като си бях направил труда да го издиря без брокери и да се разберем отделно. Сега цената му е вдигната на 36,5. Това 3 месеца по-късно. И преди стоеше непродаден 3 месеца сега още три и ми е чудно как с вдигане на цената ще го продаде по-бързо ама той си знае. п.с.беше накакъв нахъсан пенсионер с голямо самочувствие
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Ewing написа:
                              Сега като си прав - прав си, какво да кажа Иначе и мен се опитаха да ми пробутат едностайни апартамети направени на 3-стайни или двустайни на 3 стайни и то не знам кой архитект му е дошло на ум това....ако изобщо е имало архитект намешан в цялата работа. Но както каза луди бол.Аз си бях харесал един апартамент в нашия квартал обавен на 35к евра (за тотален ремонт естествено), но собственика се запъна и каза под 34 няма да падна. Това естествено след като си бях направил труда да го издиря без брокери и да се разберем отделно. Сега цената му е вдигната на 36,5. Това 3 месеца по-късно. И преди стоеше непродаден 3 месеца сега още три и ми е чудно как с вдигане на цената ще го продаде по-бързо ама той си знае. п.с.беше накакъв нахъсан пенсионер с голямо самочувствие
                              Отиваш и му казваш - имам 30000 кеш, утре ти ги нося. Ако не ги искаш - все някой ще ги иска. И заминаваш. Сам ще те потърси. Ега си и бетоните и тухлите златни. С 60000лв. в банка ще живееш 10 години под наем само от лихви дега.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X