Здравейте, чудих се маех се и търсих естествено, но резултат никакъв. За това питам тука ... е така... профилактично може някой да е запознат.Та днес гледах един апартамент в ЕПК блок на 16 етажа и на въпросното жилище имаше много тръби по стените (беше на 9ти етаж). Разпределителни ли как да ги нарека. Знам че има точна дума на този етаж ама като не се сещам. Естествено ако намеря думата ще търся и информация за тези апартаменти. Толкова ли голям е минусът. Не ме притесняват чак толкова че се виждат хоризонтални тръби по стените, пък някой от тях може да се скрият с шкафове. Вярно ,че са много но все пак.Като цена що годе ме устройва и ми е любопитно ако имате и мнения по тая тема също ще се радвам да споделите.Пък дай боже да почерпя за един хубав повод
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се нарича етажа с многото хоризонтални тръби в ЕПК блок?
Collapse
X
-
Ами на около 30-40 см от тавана минават. има едни дебели и няколко доста по тънки. Мисля, че има и за ВиК не само парно понеже са доста. Излизат от средата на някои стени и влизат в края. на други стаи излизат от средата на едната стена и влизат в средата на съседната стена. Както казах всички са хиризонтални и са на една и съща височина.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
За ВиК тръби, които се "разхождат" по стените в отделните стаи на едно жилище за първи път чувам, по принцип вертикалните ВиК щрангове минават в близост до мокрите помещения, това са банята, тоалетната и уредите от кухните за да може пътят на хоризонталната разводка да е максимално къс, особенно на канализацията, защото знаеш там се дава наклон за да има оттичане, няма как канала да е прекаран през 2 стаи за да отиде някъде си, още повече на 30см от тавана, просто звучи безумно.punto HGT
Коментар
-
Нали за това е този "сервизен" етаж (аз така му викам), на който е дублирана инсталацията от мазето. Така все едно имаш два 8 или 9-етажни блока един върху друг. Откъде да мине хоризонталната инсталация за горните етажи? Все трябва да мине отнякъде. В ниските блокове минава в мазето, а в по-високите блокове - за горната половина от етажите минава през помещенията на средата на блока по височина. И така, колегата пита как се нарича този етаж, на който е разположена инсталацията за етажите от 9 до 16. Аз му викам "сервизен", но не знам дали има друго по-специално име.Като минус на такъв апартамент мога да отчета постоянния конденз по тръбата за студена вода, който се получава. От друга страна пък има допълнително топло от тръбите за топла вода.
Коментар
-
Точно за този етаж говоря Оги. Чувал съм, че на някой блокове този етаж не е за живеене ами точно сервизен. Но на този тип блок има апартаменти и то никак не са малки. А колкото до ВиК се съгласих, канализажия няма понеже тръбите на са толкова дебели като тези за тоалетната но съм почти убеден че има тръби за вода. Все повече, ме е яд, че апарата не беше с мен да направя 1-2 снимки.Иначе те брокерите естествено на това наблягат, че ще е топло искаш не искаш, но съм убеден, че има и минуси, но не познавам никой да живее в такъв и да сподели.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Мда това е интересно не бях чувал за подобни сервизни етажи в сгради, след като са сервизни е логично и никой да не живее там, но тъй като сме в една определена държава що пък някой да не изкара някой лев от тая работа.Можеш ли да провериш за тоя сервизен етаж има ли нотариален акт този, който иска да го продаде, защото ако действително се води сервизен и не е живущ би следвало да е собственост на всички живущи, тоест да се води нещо като общи части към апартаментите на всички от входа/блока, поне така си мисля аз.punto HGT
Коментар
-
Естествено ,че има даже са му бутнали къщата навремето и са му дали този апартамент (той си го е избрал де) , макар че както ми обясни той се водело Ателие точно заради тези изгъзици по стените и по тошово време плащали повече за ателиета.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
didich написа:Мда това е интересно не бях чувал за подобни сервизни етажи в сгради, след като са сервизни е логично и никой да не живее там, но тъй като сме в една определена държава що пък някой да не изкара някой лев от тая работа.nedialko- написа:Моят съвет е по-добре да си намерищ жилище в по-малък блок бил и панелен, в тия ЕПК-та е ужас, живеят по 1000 човека
Коментар
-
Immortal написа:"Сервизен" си се казва етажа.Наистина странно, че е жилищен.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Мда няма какво да е странното, явно такъв е бил инженера проектант. Иначе това е 3ти оглед който правя в подобен блок на подобен етаж и само в този тръбите бяха малко по-културно прекарани. На другите минаваха баш през средата на коридорите и стаите и бяха доста по-ниско от тези и съвсем спокойно може да се ползват за лостове а набиране и да се опъва на тях сутрин човек. Естествено не е редно де но може, а на този бяха сравнително културни. Ако набарам снимки ще кача задължително да видите.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Пич. тва е ужасно...Не стига че е на последния етаж ( зимата няма стопляне, а лятото охлаждане) ами и тръби ти вървят навсякъде...Не че не могат с гипскартон да се скрият и да се направи яко с осветление и т.н. ама ...Дано цената е наполовина от на сходен апартамент на ’нормален’ етаж... Да не говорим че всеки теч от покрива е при тебе от раз и ти прави на г*з новоремонтирания апартамент. И да не забравяме че тези блокове - респективно тръби не са в първа младост - течовете са очаквани в даден момент.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар