Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С какви пари в Чехия и Австрия?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Напълно излишно е да търси и купува чешка валута оттук.

    Коментар


      #17
      За пръв път чух за валута коруна :D snake,мисля че ще ти стигнат парите щом става дума само за джобни.
      Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
      Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

      Коментар


        #18
        Предполагам, че това е добрата, стара, чешка крона . Те чехите и поляците имат някакъв много странен правопис и вероятно на чешки се пише Koruna, но си мисля, че българската транскрипция е крона, такава каквато я знаем от време оно.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #19
          vital написа:
          Напълно излишно е да търси и купува чешка валута оттук.
          "напълно" е твърде силно казано. 1. избягваш минаването през евро. 2. избягваш кривия курс на летището. 3. отиваш да разглеждаш, а не да търсиш свястно чейнджбюров софия, поне, няма какво толкова да се търси. аз ползвам никар на графа, но съм чувал хубави неща и за Тавекс в THE MALL.
          браво 1,6/90 - 09 г.

          Коментар


            #20
            Ще се опитам да си купя и малко чешки крони от България - причините ги е споменал slonikon. Колкото до картите, имам само карта Maestro, заредена с български лева. Изобщо не съм наясно с тези неща, ще попитам и в банката, но мисля, че с тази карта не може да се пазарува извън България.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #21
              Курсът е навсякъде (почти) еднакъв Според мен няма да е лесно да се намерят крони в Пазарджик, не виждам смисъл да се тормозиш да сменяваш Колкото ти потрябват там, толкова ще си обмениш В София на Графа може и да има, обаче в Тавекс дълбоко ме съмнява без поръчка...N.B! По центъра много, ама много внимавай за джебчии. Български... роми ли е правилно да се каже... Бутат се в теб, големи групи са, един ти говори отпред, през това време някой ти бърка в джоба отзад... Изобщо...

              Коментар


                #22
                vital написа:
                Курсът е навсякъде (почти) еднакъв Според мен няма да е лесно да се намерят крони в Пазарджик, не виждам смисъл да се тормозиш да сменяваш Колкото ти потрябват там, толкова ще си обмениш В София на Графа може и да има, обаче в Тавекс дълбоко ме съмнява без поръчка...
                Малко късно, но нека да остане за бъдещи случаи...Ако някой не желае да извършва разплащания с дебитни/кредитни карти в чужбина е препоръчително да си купи валутата от България, като в Тавекс (THE MALL и Сердика) аз винаги съм получавал достатъчно Чешки крони, Сръбски динари и Унгарски форинти без предварителна заявка. Смяната на валута в обменни бюра по централните части на Прага е силно непрепоръчителна при суми под 1000 Евро.
                Повечето ченджове обявяват, че нямат комисионна. С мноооооого мънички букви на таблата обаче пише, че е за сделки над определена сума, примерно 1000 евро. И изведнъж се оказва, че курсът за обмяна вместо официалния 24-25 крони за евро става не поече от 17 крони.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

                Коментар

                Working...
                X