Благодаря още веднъж на всички Ви за съветите и предложенията! Понеже шлайфа е като зеге - от най евтините, не съм много уверен както в себе си, така и в него. С идеята на Оги и клипчето от kluchar, мисля че ще успея да направя достатъчно прави разрези със зегето. Още веднъж благодаря на всички!
Аз пък да ти кажа, че с такова зеге (от най-евтините) няма да успееш да направиш прав сряз дори и с водач, освен ако не си невероятен късметлия. Какво имам предвид, обикновено на тези зегета направлението на плоскостта на ножа не е успоредно със страничната линия на плочката на зегето и като тръгнеш да режеш, ножа ще влезе към водача ти или ще избяга от него. Така даже може да се окаже, че ще имаш по крива линия на срязването отколкото ако си режеш без водач. Освен това, плоскостите са твърди и ножовете ти ще се изхабяват много бързо, което също води до криви линии. Казвам го като човек занимавал се с това и имащ личен опит. Между другото, даже и с циркулярен диск, по начина, който си описал, няма да имаш добър резултат. Заради това и поради голямата опасност, особено ако няма да имаш предпазителя на ъглошлайфа си, не опитвай така. Ако не си намерил как да си решиш проблема с чужда помощ, можеш да направиш ето това със свои сили. Режеш със зегето без водач (ако не си от големите късметлии и то работи с водач задоволително добре разбира се). След което с едра шкурка върху дървено трупче, хубаво минаваш линиите на срязване за да оправиш кривините (движиш трупчето по дължина на сряза, а не напречно (напречно само ако някъде си допуснал голяма кривина). И така ще се получи нещо, но няма да е както ако се отреже от нужния инструмент.
За прав, дълъг срез най-доброто е ръчен циркуляр.А циркулярен диск на ъглошлайф по принцип съм използвал и то доста, но за меко дърво и максимална дължина на среза 6-7 см.
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Е, има си дискове за НЕметал направени за ъглошлайф....
има има Етос такижа режех бетон , тухли и плочки но сега си взех диамантина (диск с диамантено покритие)
Шофирай разумно, на пътя не си сам. Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Само човек слаб в главата и силен в ръцете ще тръгне да реже така.При тези обороти и при най-малкото кривване този диск оказва такова съпротивление, че "ракетата" излита и можете да останете без пръсти, ръце, а и без мъ....де.
не виждам как щом със зегето резултата е незадоволителен, с ракета с такъв диск среза ще стане добре. даже и перпендикулярен няма да е. за груби срезове може и да става, ако си психопат и не ти пука да се разделиш с част от теб.
Колега не слагай такъв диск ! риска от злополука е много голям ,познати направиха беля човека почти си беше отръзал ръката и просто не е за препоръчване ...
11 000 - 13 000 оборота в минута - аз не бих пробвал. Има си ръчни циркулярчета за по 100-на лева.
Колега ще ме извиняваш, но на работата пакетния циркуляр, които струва стотици хиляди (че и в евро), се върти 8 000 оборота, при все че има не знам си колко защити, и е един от последните модели... за стар циркуляр 13 000 оборота, не съм виждал такова животно, даже не съм и чувал.Това да не ти е някоя косачка за трева.
Ама ако прочетете с колегата chaveto цялата тема, ще разберете кое се върти с 11 - 13 000 оборота и няма да задавате отговори. Никой не е казал, че циркуляр се върти с 13 000. В темата се пита за такъв диск, монтиран на ъглошлайф или малък флекс, както му викат някои. За такова животно поне си чувал, нали? Ето един пример, първото което ми дойде на акъла: ЦЪК - 11 000 оборота.
sa6obravoto написа:
... ако сложа диск за дърво от типа на циркюлярните ... но специално за ъглошлайф, ще се озовали в най-близката болница (както ми казват някой познати) поради причината, че ъглошлайфа няма регулиране на оборотите, и върти с 11000 об/мин
Ама ако прочетете с колегата chaveto цялата тема, ще разберете кое се върти с 11 - 13 000 оборота и няма да задавате отговори. Никой не е казал, че циркуляр се върти с 13 000. В темата се пита за такъв диск, монтиран на ъглошлайф или малък флекс, както му викат някои. За такова животно поне си чувал, нали? Ето един пример, първото което ми дойде на акъла: ЦЪК - 11 000 оборота.
sa6obravoto написа:
... ако сложа диск за дърво от типа на циркюлярните ... но специално за ъглошлайф, ще се озовали в най-близката болница (както ми казват някой познати) поради причината, че ъглошлайфа няма регулиране на оборотите, и върти с 11000 об/мин
11 000 оборота на РОТОРА не на режещият инструмент. При режещият инструмент се дават метри в секунда Хайде вие малко да почетете и тогава да философствате.
Коментар