Аз на практика не съм ходил в чужбина, освен в Северна България . Извинете ме за глупавите въпроси, но по-добре да попитам и да получа бързи отговори тук. - В Чехия с евро ли се разплащат или с местна валута? Как са цените, тва-онова? 250 евро джобни за 4 дни (3 нощувки) стигат ли?- Австрия - надявам се, че там поне се разплащат със сигурност с евро. Достатъчни ли са 250 евро, за да преживее човек 3 дни (2 нощувки) във Виена?Става дума за хапване и пийване в рамките на нормалното + разглеждане на забележителности. Не говорим за пилеене на пари.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какви пари в Чехия и Австрия?
Collapse
X
-
Ако това включва и нощувките - не. Дори и без нощувките - според зависи колко забележителности ще посещаваш, колко ще пътуваш, пеш ли ще вървиш, какво ще ядеш ио пиеш. Според мен най-добре е да си направиш някакъв план и да резервираш хотели/хостели предварително и да се информираш колко струват забележителностите и колко ще ти струва придвижването. За храната не е такъв проблем, винаги може да се намърдаш в някой фаст фуд ресторант или да се сдобиеш в хляб и салам от някой супермаркет.А и зависи дали си сам или не.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Нощувките и транспортът са платени. Става дума само за джобни за наистина скромно пребиваване, при което не искам да загина от глад, не мисля да мизерствам, но не мисля и да разхищавам. Парите - (общо 500 евро - 1000 лв.) за 7 дни в Австрия и Чехия са само за един човек. И силно се интересувам от разплащанията в Чехия - в евро или в местна валута?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Re: С какви мангизи в Чехия и Австрия?
snake написа:Аз на практика не съм ходил в чужбина, освен в Северна България . Извинете ме за глупавите въпроси, но по-добре да попитам и да получа бързи отговори тук. - В Чехия с евро ли се разплащат или с местна валута? Как са цените, тва-онова? 250 евро джобни за 4 дни (3 нощувки) стигат ли?- Австрия - надявам се, че там поне се разплащат със сигурност с евро. Достатъчни ли са 250 евро, за да преживее човек 3 дни (2 нощувки) във Виена?Става дума за хапване и пийване в рамките на нормалното + разглеждане на забележителности. Не говорим за пилеене на пари.
Коментар
-
Валута в Чехия е Коруна. Около 25 за Евро. Голямата бира е 30-35 Коруни. В повечето заведения можеш да плащаш с карта. Хотелите са сравнително скъпи, но щом казваш, че ти е осигурено нямаш грижи с тези пари. Няма да умреш от глад, ще ти стигнат за заведения през деня, забележителности има особено в Прага, и за клубчета и кръчми всяка вечер. Храната е близка до българската, порциите в ресторантите ще те учудят колко по-големи са отколкото в бг
Коментар
-
vital написа:Абе зависи и дали ще е в Прага/Виена или по-малък град.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
В такъв случай парите ще ти стигнат. Защо ти е да ги обменяш? Най-добре си ги сложи в карта (виза) и вземи 50 евро в брой да имаш за всеки случай, ако стане сакатлък. Плащането с карта в чужбина е безплатно, но тегленето е с голяма такса, затова го избягвай, но провери пак какви са таксите на банката ти.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Провери дали ти върви картата там, ако е Виза Електрон би следвало да става, Майстор Чирус по рядко се използва, а само Виза мисля, че няма да стане. Относно парите- ще ти стигнат ако всичко ти е по план и не си голям пияч. За 3 дни в Рим, където си е скъпо, похарчихме 2 човека само 250 евро, като не съм им правил сметка, но и не съм се запивал по кръчми, хапване и пиене на 1-2 бири на човек. Ако ще обикаляш забележителности, сметни си и прецени дали ти е по изгодно да си вземеш някакъв pass ако има разбира се. Ако има, вероятно се казва нещо от рода на Vienna pass или там в който град отиваш + пасс. Проучи къде има наблизо големи магазина като Лидл и Билла и ако искаш да минеш тънко, пазари там. Резервирай каквото можеш предварително по нета- специално в Англия това е много развито и ми спести адски много пари, но то си зависи от държавата- ако можеш разни трансфери, транспорт и посещения да резерираш по нета- действай, така се пести много. Пусни си роуминга щом си за толкова малкоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
абе аз ако съм ще си сменя кроните оттук още и ще си плащам навсякъде кеш. кво ще се чуди човека върви ли, не върви ли тая и оная карта. роуминга не виждам какво го коментирате, като си е съвсем поносим. просто трябва теб да те избират и толкова. пък и за 3 дни, ако е служебно, едва ли ще има много време за разглеждане. ако е разходка по може да се влезе тук там. и двата града са изключително красиви (Прага е копирана от Виена в умален мащаб) и простото ходене по улиците е напълно достатъчно.п.с. в Прага не сядай в заведение на главна улица изобщо. на 10 метра навътре в някоя пресечка цените падат почти наполовина.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар