Хладилника ми (Gorenje) проби някъде вътре. Техника, който му постави диагнозата каза, че може да му постави нови охладители, тръби и там каквото още трябва срещу 200 лева. Надежден ли е този метод? Има ли му нещо на компресора, заради това, че работи 2-3 дни без фреон и най-вероятно масло? Има ли смисъл да то ремонтирам или да взимам нов? Хвърлил съм око на едно Beko но промоция.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли хладилни техници?
Collapse
X
-
Търси друг майстор има различни цени но по ниски http://www.frigomaks.free.bg/http://...hladilnici.php
-
И на мен 15 годишния Силтал в началото на месеца сдаде багажа поради същата причина.Взех си направо нов Беко с енергиен клас А+.Според мен ако ти е стар хладилника е по-разумно да го смениш направо с нов.На работа една фризерна ракла ей така я отремонтирахме преди доста години с нови охладители,работи известно време и пак умря ако не ме лъже паметта заради компресора.Отделно имай предвид,че тия допълнителни охладители се монтират направо по вътрешността със винтове и седи малко грозно,получават се ръбове трудни за почистване.Консултирай се и с друг майстор най-добре и прецени,но аз лично бих помислил за нов било то от по-евтините като Беко,Нео или КраунEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Хладилник
Ако взимаш вярно има много видове беко Нашия е скъп и това не му пречи за ръждясва долу ниско така че не зависи от цената за състоянието За напред не пипай с нищо освен с гъба или парцал за почистване самоhttp://www.technopolis.bg/b2c/detail...BEKO-DSA-25020
Коментар
-
topuzko написа:Хладилника е на почти 5 години. От по-евтините имам доверие само на БекоA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
На моя Силтал -двукомпресорен му се случи същото на осмата година.Дойдоха майстори и му сложиха нов изпарител и сега компресора му включва много по-рядко от преди.С терморегулатор поставен на едно поддържа в долната част 5-6 градуса-според мен перфектно.Така е вече четири и повече години.Цялата работа ми струваше 50лв и дори не поискаха кафе накрая.По-добрата работа сега си я обяснявам с топлообмена от двете страни на новия изпарител.Консултирай се и със друг майстор.Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
На мен като ми се развали тотално стария МРАЗ, предпочетох да дам 400лв за Либхер на старо (ама истински немски Либхер с два компресора) , отколкото същите пари за нова еднодневка. Ако наистина ремонта на тоя барутарник струва 200лв, по - добре се ориентирай към нещо ново или нещо на старо, но истинско... Избора си е твой, но 200лв ремонт Ти на части да продадеш компресор, изпарител, кондензатор и да ползваш корубата за шкаф в мазето и да си додадеш 200лв за нещо друго пак ще е по - добре, отколкото ремонт на стария кош.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
кроко61 написа:На моя Силтал -двукомпресорен му се случи същото на осмата година.Дойдоха майстори и му сложиха нов изпарител и сега компресора му включва много по-рядко от преди.С терморегулатор поставен на едно поддържа в долната част 5-6 градуса-според мен перфектно.Така е вече четири и повече години.Цялата работа ми струваше 50лв и дори не поискаха кафе накрая.По-добрата работа сега си я обяснявам с топлообмена от двете страни на новия изпарител.Консултирай се и със друг майстор.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар