Добър ден. Днес, при правене на обратен завой, одрасках паркирана кола. Доста се оплаших, слязох от колата, погледнах щетите - на фиата ми му няма нищо, на реното ,което "остъргах" - Ужулен заден калник само пт дясната страна при извивката. Паникьосах се, имаше само един човек пред блока, попитах го на кого е колата и къде живее. Човекът ми даде информацията и спомена, че собственикът е полицай и накрая ми каза: "защо да го търсиш, заминавай и нищо", в момента на паника този вариант ми се стори добър, качих се на колата и заминах, обаче е имало друг човек, който му е казал. Като паркирах в града ми (малък град, население:10-15 хил. човека), на един приятел баща му, който също е полицай и беше на смяна ме видя от патрулката и ми вика: Владо, я ела замалко. Отидох, каза ми, да се свържа с човека. Той му се обади, каза му да слезе пред блока му и аз отидох там. Слязох, доста спечен, поздравих с "добър вечер". Каза ми, че колата имала каско и "бил се обадил на колегата (тук идва въпросът "Какво значи "обадих се на колегата"?). Отидох, видях щетите по-добре. Не беше счупен, само ужулен. Каза ми, че утре колегата му "ще му се обади" или ще звънне на мен. Какво ще рече " че му се обадил"? Мисля, че е свързано с каското, дали ще може да вземе пари от там или не? Спомена, че искал само пребоядисване на тази част от бронята. Казах му ОК и, че ще се чуем утре.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одрасках друга кола
Collapse
X
-
Re: Одрасках друга кола
vladrak написа:Добър ден. Днес, при правене на обратен завой, одрасках паркирана кола.
Коментар
-
Вариантите са два.1. Той се бажда на застрахователя си и регистрира ПТП на паркинг.2. Виждате се двамата. Сядате на по бира и ти попълваш един двустранен протокол, тъй като ти си виновен. С този протокол двамата отивате в КАТ и вземате номер за настъпило ПТП. След това с протокола отивате и двамата при неговият застраховател, за да сверят данните - лична карта, шофьорска книжка, застраховка ГО и с това твоите задължения приключват. Хубавото на този вариант е, че няма нерви, няма актове и нама размаляне на добросъседските отношения!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Да не те плаша колега, ама има и трети вариант, избягал от ПТП и дано не се стига до там.А грешката си е изцяло твоя. Каквото и да кажем си си избягал. Можеше поне една бележка да му оставиш с телефон и име, но така или иначе гадаем. Моли се поне човекът да е разбран, макар че ако ми се случи нещо подобно не мисля, че ще бъда разбран.За съжаление си научил урока по трудния начинКъсмет от мен.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Re: Одрасках друга кола
Immortal написа:vladrak написа:Добър ден. Днес, при правене на обратен завой, одрасках паркирана кола.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Vladrak, много си се стреснал бе, човек за една одраскана кола. Е, кофти е, че си избягал, но какво толкова. Сега ще ти обясня защо му трябваш на собственика на пострадалата кола, въпреки че има каско. Дори и когато човек има каско, е добре при ПТП, при което не е виновен, да има попълнен двустранен протокол, заверен от КАТ. Ако няма такъв протокол, тогава това се води "щета на паркинг", при което пак ще получи обезщетение от каското, но има ограничения за сумите, които могат да се изплащат при такава щета, както и някои други неблагоприятни подробности, които му развалят досието пред застрахователя. Например следващата година, ако поднови каското си при същия застраховател, няма да получи отстъпка. Докато в случая, при който има ПТП, но не е виновен и има протокол от КАТ, досието му пред застрахователя остава чисто, няма ограничения в обезщетението, а следващата година има възможност да получи и отстъпка, ако поднови каското си при същия застраховател.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Според мен на този човек не му се занимава с ГО, затова ти е казал, че може да ти се обади. Тоест ако не мине номера с каското.За двустранния протокол: не трябва да ходите до КАТ. Обади се на 112 и ще ти дадат номерче.П.С. Съвсем нормално е да има очукани коли по кръстовищата особенно покрай блоковете. Всеки си спира както си иска.Много често виждам коли паркрани на тесни улички на кръстовище. И на другия ден някой им е обрал броните.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Ееее ти пък за една ламарина....все едно човек си убил. За съжаление до там ни докара немотията - за 100лв да не можем да спимИзвини му се на човека, като има каско да го пише като щета при паркинг и толкова. Като е полицай да не е по-различен от нас? Мен толкова пъти са ме жулили и аз съм го правил...един път даже намерих бронята си на земята оправих си я през каското и нямаше проблеми! На мен по-голяма грижа са ми катилите от паркинги и гаражи, заради които всяка сутрин се обличам на балкона!
Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
nikolovvd написа:Вариантите са два.1. Той се бажда на застрахователя си и регистрира ПТП на паркинг.2. Виждате се двамата. Сядате на по бира и ти попълваш един двустранен протокол, тъй като ти си виновен. С този протокол двамата отивате в КАТ и вземате номер за настъпило ПТП. След това с протокола отивате и двамата при неговият застраховател, за да сверят данните - лична карта, шофьорска книжка, застраховка ГО и с това твоите задължения приключват. Хубавото на този вариант е, че няма нерви, няма актове и нама размаляне на добросъседските отношения!Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Нмаерих го този констативен протокол: http://www.lev-ins.com/tpl/img/Dvust...TP_correct.pdf . Не ми е ясно на точка 13 какво да нарисувам? Паркинга, колата на пострадалия и моята кола + моята посока на движение?Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
nikolovvd написа:Вариантите са два.1. Той се бажда на застрахователя си и регистрира ПТП на паркинг.2. Виждате се двамата. Сядате на по бира и ти попълваш един двустранен протокол, тъй като ти си виновен. С този протокол двамата отивате в КАТ и вземате номер за настъпило ПТП. След това с протокола отивате и двамата при неговият застраховател, за да сверят данните - лична карта, шофьорска книжка, застраховка ГО и с това твоите задължения приключват. Хубавото на този вариант е, че няма нерви, няма актове и нама размаляне на добросъседските отношения!Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Аз като имах подобен на твоя случай - "моят" застраховател по застраховка КАСКО ми каза, че няма значение дали ще се явя при него за оглед на щетите, или ще се явя при "неговия" застраховател по ГО. И в двата случая парите ще бъдат изплатени от неговия застраховател по условията на ГО, без значение, че аз завеждам щетите при моя застраховател по КАСКО. И така, отидох при неговия застраховател, огледаха ми щетите, описаха ги, и след известно време (в срок) ми преведоха парите. Няма нищо странно в това, че ще ходите при "твоя" застраховател. Твоето задължение там е само да уведомиш в писмен вид, че този протокол е съставен вярно и че наистина това се е случило. Демек - уведомяваш ги за ПТП с твоето коппие от двустранния протокол. Този застраховател е твой дотолкова, че когато ти причиниш щети - той ще ги плаща на трети лица. А не, че ако някой ти причини на теб щети - той ще ти ги плаща на теб. Ще ти ги плаща застрахователят на виновния, както е и в твоя случай сега.Наистина много странна тема, сякаш ще ви махат главите. Това се случва всеки божи ден. Попълвате едни документи, губите малко време и нерви, и кой откъде е. Най-лошото в случая е, че си слушал някакъв, който ти е дал "безценния" съвет да избягаш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар