Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лудост ли е да се използва диск за дърво тип циркулярен...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лудост ли е да се използва диск за дърво тип циркулярен...

Привет Колеги! Правя си ъглови дивани (нещо като хоби занимание) и реших да имат като шкафове от долу направени от сурово ПДЧ. Но се появява следния проблем - при изрязването на плоскостите с зеге линиите не стават прави, и лесно се допускат грешки. Та въпроса ми е ако сложа диск за дърво от типа на циркюлярните, но специално за ъглошлайф, ще се озовали в най-близката болница (както ми казват някой познати) поради причината, че ъглошлайфа няма регулиране на оборотите, и върти с 11000 об/мин, (за сравнение ръчните циркуляри са около 4400 об/мин) и диска щял да се разпадне или да захапе плоскостта, а от шлайфа да се извърти и ... Има ли реално такава опасност, защото ръцете са ми основни работно средство, не само в хобитата които има,м ами и в специалността за която уча. Надявам се да не вземете въпроса на майтап, защото питах на няколко места и имам чувството, че не го взимат много на сериозно. Благодаря предварително за отговорите![/img]
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Па дай ги плоскостите в някой цех за разкрой.Що се вкарваш в опасни неизвестни с непредсказуем край?
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Проблема е, че плоскостите са в едно село до Пловдив, и си беше цяло приключение да ги закарам до там и не ми се иска да отново да се впускам в него. Просто диска го имам наличен и се споглеждаме с него от няколко години, но все не ми достига смелост дори да го сложа на шлайфа. А и навсякъде ми искат между 50 стотинки и 2 лева на срез, а има доста за рязане и ще ми излезе по-евтино да си купя циркуляр. Та за това питам, ако наистина има такава опасност, да продължа със зегето.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Познат на вуйчо ми ей така с такъв диск на ъглошлайф си е отрязал ръката над китката още по времето на соц-а докато е бил на вилата си.Само бързата му реакция и невероятна воля да се превърже яко,да я сложи в торба с лед и собственоръчно да се закара до болницата му е спасило ръката.И аз съм за това или да си режеш със зегето или с чертеж да идеш и да ти ги нарежат в някой цех.Всеки си мисли,че на него не може да се случи,но не мисля,че си струва риска да си правиш експерименти.
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Батка, не смей да го слагаш тоя диск, че не ми се гледат кървища!!! Моля ти се! Дай 20 лева за ремонт на зегето, да ти прави (глагол) прави (прилагателно) рязания, отколкото да се осакатиш с тоя диск. Купи 2 стяги, стегни една летва за водач, сложи нож с повече зъби и съвсем бавно напредвай, ще си станат прави рязания. Аз вкъщи така рязах една врата без водеща летва и стана почти идеално права, та ти ли няма да се справиш, щом ти е хоби? Ама недей с тоя диск!

Коментар

След като и вие ми казахте същото, диска ще си остане само за украса. Зегето е възможно, най евтиното на пазара, поради причината, че тези машини са като служебните коли и какъвто и да е ремонт по-него е по-скъп от цената на машината. Не ми беше идвало на акъла да си направя някакво приспособление за право рязане. Благодаря за съветите и идеята, Колеги!
            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Да си кажа и аз като човек занимаващ се с дърводелство има няма 10 години.Недей!
              FIAT Nuova Punto 1.2 8V
              FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
              ...and justice for all

Коментар

Баща ми е ползвал такива дискове , аз също на 2 пъти и аз мисля че е много опасно и не си струва риска
                ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
                Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
                Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

човек този диск да замине там каде хора не минават преди 3 години режеики един хидрофорен шперплат (за кофраж) отплесна флексчето (от най малките със предпазител и малко дискче за дърво) резултата беше почти одрязан показалец на дясната ръка от тогава почти не режа с Флекс камо ли с диск за дървоако е толкоз трудно вземи си едно две(тънки) дискчета за не метал и давай с тях по безопасно е ама има и един кофти момент дървото леко се припалва (само пуши) и ако няма да ги завършваш с нещо отгоре не става
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Е, има си дискове за НЕметал направени за ъглошлайф....

Коментар

Големи бъзльовци бре... Рязал съм десетки пъти с такъв диск, поставен на ъглошлайф.Но колега, ако не си сигурен в себе си - наистина недей.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

диск

Това се слага обикновено на цилкуляр със станок Иначе подвижните трябва да са от по хубавите с предпазители да имаш на нещо да ги слагаш да слагаш и една дъска за водачнякой да ти помага и други кабела да внимаваш да не срежешhttp://www.youtube.com/watch?v=B5XitQqPOtY Вчера и аз отидох в Баумакс и ми нарязаха плоскости за легло и други сега остана да ги сглобяЗа банята правих с поръчани плоскости преди окантени с дебел кант и вече 3 годин не са мръднали Вярно ако не си работил с такова НЕ пипай .
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега имаш лично.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Големи бъзльовци бре... Рязал съм десетки пъти с такъв диск, поставен на ъглошлайф.Но колега, ако не си сигурен в себе си - наистина недей.
                            И аз съм работил доста по този начин. Ако си с всичкия си, не виждам как точно ще стане гаф. Държи се яко в ръце и се чака, докато спре да се върти. С нов нож реже лесно и безпроблемно, това за голям Елтос.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Благодаря още веднъж на всички Ви за съветите и предложенията! Понеже шлайфа е като зеге - от най евтините, не съм много уверен както в себе си, така и в него. С идеята на Оги и клипчето от kluchar, мисля че ще успея да направя достатъчно прави разрези със зегето. Още веднъж благодаря на всички!
                              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
                              X