Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за данък /неплатен данък 3 години/

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за данък /неплатен данък 3 години/

Здравейте колеги, преди година и малко си взех бравото 1.6 16v 103 коня 96г...взех го без прехвърляне беше ми по изгодно имам си и 2 та талона всичко е платено но без данъка и след 2 месеца ще станат точно 3 години от както не е плащан...но все пак колата я взех на далавера 800 лева и почти не съм я ремонтирал реално други разходи освен гражданска и преглед не съм имал по нея. Сега обаче обмислям да я продам обаче без платен данък няма как да стане тва ми е ясно,мисля да се обадя на стария собственик и да отидем до неговото данъчно да и платим данъците,щото колата си е на негово име и като я продавам пак него ще извикам при нотариуса за да се прехвърли на новия собственик.Да дойдем на въпроса. Интересува ме за 3 години какъв ще е данъка + наказателните и + лихвите за да мога да си приготвя пари за операцията,колата е софийска по талон Овча купел. Претърсих всички теми във форума но отговор не открих.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

в общината в Овча Купел ще ти кажат с най-голяма точност. трябва ти егн на собственика (имаш го в талона, не е задължително той да присъства лично).
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Е то е ясно че там ще стане най-добре, работата е там че искам като му се обадя на въпросния господин да имам парите в себе си щото и без това го мотая година и нещо с обещание че ще се видим да я прехвърлим. Така че искам да разбера колко или горе доло пари пари ще ми трябват за да се потготвя.
      .

Коментар

кола

Много трябва да събирашразмер на данъка: 104.52 лева по 3 години сметките от тук http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Около 350-400 лева.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            Около 350-400 лева.
            И това данака + лихвите и глобите или чистия данък, на теб колко ти е данъка там ?
            .

Коментар

cs_aleksandar написа:
              BO написа:
              Около 350-400 лева.
              И това данака + лихвите и глобите или чистия данък, на теб колко ти е данъка там ?
              Нали колата е на софийски номер? Няма значение дали е в Младост или Овча купел. Вече за лихвите, трябва да се пита. Поне няма опашки, аз повече от 5-10 минути никога не съм чакал за данък.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Лихви няма. Само акт. Варира от 50 до 500 лв. и не се определя от местната община. Мен за просрочване от една година ме обуха 70 лв. П.П. при теб няма да има акт защото колата не е прехвърляна...така, че само данъка.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Лихвата си е законната - ОЛП + 10. ОЛП е доста нисък от много време насам, така че смятай грубо по 10 % на година. Глоба няма, защото е изтекъл законният срок в който такава може да се наложи. Значи остава единствено да се плати данъците + лихвата. Ако имаш колата от средата на 2010, то данъкът за 2010 ти е около 55 лева. За него дължиш лихва за 2 години и половина, или общо около 25 %. Сумата за 2010 ти е 54 лева + 25% от 54 = общо около 68 лева. За 2011 дължиш 105 лева по сметката на Ключаря. За тях лихвата е като за 1.5 години, грубо. Малко повече е, но приемаш, че е толкова. Това прави около 15 % или общо около 123-125 лева.За 2012 дължиш пак 105 лева, но с лихва за 1 година. Малко по-малко е, но се компенсира с горната, за която писах, че е малко повече. Това прави около 10 % или общо около 115 лева. За 2013 дължиш за първата половина на годината - около 52 лева. Лихви няма до 30 юни. След 30-ти - започват да текат. Общо = 68 + 125 +115 + 52 = 360 лева +/- 5-10-20 лева.

Коментар

Еми дано да мина толко тънко както си написал Oги да му звъня и да оправяме нещата, че искам да продам бравото и да скоча на нещо по голямо (Брава Мареа)
                    .

Коментар

От Браво на Брава - голям скок, голямо нещо А ти какво си очаквал за тея данъци, те просто са си толкова, не е нито по-тънко, нито по-дебело, отколкото си е по закон за кола с таква мощност и на таква възраст. За глобата съм сигурен в думите си, защото специално за това питах леличката в общината в Дружба и тя ме убеди, че няма да налага глоба, ако са минали 2 години от изтичане на двумесечния срок за задължителната регистрация в общината. А ти говориш за 3 години, през които колата е у теб и кой знае колко още преди теб. Ще я продаваш за 800, ще платиш половината за данък... тя не е твоя... я хвани я разпродай на части, а после оня дето ти я е дал така - да се оправя Не бе, това е шега, разбира се! Но ако не е твой човек и ти прави спънки, може без да искаш да я забравиш на синята зона Имената в българския език се пишат с главна буква.

Коментар

Отговор от части на въпроса http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=101502
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

По спомени, за Типо-то не бях плащал данък и аз за 4 години, по други причини. При 30 лева на година в София, платих общо около 150 лева помня. Дано ти даде някаква насока

Коментар

Днес ходих с един колега да регистрира кола в данъчното.Автомобила е Фиат Браво 1.8 1996г.и е закупен 2009г. месец март и не е нов внос, а от човек с нотариален договор.Глобата за нерегистриран автомобил е 20 лв.,а данъците 729лв. с лихвите,като за 2009г. данъка е 143 лв., а за другите години е по 114лв. другото до 729лв. са лихвите.В данъчното му искаха само копие на големия талон,копие на договора за покупко-продажба и декларация по образец.Всичко това в община Кремиковци, която се води 4 зона каквото и да значи това.
                            Маренго 1.9Jtd-110 2002

Коментар

Working...
                            X