Честито колега,много безаварийни километри и със здраве да си я караш
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново верен на FIAT - от Tipo на Idea!
Collapse
X
-
Честито ! Със здраве да си я караш и много безаварийни километри!MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Благодаря за пожеланията, колеги! Първите ми впечатления са отлични. С класа нагоре е от Типото. Окачването е много стегнато, никакви колебания не се усещат. Наистина не вози меко, но от такъв тип автомобил това не се и очаква. В това отношение се държи като добре напомпана футболна топка Позицията на водача е доста висока, имам чувството, че съм на камионче. Това чувство се засилва и от звука на двигателя. Това ми е първи дизел и затова правя такова сравнение...Централното разположение на приборите наистина не е много удачно. За сметка на това точно пред водача се мъдри жабка. Тя е дублирана и пред пасажера. Малко нелепи са тези жабки - доста плитки и отварящи се като кутия.Интересно дали и други колеги карат този модел? Ако има такъв нека се обади!FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
Re: Отново верен на FIAT - от Tipo на Idea!
stivst написа:Колеги, повод за хвалба и при мен. Най-сетне и моето старо и вярно Tipo, служило ми безотказно повече от 9 години, отстъпи мястото си на нещо по-актуално.Доста време си търсех Punto III, бях споделил това и с колегите Immortal и FIRE 8V. Нямах си и идея, че съществува Idea, модел на FIAT. В крайна сметка като я открих за себе си, веднага познах моята нова кола.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
Коментар
-
Благодаря ти, Веско! Ръководството си го изтеглих - на английски.Относно частите - едрогабаритните са скъпи, наистина си е риск с такива модели. Все пак по моргите ги няма. Другите авточасти са взаимозаменяеми с тези на различни други модели. Даже един прост пример - на Типото така и не намерих чистачки докрая. При Идеа стават пера от цял списък модели /не само италиански/, дори и от Punto Mk1.Нека и аз ви препоръчам един сайт: http://www.niparts.com/. В него по конкретния модел може да се види различни части на даден производител при кои други модели и марки са взаимозаменяеми. Например погледнах подгревните свещи. Като се почне от конкретни модели на Алфа, през Фиат и Ланча, та чак и някои Опел Вектра, Астра, Сигнум, Зафира - всички са идентични с тези на Фиат Идеа 1.9 JTD например.Сайтът е с регистрация, но тя е елементарна.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
Коментар
-
stivst написа:Например погледнах подгревните свещи. Като се почне от конкретни модели на Алфа, през Фиат и Ланча, та чак и някои Опел Вектра, Астра, Сигнум, Зафира - всички са идентични с тези на Фиат Идеа 1.9 JTD например.Сайтът е с регистрация, но тя е елементарна.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:stivst написа:Например погледнах подгревните свещи. Като се почне от конкретни модели на Алфа, през Фиат и Ланча, та чак и някои Опел Вектра, Астра, Сигнум, Зафира - всички са идентични с тези на Фиат Идеа 1.9 JTD например.Сайтът е с регистрация, но тя е елементарна.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
Коментар
-
Yavor написа:П.П. На всички гореизброени модели се монтират фиатските JTD мотори...Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Дано колегата не се сърди, че му използвам темата, но исках да споделя за тази Идеа, на която попаднах:http://www.mobile.bg/11370443919675041A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Как ще се сърдя, напротив. Приятно ми е, че и други харесват това симпатично автомобилче А тази ИДЕА изглежда перфектно. Цената и е височка, моята излезе с 2 и нещо по-малко, но не е толкова запазена. Явно си заслужава...FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар